folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Tüketici Olarak Hakkımız Nedir Bilen?

Tüketici Olarak Hakkımız Nedir Bilen?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mt93
    mt93's avatar
    Erkek

Arkadaşlar olay benim bi yakınımın başına geliyor.Bir X marka bulaşık makinesi alıyor.Alıp kullanırken sıkıntı yok yalnız makine güzel yıkıyor.Fakat fazla önemsemesede pek parlak olmuyormuş  felan.Sonra görümcesinin tavsiyesi üzerine sen git bulaşık makinesine çamaşır deterjanı koy :D :D  Neymiş ,daha parlak olacakmış bulaşıklar :D  Görümcesinin bulaşık makinesinde sorun olmamasına rağmen onun makinesi bulaşıkları çizmeye başlamış..
    Servis felan çağırmış söylememiş tabi çamaşır deterjanı olayını, adamda parlatıcı kullanın demiş ama o da fayda etmemiş.Neyse makinenin garantsi geçmiş felan artık çizilen bulaşıklara dayanamayıp en sonunda şimdi başka bir markadan makine almış.Diyorki eğer tüketici hakem heyetine gitsem olumlu sonuç alma ihtimalim nedir?Eski makinenin parasını veya yenisini alabilme hakkım var mıdır?Çamaşır deterjanı olayını hiç söylemese felan anlarlar mı :D ? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28126048.asp

bak burayı oku istersen aklıma bu geldi senin olaya benziyor

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Garanti bittiyse bir şey yapamazsın. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Hiç bir hakkın yok hocam.

Aynı arıza 1 yıl içinde 2 den fazla, 2 yıl içinde 4 den fazla yada farklı arızalar 6 dan fazla olması durumunda, ücret iadesi, misli oranında indirim, yenisi yoksa bir üst modeli ile değiştirme hakkı senin fakat, sende ölen ölmüş kalan kalmış.

Farz edelim ki, 2 yıl dolmamıştı, ürün servise gider, incelenir ve içinde birşey görürlerse bununla ilgili bir tutanak yazarlarsa gene elinde patlardı. Fakat inceleme olmaması durumunda aynı arıza kaydı ile 3 kez arıza actırıp üçüncüsünde ben iade istiyorum diyebilirdin.

Bu arada bulaşık makinasının çamaşır deterjanından cizmewye başlaması mantıksız, başka bir halt var o işin içerisinde benden söylemesi.

renegadealien tarafından 20/Ağu/15 00:09 tarihinde düzenlenmiştir

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

2009 da profilo bulasik makinası aldım. 2013e kadar hersey guzeldi. simdi ise makine bitince içi ıslak kalıyor. Bi ara ilaci kalmamis nolacak mk diyip çamaşır ilaci attim, ayni dert bende de var :D

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mt93
    mt93's avatar
    Erkek

peki o zaman boşuna uğraşmasın zaten yeni makine almış, garantisi geçmiş, bende pek haklı çıkacağını sanmıyordum ama sormak istedim.Teşekkürler yanıtlar için.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BURAK_X
    BURAK_X's avatar
    Erkek

bence parasını görümcesi vermeliymiş

<love> <canimcicimaylari> <uzatmalar> <kavgagurultu> </love>
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

konuyla alakası yok ama dinlediğim bir olayı anlatayım.

bizim bi tanıdık çamaşır makinası satıyor. adamlar köye götüreceği için kurulum istemiyorlar ve köyde montajlarını kendileri yapıyor. Sonra. 1-2 ay geçiyor adamlar abi çamaşır makinasını zapdedemiyoruz bir gelin bakın diyorlar.

bizimkiler gidiyor köye, gördükleri makinayı yanlarından halatlarla tavana asmışlar. yani halatlar tavandaki ahşap direklerden geçirilmiş makina yerde tabi. adam diyor durumbu makina sıkmaya başladıgı zaman odada gezelemeye başlıyor bizde çareyi bağlamakta bulduk... servisten giden adamlar makinayı inceliyor makinanın arkasındaki kazanı tutan ve ilk montajda sökülmesi gereken amartisörler yerinde takılı duruyor.  

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Burda hakkınız kötek gibi  duruyor ama bilemedim şimdi :) 

Toplam Hit: 1199 Toplam Mesaj: 9
tüketici hakları