folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ttnet Kalite Ve Kampanyaları

Ttnet Kalite Ve Kampanyaları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bugün TTNet'in lanet kampanyalarına ve kalitesine değineceğim.

Millet 26 mbit ile bağlanıyor biz 1.Tamam.Fakat 1'de bile bağlanamıyoruz.En fazla 800 kbps oluyor.

Kampanyalar öyle doldu ki millet hücum etti.Altyapı yok ki.Nereye geliyon hoca?

Kablolama desen yarım yamalak.Adamlar kar altında arıza gideriyor.

2 gb verdiler tamam ama download hızları buna oranla yarıya düştü.

Birde adaletsizlikler başladı.

Adamlar modemsiz 3 ay beleşe hizmet veriyorlar.Ben üye olurken 2004 senesinde ne modem vardı ne bişey..

Bize bir aylık 2 gb kakaladılar.Kafalarına eserse kampanya,kumpanya yapıyolar. 

Hele akşam vakitleri felç oluyor internet.Download hızı 7 kbps.256lık hizmet verseler bu kadar olmazdı!

O kadar para veriyoruz nereye gidiyor bu paralar?

Verginin babasını veriyoruz,faturanın babasını veriyoruz paralar yeniyor lanet olsun. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    redLine
    redLine's avatar
    Erkek
    Bağlantım 128 kps, neden download hızım 14 Kbyte/s'ı geçmiyor ?

Bilgisayarımızda üretilen bir IP bilgisi, ADSL modemden çıkana kadar pekçok header ilavesine uğrar. Bir örnek vererek açıklamak gerekirse, diyelim ki PPPoE olarak bağlantısı olan bir PC'de bir Web sayfasını açıyoruz. Bir TCP paket üretilecek, o bir IP paketine dönüştürülecek, PPPoE client PPoE header'ı ekleyecek, PPP olarak çıkarken bir header daha, sonunda da başka bir header ile Ethernet paketine dönüştürülecektir.

Bir Ethernet paketinin en fazla 1518 byte olduğunu düşünürsek, bu paketin 66 byte'ı header'lar ile kaybolmaktadır.

ADSL modemin Wide Area ile görüşmesi ATM protokolü ile olmaktadır. Bir ATM paketi 53 byte'tır. Bunun da 5 byte'ı header'dır.

Bu bilgileri formülize etmemiz gerekirse :

En Yüksek İletişim Hızı = Hız x 1452/1518 x 48/53

128'lık bir ADSL bağlantının erişebileceği maximum bant genişliği : 128000 x 1452/1518 x 48/53 = 110,88 kps'tir.

Bu da, 13860,54 byte/s => 13,54 Kbyte/s'tir.

Yukarıdaki cevap Telekomun kendi resmi sitesinde bulunmaktadır buradan sorunun aslında telekomla ilgili olmadığını anlayabilirsiniz yani yukarıdakini kısaca size özetlemem gerekirse kendi bağlantınızın yaklaşık %15'i header ilaveleri yüzünden kayboluyoki bu konuda telekomun yapabileceği bişey yok bilginin sağlam olarak gidip gelmesi için headerler her zaman önemlidir.

2. olarak kablolama yarım yamalak adamlar kar altında arıza gideriyor demişsin ama bunu pek anlıyamadım ne yani adamlar karın yağmadığı yerlerdenmi geçirsinler kabloyu ?Bu arada Download hızı senin veri çektiğin servera bağlı olarak değişir her zaman çok düşükse benim yazdığım diğer mesajlarla kolayca sebebini anlayabilirsin.

3. olarak kampanya hiç bir zaman adaletsizlik olamaz Sen yeni çıkan bir telefon aldın ilk çıktığı zaman 1.000 Ytl'ye aradan 3 sene geçti telefon 250 ytlye düşmesine rağman artık satmıyor telefonun satılması için bi alana 2.si yarı fiyatına filan diye kampanyalar çıkartıyolar bunlardamı haksızlık ? adam ürünün satılması için her türlü şeyi yapabilir. 

Son olarak haklısın okadar vergi ödüyosun fatura ödüyosun şimdilik verdiğin paralar %35 Oger Telekom %20 Fransız bir şirket (Oger telekomun hisselerini satın aldılar anlaşma metnini tam bilmiyorum yani haklarını hukuklarını ama hisse oranı 20 olması lazım) %45 Devletine gidiyor.

Devletin diyorki telekomun ben kalan %45lik kısmınıda babalar gibi satıcam. Sattığım adamların istihdam yaratması umrumda bile değil, yatırım yapıp yapmaması hiç umrumda değil. Bu bağlamda anlaman gereken Kalan hisseleri alan firmanın insiyatifinde olduğun yani o adamlar alır yatırım yapar yapmaz o kendi bileceği iş adam için sen değil adamın kendi kazandığı para önemlidir 2 yıldır Oger telekom yatırım yaptımı yapmadı alan firma yatırım yaparmı pek sanmıyorum ama belki 2 - 3 sene sonra yaparsa yapar çünkü bi Tekeli satın alıyosun başka alternatifi yok bu ülkede yaşayanların. 

fak yu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    Sen hala 2gb kotanın temelli verildiginimi sanıyorsun. ttnet in sitesine baksaydın su yazıyı gorurdun "Yeni ve mevcut tüm limitli paketlerdeki müşterilerimize Aralık 2007 boyunca, ilave 2 GB kota TTNet'ten hediye."  yani sadece aralık ayı icin 2gb kota fazlası verdiler sonra yine 4gb olcak kotalar. telekoma kafam girsin

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    En aciz insan, araştırmadan sadece konuşmak için konuşan insanlardır. Burada bundan çok ne var...

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    En aciz insan, araştırmadan sadece konuşmak için konuşan insanlardır. Burada bundan çok ne var...

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

hoca sorun sende , rapidden bugün film indirdim ve 4 partın 4 ünde en az 80 kb ile indi hatta 100 ortalama bile diyebilirim

1 mb bağlantı 4 gb kota bendede ;) sorun sende

ttneti sewiyoruz ;) aramıza kimse giremez :) 

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@RedLine; hoca iyi cahil zannettin bizi.. :) 

@Dkn; eğer bana söylüyorsan kampanyanın bir aylık olduğunu, ben biliyorum metindede yazdım zaten..

Hani bilirsiniz ya bazen insan sinilirlenir kasaya bir tekme savurur bende o anlardan birini yaşadım o yüzden yazdım sinirle.Tekniğe bakmayın. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    redLine
    redLine's avatar
    Erkek
    Emrow bunu yazdı:
    -----------------------------

@RedLine; hoca iyi cahil zannettin bizi.. :)

@Dkn; eğer bana söylüyorsan kampanyanın bir aylık olduğunu, ben biliyorum metindede yazdım zaten..

Hani bilirsiniz ya bazen insan sinilirlenir kasaya bir tekme savurur bende o anlardan birini yaşadım o yüzden yazdım sinirle.Tekniğe bakmayın.

-----------------------------

ilk yazdığın mesajda "Millet 26 mbit ile bağlanıyor biz 1.Tamam.Fakat 1'de bile bağlanamıyoruz.En fazla 800 kbps oluyor."  ibaresini bence bilmeyen biri yazmıştır düşüncesiyle yazdım yazıyı.

fak yu
Toplam Hit: 1046 Toplam Mesaj: 8