Tüketici Hakları Konusunda Yardım (LG Sorunsalı)
-
Avea kurumu aracılığı ile LG G4 stylus model akıllı telefon aldım kurumdaki arkadaş çok önerdi, ekranının büyük olması falan çok hoşuma gitti ve aldım 1 ay telefonu sorunsuz kullandım. 8 GB hafızası olupta durmadan yetersiz hafıza demesini önemsemedim bir gün tam telefonum çaldı açtım, telefonumun ekranı mavi ekran verdi komple çizik çizik oldu ve düzelmedi. Servise verdim değişim kararı çıktı tam 1.5 aydır cihaz değişimde LG'yi aradığımda da fabrikadan çıkmadı diyor. Tüketici hakları 30 iş günü diyor ama ben halen mağdur şekilde bekliyorum. Elimde teknik servisin vermiş olduğu resmi tarihli arıza tespit tutanakları mevcut kaseli ve damgalı mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum ve kesinlikle bir daha LG markasından bir ürün almayacağımı garanti ediyorum, değerli okuyucularında bu firmaya bulaşmamasını tavsiye ederim.
https://www.sikayetvar.com/lg-mobile-g4-stylus-modeli-telefon-sahibiydim
arkadaşlar buna nasıl bir çözüm ürete bilirim ?
-
hacı abi çok basit. 4 ay asus ile telefon ve mail trafiğine rağmen ne iade ettiler ne yeni laptop verdiler. direkt teknik servis kağıdıyla gittim tüketici hakem heyetine 1 hafta sonra tutuşinden aradılar asusdan 24 saat sonra herhangi bir X Mağazasına gidin ister nakit ister ürün alın dedi. gittim haşırt aldım paramı.
hiç yüz göz olma. resmi ve hafta sonu tatillerini düş 30 günü geçtiyse git paranı al.
(tabi önce garanti belgesindeki şartları oku, bazı firmalar 30 günü geçtiyse idareten yerine aynı özellikte cihaz verilir der. nitekim vatana 5si götürdüm arıza yapılması 1 haftayı geçer dediler yerine 5s verdilerdi.)
-
Git hakem heyetine para iadesi iste, bu kadar mağdur olmuşsun değişim yapma artık keş al
-
joe_black bunu yazdı
hacı abi çok basit. 4 ay asus ile telefon ve mail trafiğine rağmen ne iade ettiler ne yeni laptop verdiler. direkt teknik servis kağıdıyla gittim tüketici hakem heyetine 1 hafta sonra tutuşinden aradılar asusdan 24 saat sonra herhangi bir X Mağazasına gidin ister nakit ister ürün alın dedi. gittim haşırt aldım paramı.
hiç yüz göz olma. resmi ve hafta sonu tatillerini düş 30 günü geçtiyse git paranı al.
(tabi önce garanti belgesindeki şartları oku, bazı firmalar 30 günü geçtiyse idareten yerine aynı özellikte cihaz verilir der. nitekim vatana 5si götürdüm arıza yapılması 1 haftayı geçer dediler yerine 5s verdilerdi.)
hocam bizim resmi bayramlar ve hafta sonları düşersem yine 30 günden fazla ediyor .
kaymakamlıkların içerisinde oluyor demi bu hakem heyetleri ?
-
konu içinde sormuş olucam konu sahibi hakkını helal etsin.
sorum ;
ttnet ile 24 ay taahütlü net bağlatmıştım ancak belli aydan sonra fiyat arttması oldu.Daha sonra soruşturduğumda telefon taahütünün 12 ay yapıldığı hatalı işlem olduğu tarafıma 275 lira para iadesi yapacaklarını söylediler.
bana ya müdürlüklere yada eft ile verebileceklerini söylediler bende eft istedim.İban aldılar 15 oldu eft yapmadılar sonra tekrar aradım yine iban aldılar.Sanırım yine yapmayacaklar.Müdürlüğe de gitmek istemiorum ters kalıyor açıkcası.Bunları şikayet etsem nasıl olur yada nasıl bir yol izliyim hocalar.
-
Cihaz onarım süresi 20 iş günüdür. Bu süreye cumartesi günleri dahil pazar ve bayramlar dahil değildir. Tüketici hakem heyetine basvur.
@ReyiZ
Sende btk nin online sikayet yeri var oraya şikayet et. Onlar senin peşinde koşsun.
engin01288 tarafından 20/Nis/16 06:47 tarihinde düzenlenmiştir -
engin01288 bunu yazdı
Cihaz onarım süresi 20 iş günüdür. Bu süreye cumartesi günleri dahil pazar ve bayramlar dahil değildir. Tüketici hakem heyetine basvur.
@ReyiZ
Sende btk nin online sikayet yeri var oraya şikayet et. Onlar senin peşinde koşsun.
ilginçtir adamlar bugün yatırmış ahaha :D