Tüketici Kredisi, Kredi Kartı Ve Sicil Affıyla İlgili Bir Soru
-
Sicil affı diye bişey çıktı ve borçlarını ödeyenlerın yada yeniden yapılandıranların merkez bankasındaki kayıtları silinecek.
Benımde sicilim kapkara olduğundan yeniden yapılandırayım dedim. Ama kime sorduysam her kafadan bi ses çıkıyor. Kimi istanbul ticaret odasına uye olman gerekıyor diyo. Kimisi 9 tane sigortalı çalışanın olması gerek diyo. Anlamadım kafam iyice karıştı. Benim bankanın birine 5 milyar borcum var. Bu borcu yenıden yapılandırmak için 9 tane sigortalı eleman gösterene kadar o parayı bankaya yatırsam zaten bankanın sesı kesilecek
Şu işi bilen biri açıklayabilirmi
-
sicil affı yasalaştı resmi gazetede yayınlandı martın 2. döneminden sonra uygulanmaya başlanacağı tahmin edılıyor. Borcun olan ilgili bankaya yazılı dilekçe ile başvuracaksın ve borcumun tekrar yapılandırılmasını istiyorum diye soyleyeceksın bu kadar. Ama şimdi ne kadar gidip derdini anlatsan birşey yapamazlar daha uygulanmıyor çünkü.
-
Saol hocam. Desene hapı yuttuk.
-
Borcu yapılandırıp ödeyeceğim diye çok külfete girme,Merkez Bankası Sicillleri temizlese bile,Bankalar kara listeyi kaldırmıyor,kredi,kredi kartı,çek karnesi vermede halan insiyatif onlarda..