Trenle Makedonya, Sirbistan, Arnavutluk (Ucret, Pasaport)
-
Muritler selam,
Yilbasinda trenle vizeden muaf ulkelerden birine gitmek istiyorum. Aklima birkac soru takildi.
1. Simdi ortalama ucretler ne kadar?
2. Trenle bu ulkelerden birine gitmek istesem Bulgar ya da Yunan uzerinden gidecegi icin o ulkeler benden vize ister mi?
-
transit vize alman gerekiyor. gideceğin ülkeler schengen bölgesinde olmadığı için schengen ülkelerini kullanmak için B tipi vize alman lazım. Onu alacağına C tipi vize al avrupayı gez.. ücret konusu hakkında fikrim yok ama direk uçakla gidebilirsen sıkıntı çıkmaz.. rusya ya gidebilirsin mesela, sanırm beyaz rusya da vize istemiyor artık.. hırvatistan da istemiyordu ama schengen e girdiği için artık o da istiyor..
-
unbalanced bunu yazdı
transit vize alman gerekiyor. gideceğin ülkeler schengen bölgesinde olmadığı için schengen ülkelerini kullanmak için B tipi vize alman lazım. Onu alacağına C tipi vize al avrupayı gez.. ücret konusu hakkında fikrim yok ama direk uçakla gidebilirsen sıkıntı çıkmaz.. rusya ya gidebilirsin mesela, sanırm beyaz rusya da vize istemiyor artık.. hırvatistan da istemiyordu ama schengen e girdiği için artık o da istiyor..
Sagol hocam. Dedigin gibi "B" alacagima "C" alirim daha iyi. Ben tren + vize ucreti olmamasi icin ucuza gelir diye dusunmustum. Ucak biletleri icin gec kaldik cok pahali. Rusya biletleride fena. Beyaz Rusya' ya bakmadim. Hirvatistan' da dedigin gibi EU olunca zivitti. Bizim is yatar ozaman bu gidisle.
Pasaporta 50 Lira defter ucreti verip harcsiz ogrenci pasaportu cikarticam. En guzeli Kibris ozaman 160 Lira gidis donus. Kumar oynar geliriz.
-
-
Huerfanos bunu yazdı
Sagol hocam suraya bir bakayim ben. Ucak biletleri pahali olmasa gozum kapali gidecegim de...
-
break bunu yazdı
Muritler selam,
Yilbasinda trenle vizeden muaf ulkelerden birine gitmek istiyorum. Aklima birkac soru takildi.
1. Simdi ortalama ucretler ne kadar?
2. Trenle bu ulkelerden birine gitmek istesem Bulgar ya da Yunan uzerinden gidecegi icin o ulkeler benden vize ister mi?
tren fiyatlarını bilmiyorum ancak makedonya ve arnavutlukta ortalama otel ücreti gecelik 40 euro yemek de en ucuz 5 euro sanırım...
bulgaristan ve yunanistan vize istiyor hatta vize almamayı boşver vizeyi aldın ama o tarihden önce giriş yapmaya kalkarsan seni geri gönderiyor o derece :D
makedonyaya gidersen ohrid i mutlaka gez aşık olur geri gelmezsin :) tetovo dan otobüs ile kosova ya geç pristina da inersin oradan otogardan yarım saate bir prizene otobüs kalkar ona bin prizene geç meydana git ve orada bir köfte ye 1.5 euro :D