folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Trafik Sigortası Hakkında Kafama Takılanlar Ve Sorularım

Trafik Sigortası Hakkında Kafama Takılanlar Ve Sorularım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

merhaba arkadaşlar. aracım başkasındayken kaza yaptı, aracımn ilerlerken arkadaş başka bir araç benim araca vurmuş benim aracı kullanan sürücüde direksiyon hakşmiyetini kaybederek 7-8 metrelik bir yardan aşağı uçmuş. karşı tarafında benimde sigortam axa sigorta. polis tuttuğu kaza tutanağında arkadan vuran araca kusur bulmuş. şimsi aracı ıslanmaması için poşetle örttük bekliyoruz.
    şimdi sorularımı geleyim.

aracımı tamir için yetkili servise götürsem sigorta şirketi yetkili sercise ücret ödermi? malumunuz yetkili servisler diğer şahıs firmalarına yada özel servislere göre falan daha pahalı tamir yapıyorlar.

ikinicizi aracımın 2. el değeri 12-13 bin tl falan kazadan sonra aracımın sağ ve sol aynası arka camı kırılmış ve değişmesi gerekiyor tavan bir kaç yerinden özellikle bagaj tarafından baya i çökmüş, bagaj kapağı baya hasarlı arka sol kapı. kaput ve bir kaç parça daha hasarlı. ön ve arka tampon kırılmış aracın radyatörü ve ön ızgaraları da kırlmış. aracımın ortalama masrafı boyasıyla falan birlikte 5-6 milyardan aşağı çıkmaz heralde aracım bu şartlar altında pert e çıkarmı?

eğer aracım perte çıkarsa aracımın değerini neye göre belirliyorlar aracımı pert e çıkarıp bana 7-8 bin tl vermezler değil mi? eğer böyle bir şey yaşarsam nasıl hakkımı arayacağım?
     ve aracım tamirden sonra tam olarak tamir deilmediğinde eskisi gibi olmadığında ne yapabilirim? hakkımı nasıl arayabilirim?

saygılar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetdiyebiri
    mehmetdiyebiri's avatar
    Erkek

birazdan alper aydınlatır seni

PUHU Leather Goods - https://www.instagram.com/puhuleathergoods
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

öncelikle geçmiş olsun . alper kardeş seni aydınlatır . olmadı pm at sabah kesin döner. birde çok bilmem ama axa sigortanın kağıdında aracın bedeli vardır  ( kaskoda öyle bizde ) o fiyat ne ise onu öder sana . madur olacağını sanmyıyorum . yeniden geçmiş olsun

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

geçmiş olsun hocam. Alper gelir birazdan.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pawlow
    Pawlow's avatar
    Erkek

hocam aracın değerinin %40ını aşmışsa masraflar aracını perte çıkartırar. ödeme konusundada internetten araştırıp enin cacının marka ve modeline göre ortalama altı bir rakam verirler. bu noktada aracının km si temizliği orjinalliğini hesaba katmazlar. daha önce bir yakınımın başına geldiğinde bu şekilde işlemişti prensip. 19binlik aracına 17500 vermişlerdi. ama başka bir olguda ise 12binlik araca (ayakta zor duran bir arabaydı) 14bin ödemişlerdi. emsaller ortalama o rakamlardan satılıyor diye.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Arlong bunu yazdı

merhaba arkadaşlar. aracım başkasındayken kaza yaptı, aracımn ilerlerken arkadaş başka bir araç benim araca vurmuş benim aracı kullanan sürücüde direksiyon hakşmiyetini kaybederek 7-8 metrelik bir yardan aşağı uçmuş. karşı tarafında benimde sigortam axa sigorta. polis tuttuğu kaza tutanağında arkadan vuran araca kusur bulmuş. şimsi aracı ıslanmaması için poşetle örttük bekliyoruz.
    şimdi sorularımı geleyim.

aracımı tamir için yetkili servise götürsem sigorta şirketi yetkili sercise ücret ödermi? malumunuz yetkili servisler diğer şahıs firmalarına yada özel servislere göre falan daha pahalı tamir yapıyorlar.

ikinicizi aracımın 2. el değeri 12-13 bin tl falan kazadan sonra aracımın sağ ve sol aynası arka camı kırılmış ve değişmesi gerekiyor tavan bir kaç yerinden özellikle bagaj tarafından baya i çökmüş, bagaj kapağı baya hasarlı arka sol kapı. kaput ve bir kaç parça daha hasarlı. ön ve arka tampon kırılmış aracın radyatörü ve ön ızgaraları da kırlmış. aracımın ortalama masrafı boyasıyla falan birlikte 5-6 milyardan aşağı çıkmaz heralde aracım bu şartlar altında pert e çıkarmı?

eğer aracım perte çıkarsa aracımın değerini neye göre belirliyorlar aracımı pert e çıkarıp bana 7-8 bin tl vermezler değil mi? eğer böyle bir şey yaşarsam nasıl hakkımı arayacağım?
     ve aracım tamirden sonra tam olarak tamir deilmediğinde eskisi gibi olmadığında ne yapabilirim? hakkımı nasıl arayabilirim?

saygılar.

1. Aracını başlangıç için istediğin servise götürürsün Bedeli yüksek çıkarsa diyelim ki 5000 hasar var eksper yakın yerdeki özel servise sorar anlaşmalı sen kaça yaparsın o derki ben 3 e yaparım alırlar aracını oraya çekerler :)  belkide çekmezler anlaşmaylı yetki servisse anlaşmalılarda baya kesinti oluyor yani yetkili servis sana 3 e satarken sigortaya 2 ye satmak zorunda kalıyor
    2. araç değeri belirlemede fiyat alırlar hurdayı alırlarsa direkt almazlarsa hurdanın parasını düşüp sana teklif olarak dönerler %40 %60 gibi kavramlara takılma volvonun bütün hava yaztıkları patlasın dışardan tek darbe almasın araç pert :) teklifi kabul etmeyip aracının onarılmasınıda isteyebilirsin ama pert derlerse 1-2 artırmaya çalış pazarlık yap perte ver gitsin
    3. Aracının piyasa değerini az çok biliyorsundur

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

alper ve diğer arkadaşlar tşk ederim aracı sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu servise götürdüm bir iki gün önce eksper gelmiş bakmış beklemedeyim daha. araç büyük ihtimalle pert.

Toplam Hit: 997 Toplam Mesaj: 7