Ttnet Huawei Modem Bağlantı Kesilme Sorunu
-
forumlarda aradım şu hg 521 lerin hepsi sorunlu elemanın biri bi forumda sunu yazmıs benimde tam olarak sorunum budur..
TTNet'in verdiği Huawei Echolife HG 521 modemi kullanıyorum. Ethernetten bağlantıda herhangi bir sıkıntı yok. Kablosuz bağlantıda kullandığım MSI VR630 laptop ile modem arasındaki bağlantı sürekli kesilliyor. Kesilmeden kastım veri trafiğinin kesilmesi, bağlantı kopması değil. Mesela modemi pinglediğim zaman 15 kere normal değer geliyorsa, 5-6 kere "istek zaman aşımına uğradı" yazısını alıyorum. Bunun internet ile bir ilgisi yok, tamamen laptop ve modem arasında. Yalnız şöyle bir durum var, kesintisiz veri transferi olurken, mesela download yaparken böyle bir sorun olmuyor. Ama bir sayfayı açtıktan sonra 3 saniye boş bekledim mi 10 saniye boyunca modemden veri alamıyorum. 10 dakika birşey yapmasam 2 dakika boyunca modemden veri gelmiyor.
Arkadaşın laptop ise gayet sorunsuz bir şekilde bağlantı kuruyor. Kendi laptopımla başka modemlere de gayet sorunsuz olarakbağlanabiliyorum. Sorun ne olabilir, nasıl düzeltebilirim sizce? Yardımlarınızı bekliyorum.
acaba bu probleme bir çözüm bulunabilir mi? -
aynı lanet olası modem bendede var son 3 aydır (modem i 5 ay önce aldım )
internet sürekli kesiliyor (hem wifi hem lan ) bende hattan oldugunu düşündügüm için ttneti arıyorum elemanlar gelio telefon kablolarını değiştirio gidiyor
bu böyle devam etti küfür ediyorum hergün net gidiyor komşuda hiç bişi olmuyor diye , sonra bi arkadaşım internetini iptal ettirdigi için pikatel combo modemini
bana verdi birde o modemle deniyeyim dedim ve 1 haftadır takılı net 1 kere kesilmedi , modem bozukmuş anlamış oldum ama ne yapıcam bilmiyorum huwai
garantisi altındaymış internete göre onla uğraşana kadar güzel wifi li bir modem almayı planlıyorum (şuan kullandım da wifi yok tek sorunum o )
bence interneti sık sık kesilen kopmalar yaşayan kişiler ilk olarak saglam bir modem ile test yapsınlar ben sorun hatta diye 3 ay kıcımı yırttım delirecektim
atın o modemi çöpe sinirlerinize iyi gelir :/
-
yazılımsal bir sorunu olabilir. firmware yükseltmeyi denedinmi?
http://zapafly.net/firmware+update+for+huawei+echolife+hg521.html
bi denemeni tavsiye ederim.
-
taş gibi maşallah :D hiç bir bok olmadı :D
-
güncelleme yaptım yeni bi modem de alma şansımız yok öğrenciyiz yeni eve taşındık malum çok masraflı oldu şu an ekstradan bişeye para harcayamayız
ttnete geri versek yenisini alsak yine olmaz çünkü bu model sorunlu bundanda başka modem yok ellerinde :@
-
DestinatioN bunu yazdı:
-----------------------------
güncelleme yaptım yeni bi modem de alma şansımız yok öğrenciyiz yeni eve taşındık malum çok masraflı oldu şu an ekstradan bişeye para harcayamayız
ttnete geri versek yenisini alsak yine olmaz çünkü bu model sorunlu bundanda başka modem yok ellerinde :@
-----------------------------bnde ttnetten aldım :D taş gibi
-
ne yazıkki benimki öyle değil sanırım bi çözümü yok