Trafo Üzerindeki Reçine
-
Merhaba arkadaşlar bir konuda bilgiye ihtiyacım var. Şimdi bende 12 kilogramlık 15000 voltluk bir neon trafosu mevcut. bunun içini açtığımda komple reçine ile kaplı olduğunu gördüm. bu reçineyi sökebiliceğim bi kimyasal yada metod varmı bildiğiniz ? yada bu mümkün değilmidir sargılara zarar vermeden. ısıtmak geldi aklıma aldığım gibi ocağa koydum 10 dakka bekledim ama bi hareketlenme olmadı. fikirlerinizi bekliyorum.
-
imkansız sargılara zarar verirsin sellozik tiner dene ama zor iş.
-
1. selülozik tiner
2.superagum
3.etil asetat
4.ipa isopropil alkol
şayet kemik vaziyette ise işin zor. superagum çok uçucu bir madde ama çözemediği bişey yok
selülozik tiner ve ipa yı denemen gerekli.
aslında içindeki sargıyı tekrar kullanmak mı amacın yoksa bakırını mı satmak istiyorsun.
şayet kullanmakyacaksan yak gitsin.
tekrar reçine bulmak kolay. İzmir de çankaya da KAVİ firması var .hem tel hem reçine satıyor.
-
yok hocam sekonder sargılara ulaşmam lazım iki çıkış var birisi sorunlu onu belki onarabilirim diye düşünüyorum. valla kemikleşmiş vaziyette cok sert. bu kimyasalları bulmam çok zor sanırım.
-
hiç biri işe yaramaz malesef hiç bi kimyasal yeterince çözmüyor daha önce benimde reçineyi aşmam gerekti yakarak aştım, tel kalınlıgından numune al istersen yakınca sarım sayısından tekrar sardırırsın kolaydır