folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Tüm Paket Sistemlerini Destekleyen Linux ?

Tüm Paket Sistemlerini Destekleyen Linux ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

deb pisi apt ...

gibi paketlerin hepsini kurup çalıştırabilecek bir linux üretilse güçlü bir dağıtım  olmazmı ?

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

olmaz..

bir programı .deb şeklinede pisi şeklinede getirebilirsin.. ama getirmedende zaten her dağıtımda çalışır.. bunun güçle alakası yok.. hızlı bir şekilde en çok kullanılan yazılımları bir depoda saklayıp kullanıcılara sunma ile alakası var..

Ki zaten örneğin gimp pardusda da, ubuntu ya da debianda depolarda mevcut.. işletim sistemlerinin paket yöneticilerinden güncellenir ama pardus için bu paketler pisi diğeri için debian paketidir.. içerik aynı yani.. Buda bir sisteme güç katmaz.. 

hele ki serversa hammallıkdan başka bi şey değildir.. Bence.. 

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hepsinin çekirdeği aynı.Ama üzerine inşa edilen yapılar kendilerine özgü.Birbirinden çok farklı aslında..

Olsa güzel olur ama hiç sanmıyorum.

Böyle bir projeyi sen başlatsan kaç kişi destek verir sürekli olarak ? Onu bilmek lazım.

Ama çok param olsa ve işletim sistemi işini düşünsem, böyle bir projenin yapılmasını ve geliştirilmesi sağlardım.Güzel bir reklam ile de windowsun yerini almasını sağlayabilirsin zamanla... 

Ama şimdilik hayal gibi...

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

@opusdei Hocam olsa ne değişecek sen örneğin paket yöneticisinden güncellemeyip firefox u sitesinden çektiğinde terminalden ff klasörüne girip ./firefox yazdığında çalışıyor mu çalışmıyor mu? linuxlarda zaten herşey her yerde çalışıyor, illa bi dağıtım için kasılmamışsa..

Bu konuda ki amacı ben anlamadım?

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam benim anlatmak istediğim tüm arşivleri bir sistemde toplayarak en büyük işletim sistemini yapmak.

Destek sorunu hiçbirzaman olmasın diye yani.

Bazı linux dağıtımlarının paketleri daha az biliyorsun.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

hocam linuxda paket ne kadar fazlaysa zafiyet o kadar fazla olur :) en büyük işletim sistemi kar değil zarara götürür sistemi..

Burda takıldığım kısım şu; zaten benzer işlevi yapan yazılımlar var depolarda.. bunlar dışında eksik olan depolar var ama hiç biri diğerinden fazla işe yarayan yok :) .. yani tüm paket yöneticilerine destek gelse değişen ne olacak ki..

bence sorun daha da büyüyecek.. zaten sende yazmışsın o yapı farklılığı kalkmadıkdan sonra.. bu zor ve feci bir sistem zafiyeti yaratabilecek bir konu..

Toplam Hit: 926 Toplam Mesaj: 6