Truecrypt Verileri Geri Getirme Hk.
-
Merhaba asrın cahilliğini yaparak sırf merakımdan verilerimi truecrypt ile şifrelemeye çalıştım resimli anlatımlara baktım fakat ben olayı tamamen yanlış anlamışım.
Truecrypt belirlediğin şifre ile açabileceğin şifrelenmiş bir Disk/Dosya oluşturuyor ve o diskin içine dosyalarını atıyorsun.
Bense zamanında harici diskimi takıp dosya disk seçiminde harici diskimi seçtim şifrelenmiş dosyayı şifrelenmemişin üzerine yazdıracağını düşündüm.. ve ne her ne yaptıysa diskimi taktığımda kullanabilmem için biçimlendirmem isteniyor bu verilerin tamamen silinmesi demek.(Zaten silinmediyse :)
Truecrypt ile hdd yi seçtiğimde şifremi giriyorum "Incorrect password or no TrueCrypt volume found." uyarısı alıyorum.Şifrem kesinlikle doğru fakat diskin yapısını bozdum sanırım umarım sorunu anlatabilmişimdir.Yardımcı olabilecek kimse var mı? Teşekkürler.
-
Hocam yıllar önce truecrype kalıplarını oluşturup halen kullandığım için yanlış hatırlıyor olabilirim :)
Oluştururken "volume header" veriyor olması lazım. Bu header'lar olmazsa problem olursa açamazsın gibi birşey söylüyordu. Saklaman gerekiyordu.
Header var mı?
-
malesef hocam sadece şifrenin bana yeteceğini düşündüm o an volume header nedir hiç haberim yoktu.
-
zor biraz geri döndürmesi o vakit,
Kolay gelsin.
-
hocam geçmiş olsun kurtarman zor , truecrypt nin dosya yapısı bozulduysa ve elinde header yada backup yoksa yapabilcegin birşey olduunu sanmıyorum, işte bu yüzdne backupu çalışmak lazım en az 2 backup olmalı