Tüketici Olarak Hakkım Nedir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İade etmek istediğim bir ürün için sizden fikir almak istiyorum dostlar.

14 gün önce babama bir telefon gelmiş.Bir ürün satmışlar telefon üzerinden.Bu ürünü 4 taktit yapacaz deyip tek çekişte almışlar parayı karttan.Babamında dalgınlığına gelmiş.Ürünü almaktan vazgeçince de aynı gün içinde aramış ve iptal etmek istediğini söylemiş.Malum firma iptal etmeniz için ürünün elinize geçmesi gerekiyor demişler.Ürün 10 gün sonra geldi.Elimize cumartesi ulaştı.O dakikadan sonra ben iade için ben uğraşmaya başladım.Cumartesi ve pazar firmaya ulaşamadığım için iş günü olan pazartesi aradım ve durumu izah ettim.

Telefondaki yetkili bin derede su getirdi de iade edemezsiniz dedi.4 ay kullanıp işe yaramadığını kanıtlarsanız iade edebilirsiniz gibi bir saçmalıktan bahsetti.Sözleşme şartlarında satış onayından sonra ilk 7 gün içinde mazaretsiz iade edebileceğimiz yazıyor.Herneyse adamla baya konuştuk.Ben biraz tüketici haklarından bahsedince ve baya bir direnince yetkili benden iade alacağını söyledi.Bugün yarın haber verirriz dediler ses seda çıkmadı.

Telefon görüşmelerin ve internet araştırmalarım anladığım kadarıyla çok dandik bir firma bu.Ve parayı geri ödeyip ürünü almayacaklar belli.Bu arada ürünü hiç kullanmadık kutusunda.Zaten iade etmek için gelemsini bekliyorduk.O da yalanmış.Gelmeden de iade edebiliyormuşuz.Telefonda satış temsilcisi yalan söylemiş yani.Onu yalanlayan aradığımda konuştuğum diğer yetkiliydi.Yani nasıl iş yapıyorlar anlamadımm.

Bu ürünü geri iade etmek gerekiyor.Nasıl bir yol izlemeliyim.Tüketici hakları için nereye başvurmam gerekir ? Ne önerirsiniz ? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Elindeki internet üzerinden satış,

Ürünün elinize geldiği kargo fişini saklayın, her türlü iade hakkınız var.

İlçendeki kaymakamlıktaki tüketici hakları hakem heyetine başvurabilirsin, dilekceyi yazdığını eğer iade etmezlerse dilekceyi vereceğini söyle...

4ay fln yok öle bişey...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

Teslim almayacaktın bankanı arayıp bu çekimi iade edin diyecektin olay bitecekti.Teslim almakla hata yapmışsın

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

her türlü geri iade edersim ama ugrasacaksın haberin olsun..ugraşırsan %100 iade edersin..

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Elindeki internet üzerinden satış,

Ürünün elinize geldiği kargo fişini saklayın, her türlü iade hakkınız var.

İlçendeki kaymakamlıktaki tüketici hakları hakem heyetine başvurabilirsin, dilekceyi yazdığını eğer iade etmezlerse dilekceyi vereceğini söyle...

4ay fln yok öle bişey...

Hocam elimde ürün, mesafeli satış sözleşmesi, irsaliyeli fatura ve üstüne zımbalanmış bir fiş var.. ürünün banka fişi.Dediğin gibi yapacam.Öğleden sonra kaymakamlığa gidecem.Bunlar belli ki iade almayacaklar, oyalalıyorlar bizi.Ben direk dilekçe yazim.Teşekkürler.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ben bu adamlara az önce ulaştaştım.Ürünü kargoya verin diyor.Elimdeki satış belgeleriyle birlikte herşeyiyle göndermem gerektiğini söyledi. (kargo parasını ben verecekmişim). Kargo onlara ulaşınca parayı ödeyeceklermiş.Ben durumu izah ettim, size güvenim kalmadı dedim.İsterseniz belgeleri göndermeen önce fotokopisini çekebilirsiniz falan dediler.

Bu arada ev telefonundan 2 sattir arıyorum.Daha önce aradığım numara.Açmadılar..cepten aradım hemen açtılar ve geçen konuştuğum kişi çıktı.Hiç güvenim kalmadı.Ne diyorsunuz gönderim mi kargoyla herşeyi ? elimde faturaların fotokobisi bir işe yararmı.Ya ürünü gönderdikten sonra ödemezlerse ? kargo parasını gözden çıkardım ama tedirginim.Üründen de olmayak ? 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnerJiC
    EnerJiC's avatar
    Erkek

pek bilgim yok bu konularda ama faturayı göndermekten ziyade bence fotopisini gönder zaten fatura kesilirken 2 3 ve hatta 5 nüshaya kadar kesilir onların elinde vardır nüshası oradan işlem yapsınlar sendeki sende kalsın parayı alınca faturayı göndericem de bence

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek

CyberAngel bunu yazdı:

Ben bu adamlara az önce ulaştaştım.Ürünü kargoya verin diyor.Elimdeki satış belgeleriyle birlikte herşeyiyle göndermem gerektiğini söyledi. (kargo parasını ben verecekmişim). Kargo onlara ulaşınca parayı ödeyeceklermiş.Ben durumu izah ettim, size güvenim kalmadı dedim.İsterseniz belgeleri göndermeen önce fotokopisini çekebilirsiniz falan dediler.

Bu arada ev telefonundan 2 sattir arıyorum.Daha önce aradığım numara.Açmadılar..cepten aradım hemen açtılar ve geçen konuştuğum kişi çıktı.Hiç güvenim kalmadı.Ne diyorsunuz gönderim mi kargoyla herşeyi ? elimde faturaların fotokobisi bir işe yararmı.Ya ürünü gönderdikten sonra ödemezlerse ? kargo parasını gözden çıkardım ama tedirginim.Üründen de olmayak ? 

onlarla zaman kaybetme tüketici mahkemesi

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kady bunu yazdı:

CyberAngel bunu yazdı:

onlarla zaman kaybetme tüketici mahkemesi

Bugün hakem heyetiyle görüştüm.Kendimi garantiye alacak bir yol gösterdiler sağ olsunlar.Telefon dökümlerini çıkartacam.Belgelerin fotokobisi, bitanesi kopyalı aslı zaten.Bunları bi dosya yapıp sakladıktan sonra yarın ürünü istedikleri şekilde gönderecem.10 gün içinde ödemem yapılmazsa hakem heyetine dilekçe ile birlikte elimdeki dosyayı sunacam.. onlar 2 aylık bir süreçte bu işi çözeceklermiş.. kargo parasıda bana girecek gene ama sağlık olsun.Hepinize teşekkürler.

Toplam Hit: 1152 Toplam Mesaj: 9