folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder TTNET Tarifeleri İle İlgili Küçük Bi Kaç Sorum

TTNET Tarifeleri İle İlgili Küçük Bi Kaç Sorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    millet şimdi bn 1 mbit sınırsız kullanıcısıyım 15 gb yi geçince 512 kb mi oluyor hattım yoksa 8 mbit snırsızlarda mı böle bişe var tabi 49 tl ödediğimiz 8 mbit

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    bide 4mbit sınırsızlarda 15 gb kota varmı?

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    sadece 8 likte var o 15 cgb olayı diye biliyorum
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eray
    eray's avatar
    Erkek

— Hızlı İnternete Merhaba Kampanyası'nda tüm "8 Mbps'e kadar Son Sürat ADSL Paketleri" için adil kullanım uygulanmaktadır. Aylık download (indirme) miktarı 15 GB'ı aştıktan sonra, ayın geri kalan günleri için download hızı 512 Kbps olarak uygulanacaktır. Belirtilen hız fiziksel bağlantı koşulları nedeniyle, garanti edilen hız olmayıp ulaşılabilecek en yüksek hızı göstermektedir. Söz konusu 8 Mbps'lik hızın, mümkün olan en yüksek seviyede Türkiye genelinde sağlanabilmesi için altyapı geliştirme çalışmaları artarak devam etmektedir.

kaynak adsl.com.tr :)

bende bişey sorcam ya kotalı kullanıodum fakat tekrar limitsize geçcem bu 8 mbit e her kafasına esen geçebilişomu yoksa altyapı hizmetlerinin ulaştıı ilçeler mi?

Nihayet kendimle başbaşa kalabileceğim günler geldi..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Erkek

Ben geçenlerde 8mbit e geçtim bakim ne kadar hızlı bu meret diye, şurada bir nüans var TTNET (a.q.) 8 mbit demiyor, 8 mbit e kadar diyor yani bu hız neye göre kime göre değişiyor o da belli değil altyapı destekliyor mu? senin bulunduğun yer 8 mbit i kaldırır mı :P falan filan.

Neyse işte geçtik bu nalet şeye ama 1 mbiten hızlı hiçbirşey görmedim alayı palavra. Eğer sınırsız kullanacaksanız standart 1 mbit i kullanın benden tavsiye ekstra 5 liranız boşa gitmesin. Ben temmuzda standart 1 mbit e geçiyorum.

Böyle sistemin aq. 

Not late for nothing
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Erkek

eray bunu yazdı:
    -----------------------------

bende bişey sorcam ya kotalı kullanıodum fakat tekrar limitsize geçcem bu 8 mbit e her kafasına esen geçebilişomu yoksa altyapı hizmetlerinin ulaştıı ilçeler mi?

-----------------------------

öyle bi altyapı olsa 8mb kadar demezlerdi, 8mb derlerdi yerine göre farklılık gösteriyor ama herkez içindir..

bende birşey sorayım

open dns kullansan,  hız opendnsin hızımı oluyor yoksa kendi 8mb'lik hızınmı?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    eğer 4gb kotalı 1mb kullanıyorsanız , 8mbs ye heves edip geçmeyin, çünkü kota çok çabuk doluyor... fatura giriyor:

///______________
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

şimdi arkadaşlar tükiyede bir fiber teknisyeni sayılan birisi olarak söyleyim. Tüm internet, gsm ve sabit hat iletişimi fiber ağlar aracılığı ile sağlanıyor. Bu ağları kurmak zor işletmek kolay ve teorikte tek bir fiber (cam) telinin dahi bağlantı hızı için sınırsız deniyor. Ancak mesafe ve fiber içinde iletilen ışığın başına gelen bir takım talihsiz olaylar bu hızı sınırlıyor azaltıyor.

Bu gün telekom Türkiyede ki en büyük fiber ağa sahip ancak bu bile Türkiye'nin gerçek kapasitesini karşılamıyor. Değerli telekom yöneticileri kazandıkları paranın önemli bir kısmını cebe atıp küçük bir kısmıyla çalışan maaşlarını ödedikten sonra fiber ağı geliştirmek için oldukça cüzii paralar harcıyorlar. O yüzden fiber ağın tam olarak yapılanmadığı yerlerde yada nüfus ve internet gsm yada sabit hat kullanıcılarının fazla olup fiber ağın yeterli olmadığı yerlerde bu hıza teorik olarak ulaşabilmeniz için öncelikle uygun saatte bağlanmalısınız yani gece 1'den sabah 7'ye kadar olan zaman dilimi ki bu tek başına yeterli değil bu iş için uygun bir vdsl modeminiz olmalı(bu konuda yanılıyor olabilirim adsl 2+ da olabilir). Ayrıca telekomun evinize en yakın olan fiber sonlandırma ve bakır ağa geçme merkezinden evinize kadar olan bakır kablonun son derece iyi olması gerekli.

Bu konuda benim sizlere önerim naçizane kablo net e başvurmanız. yanılmıyorsam kablo tv ücreti ayda 9 lira ve 1 mbps internet bağlantı ücreti aylık 7 lira.  mekanda kablo tv olmayan arkadaşlar için söylüyorum bir mahalle yada semtte kablo netin gelmesi için o semt yada mahalleden 7 hanenin başvurması yeterli...

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
Toplam Hit: 1220 Toplam Mesaj: 8