Turistik, Hediyelik Eşya Pazarı? Tercih Ettiğiniz Veya Size Gelen Hediyeler?
-
merhaba herkese
bu alanda is yapma konusu aklimda ..deneyip batirdigimda oldu gerçi :)
normalde biri sorsa ben çok riskli derim. millet bu dar boğazda iken kim alır derim.
ancak son zamanlarda bakıyorum. çok zengin , parayla oynayan çok da insan var.
Türkiye ve yurtdışı olarak düşünürsek
dar bir çerçeveden mi bakıyorum diye tekrar düşünmeye başladım.
ancak içimde uhde kalmasın istiyorum.
gezdiginiz ve yaşadığınız iller ve ulkelerdeki izlenimini nedir
tatillerde kendinize veya başkasına hediye seçerken neye dikkat ediyorsunuz
neler alıyorsunuz
bu arada yaparsam yapacaklarim kısıtlı sermaye de..
hemen dukkan acmayip evde üretip bir denemek istiyorum.
yani cok pahali lüks şeyler değilde
handmade yani elisleri ( sanat) ... dikiş ,orgu, makrome, ahşap boyama, yakma ,oyma ,cam boyama ... yani bu tarzla başlamak istiyorum.
??
ne diyorsunuz?
-
hocam merhaba italyada (etna yanardağı) yanardağın taşlarından çok fazla el işi sanatı yapıp satan gördüm ve çok satılıyor böyle şeyler beni bile merak sardı yapıp satsammı diye
illa sönmüş lav taşından olmasına gerek yok basit bir taş ile kolye oyma sanatçılığı yapıp satan bir sürü yer var
bu sadece bir tavsiye sana fikir olsun diye yazıyorum ama gerçekten böyle işlerde para var
ekstra olarak turistler böyle yerlerde ev yapımı reçel sos alıyor örn bademli coconat ezmesi vs
blackhorror tarafından 07/Tem/22 13:57 tarihinde düzenlenmiştir -
blackhorror bunu yazdı
hocam merhaba italyada (etna yanardağı) yanardağın taşlarından çok fazla el işi sanatı yapıp satan gördüm ve çok satılıyor böyle şeyler beni bile merak sardı yapıp satsammı diye
illa sönmüş lav taşından olmasına gerek yok basit bir taş ile kolye oyma sanatçılığı yapıp satan bir sürü yer var
bu sadece bir tavsiye sana fikir olsun diye yazıyorum ama gerçekten böyle işlerde para var
ekstra olarak turistler böyle yerlerde ev yapımı reçel sos alıyor örn bademli coconat ezmesi vs
resmini cekseydin keşke nasıl birşey?
aslında bu isin bir sonu yok. elinden ne geliyorsa ? yeterli alıcısı olsun.
adam sanatçı gelen gidenin karakalem resmini yapıp para kazanıyor.
ama iste sadece is değil birde nerede yaptığın önemli
bende oraya gitsem yanardag tasi alirim cunku oranin simgesi.. ama başka yerde tasa para mi verelim der geçerler :)
-
Yazlık yer. Yürüyüş yolu üzeri herhangi bir yer .
Haşlanmış koçan mısır . Deli kar marjı var .
Hele birde yerin müsaitse odunla pişirip sonra satarsan kar kat kat artıyor .
-
:) iyi diyorsunuz da o dediklerimiz yiyecek gıda..
turistlere ne satarım değil konu tam olarak.
-
futurist bunu yazdıblackhorror bunu yazdı
resmini cekseydin keşke nasıl birşey?
aslında bu isin bir sonu yok. elinden ne geliyorsa ? yeterli alıcısı olsun.
adam sanatçı gelen gidenin karakalem resmini yapıp para kazanıyor.
ama iste sadece is değil birde nerede yaptığın önemli
bende oraya gitsem yanardag tasi alirim cunku oranin simgesi.. ama başka yerde tasa para mi verelim der geçerler :)
hocam bildiğin küflü taş daha doğrusu delikli taş
tabi bu oranın bir simgesi olduğu için satılıyor
bu taş ile kaplumbağa fil vs yapıp satıyor adam
tabi türkiyede kimse taşa para vermez ama bunu nasıl kullnacağın önemli gidipte adamın elini yerden aldığın taşı verirsen olmaz
boyarsın şekil çıkarırsın okutursun olay sadece kıvraklık
-
Belek belediyesinin 25 metrekarelik yerlerinden bir yer kiraladı benim kuzen.geçen yıl açtı ama değdi yürütüyor.turist Avrupa abd Rusya ortadoğu lu her ten insan var çeşit çok olsun hatta el yazısı incik boncuk fark etmez dedim sürüm aşağı yukarı her yerden hesabı işi doğrulttu.kol saati hediyelik tişört fotoğraf baskılı obje vs.potansiyelin önemli yerli biraz titiz her şeyi araştırıp soruyor zaten vücut dili anlatıyor.beğenmediğin ruslar filan iyi harcama yapabiliyorlar.
-
Bosver bu hevesi