Tüketici Olarak Hakkımız Nedir Bilen?
-
Arkadaşlar olay benim bi yakınımın başına geliyor.Bir X marka bulaşık makinesi alıyor.Alıp kullanırken sıkıntı yok yalnız makine güzel yıkıyor.Fakat fazla önemsemesede pek parlak olmuyormuş felan.Sonra görümcesinin tavsiyesi üzerine sen git bulaşık makinesine çamaşır deterjanı koy :D :D Neymiş ,daha parlak olacakmış bulaşıklar :D Görümcesinin bulaşık makinesinde sorun olmamasına rağmen onun makinesi bulaşıkları çizmeye başlamış..
Servis felan çağırmış söylememiş tabi çamaşır deterjanı olayını, adamda parlatıcı kullanın demiş ama o da fayda etmemiş.Neyse makinenin garantsi geçmiş felan artık çizilen bulaşıklara dayanamayıp en sonunda şimdi başka bir markadan makine almış.Diyorki eğer tüketici hakem heyetine gitsem olumlu sonuç alma ihtimalim nedir?Eski makinenin parasını veya yenisini alabilme hakkım var mıdır?Çamaşır deterjanı olayını hiç söylemese felan anlarlar mı :D ? -
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28126048.asp
bak burayı oku istersen aklıma bu geldi senin olaya benziyor
-
Garanti bittiyse bir şey yapamazsın.
-
Hiç bir hakkın yok hocam.
Aynı arıza 1 yıl içinde 2 den fazla, 2 yıl içinde 4 den fazla yada farklı arızalar 6 dan fazla olması durumunda, ücret iadesi, misli oranında indirim, yenisi yoksa bir üst modeli ile değiştirme hakkı senin fakat, sende ölen ölmüş kalan kalmış.
Farz edelim ki, 2 yıl dolmamıştı, ürün servise gider, incelenir ve içinde birşey görürlerse bununla ilgili bir tutanak yazarlarsa gene elinde patlardı. Fakat inceleme olmaması durumunda aynı arıza kaydı ile 3 kez arıza actırıp üçüncüsünde ben iade istiyorum diyebilirdin.
Bu arada bulaşık makinasının çamaşır deterjanından cizmewye başlaması mantıksız, başka bir halt var o işin içerisinde benden söylemesi.
renegadealien tarafından 20/Ağu/15 00:09 tarihinde düzenlenmiştir -
2009 da profilo bulasik makinası aldım. 2013e kadar hersey guzeldi. simdi ise makine bitince içi ıslak kalıyor. Bi ara ilaci kalmamis nolacak mk diyip çamaşır ilaci attim, ayni dert bende de var :D
-
peki o zaman boşuna uğraşmasın zaten yeni makine almış, garantisi geçmiş, bende pek haklı çıkacağını sanmıyordum ama sormak istedim.Teşekkürler yanıtlar için.
-
bence parasını görümcesi vermeliymiş
-
konuyla alakası yok ama dinlediğim bir olayı anlatayım.
bizim bi tanıdık çamaşır makinası satıyor. adamlar köye götüreceği için kurulum istemiyorlar ve köyde montajlarını kendileri yapıyor. Sonra. 1-2 ay geçiyor adamlar abi çamaşır makinasını zapdedemiyoruz bir gelin bakın diyorlar.
bizimkiler gidiyor köye, gördükleri makinayı yanlarından halatlarla tavana asmışlar. yani halatlar tavandaki ahşap direklerden geçirilmiş makina yerde tabi. adam diyor durumbu makina sıkmaya başladıgı zaman odada gezelemeye başlıyor bizde çareyi bağlamakta bulduk... servisten giden adamlar makinayı inceliyor makinanın arkasındaki kazanı tutan ve ilk montajda sökülmesi gereken amartisörler yerinde takılı duruyor.
-
Burda hakkınız kötek gibi duruyor ama bilemedim şimdi :)