folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türk Ceza Kanunu Merak Edenlere

Türk Ceza Kanunu Merak Edenlere

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    liseli
    liseli's avatar
    Erkek

http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5237.html

bu türk türk ceza kanunumuz

MADDE 4. - (1) Ceza kanunlarını bilmemek mazeret sayılmaz.

g) Basın ve yayın yolu ile deyiminden; her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik kitle iletişim aracıyla yapılan yayınlar, (yani kanunda internet adı geçmiyor basın yayın yolu deniyor)

Nitelikli dolandırıcılık(nitelikli dikkat)

MADDE 158.

f) Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle,

g) Basın ve yayın araçlarının sağladığı kolaylıktan yararlanmak suretiyle,

bitmediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Bilişim sistemine girme

MADDE 243. - (1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.

(2) Yukarıdaki fıkrada tanımlanan fiillerin bedeli karşılığı yararlanılabilen sistemler hakkında işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir.

(3) Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse, altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme

MADDE 244. - (1) Bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen veya bozan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Bir bilişim sistemindeki verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, sisteme veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Bu fiillerin bir banka veya kredi kurumuna ya da bir kamu kurum veya kuruluşuna ait bilişim sistemi üzerinde işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

(4) Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesi suretiyle kişinin kendisinin veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamasının başka bir suç oluşturmaması hâlinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur. 

Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması

MADDE 245. - (1) Başkasına ait bir banka veya kredi kartını, her ne suretle olursa olsun ele geçiren veya elinde bulunduran kimse, kart sahibinin veya kartın kendisine verilmesi gereken kişinin rızası olmaksızın bunu kullanarak veya kullandırtarak kendisine veya başkasına yarar sağlarsa, üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası ve adlî para cezası ile cezalandırılır.

(2) Sahte oluşturulan veya üzerinde sahtecilik yapılan bir banka veya kredi kartını kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlayan kişi, fiil daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, dört yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır

belki benim atladıklarım olmuştur.kanunu iyice gözden geçirin

abrazame con el mar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Abi bizde her şeyin yasası war ama uygulama 0,cc işi dışında yaptığın hiç bir şey dikkate alınmıyor.Hiç bi şey olmuyor.Merak etmein

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    cc de binde bir araştırıolar...ankarada dayın varsa ondanda korkmayın...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    sadece veri tabanına zarar vermekten bahsedio zaten ben hiç öle bişey yapmadım :D sadece yönlendirme kodu ya da anasayfa index yükledim indexlemek suç demior ki :d

ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    güzel insan sultana sonuçta izinsiz bir veriyi değiştiriyorsun :D

kendinize ayığ olunuz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Sulltana bunu yazdı:

sadece veri tabanına zarar vermekten bahsedio zaten ben hiç öle bişey yapmadım :D sadece yönlendirme kodu ya da anasayfa index yükledim indexlemek suç demior ki :d

şahsen gelsen benim siteme index atsan tutupta savcılığa bildirmem kimse bildirmez die düşünüorum bende sana iki katını yaparım ödeşiriz işte ben böle düşünüorum ama yani büyük firma sitesi devlet sitesi olmadıktan sora bişi olcağını sanmıorum
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osiris
    Osiris's avatar
    Erkek
    Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.

orada kalmaya devam eden

mauhaha acaba kim hackledigi sitede kalıyor?

"Yok abi walla kalmadım. indezi attım çıktım yani ortada kalma diye bir olay yok!"

acaba kalmayı hangi saatten sonra sayıyorlar. Asgari zaman ne kalmak için?
    :)

Bana bakip her zaman gulumseyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    liseli
    liseli's avatar
    Erkek

şimdi efendim olayı basit düşünmeyelim

diyelim sisteme,  "trojan" bulaştırdın. demekki ordasın.

diyelim "zehir " attın bıraktın dikkat demekki hala ordasın

bunuda geç

hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.

abrazame con el mar
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    liseli
    liseli's avatar
    Erkek
    genç kardeşlerim, bu başlığı muhakkak okuyun, hatta sabit başılk olsun holyone hocam bu yazı

abrazame con el mar
Toplam Hit: 1044 Toplam Mesaj: 9