Turk Ceza Mahkemesi Nasıl İşler ?
-
arkadaşlar şimdi 30 veya 40 kişinin bulunduğu bir mekan veya başka bi mekanda olay çıkıyo. aradan bir kişi çıkıyo birine geçiriyo bıçak silah her ne haltımsa. ve olay mealine polisler gelemiyor. ortalık dağılmış harabe olduktan sonra herkes dağılıyor. güvenlik kameralarında çekilen video kayıtları duruyor tek ispat. ve bundan sonra olucak cezalandırılacak kişi nasıl bi hüküm yer. yada bu kişi askere gitmesine 3 ay kalmış bunun askeri hükmüde varmıdır. yada olay mealinde olan herkes cezaya çarptırılır mı yoksa ayıklanılır mı kişiler.
olayın içinde sadece kavga değil. para mevzusu . ezilme mevzusu . türk bulgar ilişkileri . türklerin bulgarlar tarafından dışlanması. hizmetin sadece bulgarlara yapılması . mekan içinde bulgarlar tarafından bir türk kardeşimizin dayak yemesi . ve bulgarların türk işçileri ezmesi . ve ssk larını yemesi . ve vergi kaçakçılığı . fiş kaçakçılığı . adisyon yakıp numara larını göz ardı edip turk vergisinin düşmesi vs vs bir sürü ispatlayacak deliller var.
ve buna hiçbir şekilde önlem veya uyarı atılmamış bir mekanda böyle bir olayın ardından sizce nasıl bir ceza olur.
yada hepsi örppas edilip herkes kendi haline mi bırakılır ?
ben şahsen merak ediyorum TÜRKİYE CUMHURİYETİ bukadar basit mi düşünüyor insanlarını.
-
siyahtahta help me
-
bide ne olmuş anlasaydım :W
-
Hocam,öncelikle "olay meali" değil,olay mahalli.
Savcılık re'sen soruşturmayı yürütür,lehe ve aleyhe delil toplar,soruşturma bittikten sonra,kovuşturma safhasına geçilir.
Her ne kadar ceza davaları re'sen yürütülse de,müdafi avukatına büyük iş düşer ve farkı burada belli olur,yeni delillerin sunulması,müşteki,sanık arasındaki ilişkilerin özünün anlaşılması bakımından..
-
soru : türk ceza mahkemesi nasıl işler?
el-cevap : işlemez
-
"Mülk, adaletin temelidir" şeklinde işler...