Ttnet İnternet Taşıma Kablo İle
-
Merhaba dostlarım bulunduğum adresde alt yapı yok 100 metre ilerde alt yapı mevcut orada boş bir arazimde var oranın adresi ile başvurdum 100 metre ileri kablo ile taşıyabilirmym interneti böyle bişey mümkünmüdür yıllardır alt yapı yok bu sayede internet problemimi çözmüş olacağım
-
Elektrik nasıl olacak ?
-
100m de elektrik kablosu uzatacak. Oraya kapalı bir kutu hazırlayacak. Bi şekilde olur da 100m de sinyal sorunu yaşarsan arayaa tekrarlayıcı olarak hub falan koyman lazım.
-
Eğer ki internet 100 metre yakınına telefon kablosu ile geliyorsa, geri kalanını o kabloya ek yaparak kendi evine çekip modemi oraya bağlasan sorun olmaz diye düşünüyorum hocam.
-
CEO bunu yazdı
Eğer ki internet 100 metre yakınına telefon kablosu ile geliyorsa, geri kalanını o kabloya ek yaparak kendi evine çekip modemi oraya bağlasan sorun olmaz diye düşünüyorum hocam.
bu daha mantıklı bir çözüm.
-
telefon kablosunu eve çekerse bu sefer kutudan iyice uzaklaşmış olur bağlantı hızı düşer ama ne kadar düşer bakmak lazım. Tecrübeli arkadaşlar 100m önemli değil diyorsa o zaman güzel kaplamalı sağlam bakır kablo çekersin madem.
-
DrKill bunu yazdıCEO bunu yazdı
Şunu da yapabilirsin, kabloyu çeken arkadaştan rica et onların kablosu çok sağlam ve kaliteli oluyor.
Direkt senin eve kadar uzatma yapsın. Üç beş birşeyler ateslersen halleder diye düşünüyorum.
-
CEO bunu yazdıDrKill bunu yazdıCEO bunu yazdı
Şunu da yapabilirsin, kabloyu çeken arkadaştan rica et onların kablosu çok sağlam ve kaliteli oluyor.
Direkt senin eve kadar uzatma yapsın. Üç beş birşeyler ateslersen halleder diye düşünüyorum.
CEO hocamın dediği en mantıklısı yapabiliyorsan öyle yap hocam
Ama ilk dediğini ben fabrikada yapmıştım ofisleri fabrikanın bi ucundan diğer ucuna taşıdık tabi telefon hatlarınıda bi konudan taşımak zorunda kaldık yanlış hatırlamıyorsam 70 metre ethernet kablosu ile telefon hatlarını uzattım ve gözle görülür bir yavaşlama olmadı sorunsuz çalıştı
-
recber cat6 dış mekan kablo 100 metreye kadar 1gpbs teorik altarım yapar.
ben 50 metre çektim 1000mbps dış mekan hız düşmesi olmadı.
hız da düşüş olmaması için 90 metreden sonra swiç koymak gerekir.
Ayrıca kabloyu güneşten ve yağmurdan korumak için özel kablo kanalları var hortum gibi yoksa direk güneşe maruz kalan plastik bir kaç yıla dökülür
-
Hocam selam 60 metre bakır kablo cektim yan apartmandan herhangi bir sorun yaşamadım.