Ttnet Fiber Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

Bugün ttnetle görüştüm fiber hizmeti aldığım söylendi fakat fiber hizmeti ile alakalı ne yazılı ne sözlü bi onayım olmadı.Tekrar tekrar görüştüğümde mahallede olan alt yapının otomatik fibere geçmesi nedeniyle benim hattımda geçmiş.Bu hizmetten nasıl yararlanabilirim diye sorduğumda kendilerine fiber modem alıp ttneti aradığımda port değişikliği ile fiber hizmetinden yararlanabilecekmişim.

Şuan kullanmakta olduğum paket adsl 16lık paket.

Adsl kablosu üzerinden fiber hizmeti nasıl alınabilir ? benim bildiğim kablosunun farklı olduğu.Adsl kablosu üzerinden port değişikliği ile iç tesisat değişikliği yapılmadan fiber hizmeti alabilir miyim ?

Ignorance is bliss.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

ttnet in fiber inde eve fiber kablo gelmiyor. yine klasik tel hattından adsl yerine vdsl sinyali veriyorlar (vdsl2 vs. olabilir, orasını tam bilmiyorum).

superonline 'ın fiberinde ise apartman dairenize kadar fiber kablo gelir, içeride modeme ek olarak küçük bir fiberToEthernet dönüştürücü ile vdsl modeme ethernet kablosuyla internet bağlantı imkanı verilir. apartmana gelen fiber, apartman girişine konulan kutuyla daire-daire fiberciklere ayrılır.

RockZs tarafından 19/Eyl/16 17:04 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı

ttnet in fiber inde eve fiber kablo gelmiyor. yine klasik tel hattından adsl yerine vdsl sinyali veriyorlar (vdsl2 vs. olabilir, orasını tam bilmiyorum).

aynen öyle fiber eve bakır kabloyla mı gelir aq

at yalanı yedirirsen yaprağı hesabı bence bu 

mevcut internetinden memnunsan ben bozma düzenini derim.

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek
    DaSpOnGe bunu yazdı
    RockZs bunu yazdı

aynen öyle fiber eve bakır kabloyla mı gelir aq

at yalanı yedirirsen yaprağı hesabı bence bu 

mevcut internetinden memnunsan ben bozma düzenini derim.

mevcut internetimden çok memnundum 2 yılda bi kompa olurdu sonra bi kopma yaşadım kopmadan sonra müşteri temsilcisine ulaştım hattımın fiber olduğu vs vs söylendi arıza kaydı bıraktık geldiler kestiler biçtiler teknik elemanlar şuan internetim leş gibi 480p videolar bile izleyemeyecek hale geldim , en son aradım dediler fiber modem alın anlaşmalı bayilerimizden sonra bizi arayın port değişikliği yapıp fiber hizmeti vereceğiz dediler bende tamam dedim sonra ulan bu fiber internetin iç tesisatı farklıydı bakır kablo üzerinden nasıl verecekler dedim ve konuyu buraya açtım müşteri hizmetleri sürekli telefon hattından fiber alacağımı söyledi durdu.

Ignorance is bliss.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Fiber eve bakır kabloyla gelebilir. zaten Süperonline da içeriye kadar fiber optik kabloyla taşıyıp içeride cihazı ile bakıra çeviriyor. cat 6 kablo 100 mt üstünde kayıpsız data aktarabildiği için yapıyorlar.

hatta şöyle fotoğrafı incelerseniz daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum. en sağlıklısı Gpon bağlantı tipidir. sebep; daireye girmek için kullanılan bakır kablo koaksiyol ftp değil utp ise sıcaktan soğuktan statik eletrikten etkilenebilir.

siyahbereli tarafından 19/Eyl/16 18:06 tarihinde düzenlenmiştir

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

Bilgilendirme için teşekkürler.

Toplam Hit: 987 Toplam Mesaj: 6
ttnet fiber