Try-Catch Bloğu Ve İntent
-
aşağıdaki gibi bir kod blogum var. SQLException aldığımda kullanıcıyı ayar sayfasına yönlendirmek istiyorum. AsynTask classından extend ettiğim bir inner class içerisinde yapıyorum işlemi. Fakat catch bloğu sql exception ı yakalıp yeni intenti oluşturmuyor. Stacktrace imde hata logları var. Bu işelmi nasıl yapabilirim?
try { ResultSet rs = dbConnection.executeQuery("select * from gecici"); while (rs.next()) { data.add(rs.getString("name")); } } catch (SQLException e) { Intent intent = new Intent(MainActivity.this, SettingsActivity.class); startActivity(intent); } -
Intent bu yeni çıkan Async, task falan olaylarına ait bişeymi.
hiç girmedim o dallara, girmelimiyim?
-
HolyOne bunu yazdı
intent, android de bir activity için kullanılıyor hocam, arkadaşın yazdığı kodda activity yani masaüstü tabirle formu çağırıyor..
@sLeymN, hocam hata ile ilgili bilgiyi verirsen daha iyi olur..
-
unbalanced bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
intent, android de bir activity için kullanılıyor hocam, arkadaşın yazdığı kodda activity yani masaüstü tabirle formu çağırıyor..
elli defa yazdım amk ipsi değişti bi post edemedim :( daha detaylı olarak anlatmak istemiştim.
hocam java.sql.SQLException: The syntax of the connection URL 'jdbc:jtds:sqlserver://:1433;instance=MSSQLSERVER;databaseName=;' is invalid.
alıyorum. ZAten bunu yakalamak istiyorum ben. Sql Exception olduğunda ayar sayfam açılsın istiyorum.
yapmaya çalıştığım şey ise sharedPreferences kullanarak veritabanı bilgilerimi yönetmek. Eğer bilgilerde hata varsa sql exception alacam ve direk olarak bilgileri güncelleme yoluna gidecem. Yukarıdaki hatayı da ilk olarak sharedPreferences hiç bilgi okuyamadığı için alıyor.
sLeymN tarafından 20/May/14 23:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Hacı abi sql öncesinde çakılıyor bu. Connection'ı yaptığın blockta try catch var mı?
-
NmC bunu yazdı
Hacı abi sql öncesinde çakılıyor bu. Connection'ı yaptığın blockta try catch var mı?
o kısmı atlamışım. connection kısmını da aynı try catch e aldım ama nafile :/
-
sLeymN bunu yazdıunbalanced bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
elli defa yazdım amk ipsi değişti bi post edemedim :( daha detaylı olarak anlatmak istemiştim.
hocam java.sql.SQLException: The syntax of the connection URL 'jdbc:jtds:sqlserver://:1433;instance=MSSQLSERVER;databaseName=;' is invalid.
alıyorum. ZAten bunu yakalamak istiyorum ben. Sql Exception olduğunda ayar sayfam açılsın istiyorum.
yapmaya çalıştığım şey ise sharedPreferences kullanarak veritabanı bilgilerimi yönetmek. Eğer bilgilerde hata varsa sql exception alacam ve direk olarak bilgileri güncelleme yoluna gidecem. Yukarıdaki hatayı da ilk olarak sharedPreferences hiç bilgi okuyamadığı için alıyor.
ortada bi listener varsa catchde çalışmaz hocam sana iki çözüm sunayım
try { ResultSet rs = dbConnection.executeQuery("select * from gecici"); while (rs.next()) { data.add(rs.getString("name")); <br> } } catch (SQLException e) { Intent intent = new Intent(MainActivity.this, SettingsActivity.class); MainActivity.this.startActivity(intent); }bu olmazsa şöyle yap biraz amatörce bi yol ama..
Boolean exp = 0; try { ResultSet rs = dbConnection.executeQuery("select * from gecici"); while (rs.next()) { data.add(rs.getString("name")); } exp =false; } catch (SQLException e) { exp = true; } if(exp) { Intent intent = new Intent(MainActivity.this, SettingsActivity.class); startActivity(intent); } -
sorunu çözdüm hocalar. Adt ibişi android-support-v7-appcompat altındaki aynı isimli .jar dosyasını silemediği için uygulamayı kısmen derliyormuş.
türk mantığı bilgisayarı kapat aç yapınca düzeldi.