folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türk Dizileri İle Yabancı Dizilerinin Arasındaki Kalite Farkı

Türk Dizileri İle Yabancı Dizilerinin Arasındaki Kalite Farkı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hereisnopeace
    hereisnopeace's avatar
    Erkek

Dizi tavsiyesi isteyen arkadşaın başlığından esinlenerek bu başlığı açtım.Son 4 yıldır yerli kanallarını izleyemez oldum.Anca sevdiğim haber, talk show programları olunca izliyorum.Son 4 yıldır dizilerin takip etmediğim için şu anki kaliteleri hakkında derin bir yorum yapmayacağım. Aksiyon, gerilim vs..yapamıyoruz eyvallah; ama artık komedi de kalmadı gibi. Eskiden  kaygısızlar, tatlı hayat, çocuklar duymasın,dadı(iyiden vasat'a) gibi başarılı prodüksiyonlar vardı.Şimdi bakıyorum, her dizide bol bol entrika, gözyaşı ve kasvet dolu..Maliyetleri düşürmek için sahneler hep aynı ev içinde çekiliyor vs...Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir? Şu an tv'de ağlamalı, zırlamalı, diziler hariç adam gibi bir yapım var mı?

Abaza ve Eziğim :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

tvler tamamen ticaret kuruluşlarıdır.senin ne ağlamanı bekler ne gülmeni eğlenmeni . ancak mal gibi saatlerce ekran gözlerini ayırmamanı bekler...böylece acunların cepleri dolar.şu anda en en iyi dizi hepsinin içinde geniş aile gülmekten yarıladabilirsin az da gülebilrsin ama izledğin sürede eğlenebilirsin ve de devamı haftaya felan olayı yok.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Yerli dizi izlemiyorum epey zamandır.. Ecnebiler daha güzel yapıyo  bu işi :)

Ha bi de, "dadı" nın senaryosu da yabancı bi diziden, "bir kadın bir erkek" de öyle mesela :))

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asosyal
    Asosyal's avatar
    Erkek

olay tamamı ile kitlenin kalitesi ile doğru orantılı. kitle kalitesiz olduğu için diziler'de kalitesizleşiyor. suan türkiye'de izlenilebilecek 2-3 kaliteli yapımdan en göze çarpanı geniş aile benim izlediğim tek dizi.

Kurumuş yeşil otları Toprak Olmuş umutları Gökte mazi bulutları Bu mezarda bir garip var... // Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı Nerde-gösterdiği vahşetle bu bir Avrupalı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

Asosyal bunu yazdı:
    -----------------------------

olay tamamı ile kitlenin kalitesi ile doğru orantılı. kitle kalitesiz olduğu için diziler'de kalitesizleşiyor. suan türkiye'de izlenilebilecek 2-3 kaliteli yapımdan en göze çarpanı geniş aile benim izlediğim tek dizi.

-----------------------------

http://www.akilli.tv/video/440299/Mursel-Manda-Yuva-Yapmis-Sogut.aspx :D:D var mı bu kadar komik dizi ya

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Türkiye'de yeterli sayıda kaliteli set elemanı, teknik eleman, tasarımcı yok. Farklı türde şeyler denense de bunların yüzünden yapım çuvallıyor. Hep aynı tür üzerine olunca senaristler de bir yere kadar idare ediyor. En basitinden filmlerden örnek verirsek; Hasan Karacadağ korku filmi çekmeye kalktı. Fakat tasarımcılar rezalet çalışmalar sunduklarından film çuvalladı. Çıkabilecekleri en üst nokta orası çünkü. Yönetmen ne yapsın? Yapımcı ne yapsın?

λ
Toplam Hit: 1055 Toplam Mesaj: 6