Ttnet'teki Sistem Güncellemesinin Arkasında DATA Hırsızlığımı Var?
-
Merhabalar.

Aslında burada TTNet’e bir güzel kaptırmak isterdim ama ne yazık ki bu ne benim kişiliğime ne de bilişim teknolojileriyle uğraşan firmalara ve kişilere duyduğum “İş Etik Kurallarına” uymakta. Ancak konuyu bloğa taşımamın sebebi, Türkiye’nin en büyük internet sağlayıcısının müşteri bilgilerinin diğer internet sağlayıcı firmalar tarafından yürütülmüş olması. Daha da vahimi kimsenin tabir-i caize “Gıgını bile çıkartmaması”!
Son zamanlarda hiç ADSL Aboneliği yaptınız mı? Ben yaptım. Geçtiğimiz hafta sonu Cuma günü yeni bir internet bağlantısı için sıradan bir TTnet bayisine gidip abonelik işlemlerini gerçekleştirdim, Modemimi aldım ve Eve gidip kurulum işlemlerini gerçekleştirdim. Bayinin bana dediği günü yani ertesi gün “Cumartesi akşamını” bekledim. Cumartesi olduğunda Internetim halen yoktu. Pazar günü de yine internet yoktu. Bugün pazar, Türkiye’de kimse çalışmaz hesabı Pazartesi gününü bekledim. Bayi’ye gittiğim zaman “TTNet’in Türkiye Genelinde bir Güncelleme sorunu olduğunu ve Sistemlerinin değiştiği” bilgisini aldım. “Eee Peki ne zaman açılacak internetim?” sorusuna da net bir cevap alamadım. TTnet’in ADSL destek hattı olan “444 0 375″‘i aradığım zaman ise sürekli olarak hat düşmeme tonu ile karşılaşıyor ve sinir olup kapatıp ilgilenmiyordum. Ancak evde çalışmam gereken Dökümanlar, Kontrol etmem gereken Web Siteleri olduğu için bir an önce Internet bağlantısını sağlamam gerekiyordu.
Çarşamba günü tekrar bayi’ye gittim (bu arada Müşteri hizmetlerinden hiç kimseye ulaşamadım, kesinlikle bağlantı kuramadım, sürekli denememe rağmen), Bayi bana yine; “Genel bir sistem değişikliği söz konusu biz gerekli işlemleri yaptık, Onay bekliyoruz” gibi Politik sayılabilecek bir cevap verdi. Bayi’ye ufaktan kızarak, yaşadığım ilde TTNet’de yetkili olarak çalışan birisini aradım. Görüştüğüm kişi, “Sistemlerde bir değişiklik var ancak sizin hattınızda bir sorun var o yüzden giremiyor olabilirsiniz, Bayi tam olarak işlemleri onaylamamış” şeklinde bir cevap verdi. Bunun üzerine ben de soluğu bayide aldım ve Bayidekileri bir güzel haşladıktan sonra çıkıp kendime Film kiralamak için bir CD Shop’a gittim. CD Shop’ta hararetle telefonla görüşen ve sürekli bağıran birisinin TTNet Bayi sahibi olduğunu ve karşısındakinin de başka internet sağlayıcısının müşteri temsilcisi olduğunu çok az sonra fark ettim. (Durum netleşip, İlginç bir hal alıyordu)
DEVAMI YAZIMDA;
-
Çok vahim ama bunun hesabını kimse vermez gene olan vatandaşa olur.
-
bayilerden değil de gidip direkt olarak merkezden abone kaydı yaptırmak gerek. ben öyle yaptım. sıkıntılı iş..
-
en heycanlı yerinde kestin hocam. Olmadı :)
-
Yau anladığım şey ise ,kötüye giderse ki, bu aşamadan sonrası kolay gibi gözüküyor kıyamet kopar .Çok fena durum.
-
bu anlattığın olay aynen benim başımada geldi hocam, adsl başvurusu yaptım tahsis hatası dediler 1 hafta oyaladılar. sonra tekrar giriş yaptık dediler, başka bayiden birisi arayıp telefonun yanında adslde bağlayalımmı dediler ben zaten adsl başvurusuda yaptım dedim. sonra ekip telefonun fiziksel bağlantısı için günlerce bekletti. en sonunda geldiler ama adıma açılmış 3 tane hat çıktı. birisini bağlayıp diğerlerini iptal ettiler. o hatta aktifleşmedi. en son bayiye tekrar gittim. verdikleri numaralar filan sistemde yokmuş vs.vs bişeyler salladı. ekibe haber verelim işleminizi tamamlasınlar dediler. bende yapacağınız işi dedim, ekibe haber vermeyin dedim. kablonete başvurdum. Özetle: TTNETE KAFAM GİRSİN!!
-
Kimsenin özel hiçbir şeyi kalmadı zaten. Facebook sayesinde fotoğraflarımız da milletin elinde geziyor. Tuvalette yaptığımızın bile gizliliğinden şüpheliyim.
Ek olarak;
Müşteri Bilgileri (DATALARI) yazmışsın öyle bir hale gelmişiz ki Türkçe kelime kullanıyorsunuz sanki Türkçeye yabancılaşmış gibi parantez içinde Data diye belirtme ihtiyacı duyuyorsunuz.