folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Tüketici Haklarında Yeni Dönem Başladı



Tüketici Haklarında Yeni Dönem Başladı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Atlas
    Atlas's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2012
    Erkek

    Tüketici haklarında yeni dönemi başlatacak düzenleme yasalaştı. Bir ürünün tüketiciye zarar vermesi durumunda imalatçı ya da ithalatçı tazminat ödemek zorunda kalacak. Ayıplı ya da bozuk çıkan ürünleri iade etmek, kolaylaşacak.

    Giyimden beyaz eşyaya, gıdadan mobilyaya tüketici haklarında yeni dönemi başlatacak düzenleme Genel Kurul'daki mesainin ardından yasalaştı.

    Güvensiz ürünlerde "ürün sorumluluğu" tazminatı getiriliyor. Alınan ürün bir kişiye veya mala zarar verirse, sorumluluk üretici ya da ithalatçıda olacak.

    Tüketici, zararın meydana geldiği tarihten itibaren 10 yıl boyunca tazminat talep edilebilecek.

    İhraç ürünler de ürün güvenliği kapsamında incelenecek.

    Uygun olmayan ürünü piyasada bulunduranlara ceza verilecek. Ayıplı ya da bozuk çıkan ürünleri iade etmek kolaylaşacak. Bu kapsamda internetten satışlar da sıkı denetlenecek.

    Uygunsuz ürünleri üreten, satan veya ihraç edenler, 2 bin lira ile 250 bin lira arasında ceza ödeyecek. Ürünlerinin güvenilirliğini teyit etmeyen satış yerlerine, 3 bin liradan 15 bin liraya kadar ceza verilebilecek. Güvensiz ve riskli ürün satanlara 500 bin liraya kadar idari para cezası verilebilecek.


    -
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OverLord
    OverLord's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2020
    Erkek

    Geç bile kalındı


    Bildiğini Bilenin Arkasından Gidiniz Bildiğini Bilmeyeni Uyarınız Bilmediğini Bilene Öğretiniz Bilmediğini Bilmeyenden Kaçınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Tüketiciye zarar veren ürünlerde zaten en başta firma eksper gönderiyor. Mal sahibine para ve zararın giderilmesi karşılığında sözleşme imzalatıp sessiz kalmasını istiyor. İnternete ve basına yansıması firmanın sonu olur zira. 

    Devletin en başta tüketici hakem heyetine el atması gerek. 6 aydan önce karar çıkmıyor. Firmalar işin kolayını bulmuş savunma yollamıyor. Heyette dosyayı kapatmak için eksik evrak deyip tüketiciyi haksız bulup kapatıyor dosyayı.

    Müşteri tüketici hakem heyetine mağdur olarak başvurdu mu  ?  Evet. Maksimum 1 ayda karar çıkacak. Fatura tutarı müşteriye iade edilecek. Üstüne devlet firmadan fatura tutarının 2 katını 1 ay içerisinde alacak. Ödenmezse faiz işletecek. Bak bakalım bir daha müşteriyi mağdur etmeye cesaret edebiliyor mu firmalar ?

    Şuandaki sistemde işine gelmezse heyete ver diyor firmalar. Çoğu kişi uğraşmak istemediğinden bela okuyup sineye çekiyor. Uğraşanda 6 ay bekliyor o şekilde sonuç alabiliyor. Oda olumlu mu olumsuz mu belirsiz. Bu şuna benziyor :

    Evinize hırsız giriyor ve her şeyi alıp götürüyor. Polis hırsızı yakalıyor ve çaldıklarını size geri verip hırsızı geri bırakıyor. Hırsız bir ceza görmezse hırsızlığa devam eder. Bu kadar basit mantık.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2007
    Erkek

    Su faturama bakım bedeli diye tüketim bedelinin 3 katı para aldılar diye verdim tüketici hakem heyetine baktım dosyanın durumuna adam bundan bişey cıkmaz diyor haksızlık ama cıkmaz diyor belediye meclisinin aldığı karar kanun hükmündeymiş amk

    Bir üst mahkemeye gidecem git gel 150 km al sana hak hukuk 


    Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2007
    Erkek

    Olması gereken bir seydi geç bile kalındı zaten


    Bazen Varsın , Bazen Yoksun...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    en11 den bisiklet arka ışığı aldım

    ucuza kaçayım dedim

    iddaa ediyorum . parasını vereyim kalıplarını siz yapın adi olması için uğraşın  bu kadar adisini üretmek imkansız amk  adamlar nasıl başarmış bu kadar adi ürün yapmayı ayrı bir teknoloji kullanmaları lazım  . 

    mesela bu ürünü üreteni bulup ödül vermek lazım . 


    Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2008
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

    en11 den bisiklet arka ışığı aldım

    ucuza kaçayım dedim

    iddaa ediyorum . parasını vereyim kalıplarını siz yapın adi olması için uğraşın  bu kadar adisini üretmek imkansız amk  adamlar nasıl başarmış bu kadar adi ürün yapmayı ayrı bir teknoloji kullanmaları lazım  . 

    mesela bu ürünü üreteni bulup ödül vermek lazım . 

    Merak ettim, link verese. :)))

Toplam Hit: 1341 Toplam Mesaj: 7
tüketici