folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Trophy - Active Protection System For Afvs



Trophy - Active Protection System For Afvs

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yay
    yay's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2007
    Homo

    Irak ABD tankları için tam anlamıyla fiyasko oldu, yüksek tesirli rus patlayıcılarının roketlerde kullanılması çeliğin patlayıcı karşısındaki zayıflığını gözler önüne serdi, artık askerler için hiçbir araç güvenli değildi. Abd tanklarını modernize ediyor :) 

    İsrail yapımı trophy adlı bir aktif savunma sistemi tank ve zırhlı araçlara yaklaşan roketi tespit ediliyor ve o yöne metal parçalar fırlatarak roketi imha ediyor. Sistem dolu kartuşlarlar ortalama 54 rokete kadar yeterli oluyor, maliyeti oldukça düşük.

    videosu http://www.youtube.com/watch?v=AsJLHX7gxxg

    bir başkateknoloji beta aşamasında ırakta deneniyor :D ben ençok bunu sevdim: çok güçlü lazerle 13 metredeki hava azot ve oksijen gazları kullanılarak iyonize edilir dolayısıyla iletken bir yol oluşur ardından yüksek amperli akım basılır :D sonuçta akım düşük dirençli iyonize olmuş yoldan akarak düşmana gider yüksek amperli akımınla çok şahane şekilde hedef ebesininkini görür. Tanklardada deneniyor ama mesafe kısa olunca yinede patlayıcı zarar veriyor :) videosunu bulamadım bakın şuna benzer teknolojiyle çalışıyor :P bide şu lazerin açı meselesini halletseler tam da süper olacak.

    http://www.youtube.com/watch?v=IcmI6UnR4gg&mode=related&search=

     

     

Toplam Hit: 746 Toplam Mesaj: 1