Tüketici Hakları
-
beyler bellonadan mobilya aldık daha 1 ay olmadan koltukta esnemeler oldu. adamları aradık durumu bildirdik tamir edilecek dediler ama biz tamiri istemiyoruz daha taksiti başlamamış eşya tamir görmüş olcak. mobilyada her sene değişen bişey değil. uzun süre kullanılacak.
tüketici haklarında bununla ilgili bir madde varmı ? googledan aradım hep dernek siteleri çıkıyo düzgün bişey bulamadım.
-
Aynı şekilde ben de mağdurum. Telefonu yeni aldım sayılır. Kendi kendine kapanıyor ekran filan kayıyor. Götürdüm aldığım yere tamir dediler. Ben tamir istemiyorum benim böyle biryşey söyleyebilme hakkım var mıdır? Tamirlik telefon isteseydim gider ikinci el birşeyler alırdım. E ben ne anladım bu işten.
-
aynen seninkiyle aynı durum. daha yeni ürün bi dünya para, tamir edilmiş alacak olsaydım başka yerden daha ucuza alırdım. param cebimde kalırdı
-
var mı böle bişey bilmiyorumda olması lazım ya.. aldığın ürün daha 1 ayda bu hale gelicekse 2. el almaktan ne farkı kaldı..
vardır işallah buna dair bişeyler -
kosulsuz iade diye bir madde olmasi gerek,
15 gun veya 1 aylik mali iade edebiliyorsun diye biliyorum
-
Ayıplı Mal
Madde 4- Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan
veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya
niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüke-
ticinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler
içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.
Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür.
Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi
veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih
ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın
neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan
hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.şöyle bir durum var tüketici yasasında.
şimdi ben koyu yazdığım kısımları kapsıyorum. aldığım mal beklediğim faydadan az çıktı. koltuklar dağınık çarşaf gibi. sanırım bu haklara giriyoruz.
Caliber@
hocam bu madde senide kapsıyor
-
Bi hak elde edemesseniz tüketici hakları bürosuna başvurun parasınızı geri alabilirsiniz.
-
Hocam, sadece başvurmakla kalmayın, sikayetvar.com a da başlık açın. Herkes görsün. Belki bu nedenden mağdur olan başka insanlara da yardımcı olursunuz. Geçmiş olsun.
-
İlk telefonum da öyle olmuştu. Marketten çıktım eve gidiyorum rehbere girdim baktım telefon dondu. Açtım kapadım olmladı aynı şekilde. Götürdüm geri arkadaşım bu bozuk mal nah böyle oluyor dedim. Arkadaşımız bizim güzide market çalışanımız hemen servise yolluyorum dedi. Hemen müdürünüzü çağırın dedim ve gelen müdür de aynı şekilde servis diye zırvaladı. Neyse almıyorum tüketici hakları bankayı arıyorum ödeme gibisinden şeyler söylemeye kalkınca müdür yan çizmeye başladı. Meğer istedikleri kötekmiş. Paşa paşa yeni kutudan telefonumu aldım geldim. O markete sık sık gidiyorum ve artık bayağı tanış olduk bu servis problemlerinden. Millet yolunu değiştiriyor beni görünce. :D İkinci telefon yine aynı şekilde ona da gittim o da servis demeye başladı. Bugün gidip resmen postayı koycam oldu oldu.
-
Abi şimdi bir ay geçmiş bilmiyoeum hak talep edebilirmisin. Mesela ben toshiba leptop aldım aldığımda 64 bit win 7 vardı virüs falan bulaştı bende formatladım gelen cd lerde de win 7 32 bit var neyse sorun değil dedim hoşuma gitmedi 4 gb remi görüyor sıkıntı değil ama huylanıoyrm kullanma kılavuzuna baktı. Bilgisayarınızı açtığınızda 64 bit işletim sistemi mevcuttur. Eğer kurtarma ortamı oluşturamazsanız biz size ücretsiz gönderirz diye bir ibare var aha iyi dedim hemen sarıldım telefona a.q. bir ankarayı ara bir istanbulu ara en son teknosaya gttim orda aradılar toshiba müşteri hizmetleri ile telfonda gene görüştürdüler beni yk öyle bişi falany o kılavuz eski geçersiz dedi. Bende yapıştır Yeni kullanma kılavuzuna neden eski klavuz koyuyorsunuz dedim. buraya şiir de yazmamışsınız bu cd vereceksiniz vermeseniz tüketici mahkemesine giderim dedim. ii dedi bende ii dedim a.q. senin. Sonra girdim e-turkiye ye orda başvuru yaptım. bir ay geçmeden yazı geldi o yazıyı gönderdim cd geldi cd geldikten bir kaç gün sonra beni aradılar cdniz geldimi dedi geldi dedim. ey aq. dedim neden bu kadar oyaladınız beni cd gönderecektiniz. bişi demedi.