Türk Gençlerin Robotuna Ödül
-
İstanbul Lisesi'nden iki gencin geliştirdiği robot tasarımı, bin 500 öğrencinin katıldığı yarışmada üçüncü oldu.
İstanbul Lisesi'nden iki Türk gencinin geliştirdiği robotlar, Intel-ISEF'in ABD'de düzenlediği ve 56 ülkeden bin 563 öğrencinin katıldığı ''Uluslararası Gençler Bilim ve Mühendislik Yarışmasında'' üçüncülük ödülüne layık görüldü.ABD'nin Reno kentinde 9–15 Mayıs 2009 tarihleri arasında düzenlenen yarışmada Türkiye'den katılan ekipte yer alan Erdem Başeğmez, küçük robot tasarımlarında genelde elektrik motorlarının kullanıldığını, ancak bu motorların çok ağır ve büyük hacimli olduğunu ve tasarladıkları üç ayrı robotun da hareketlerini yalnızca nikel ve titanyum tel kullanarak geliştirdiklerini bildirdi.
Nikel ve titanyumun ısıtıldığında daha küçük yapı haline geldiğini ve ortaya bir kuvvet çıktığını belirten Başeğmez, bu kuvveti robotların hareketini sağlamada kullandıklarını belirterek, ''Bu özelliği ile nikel ve titanyum alaşımının mikro ölçeklerde kullanılmaya en uygun aktivatör olduğunu iddia ettik'' diye konuştu.
-
Heheyt bilim kurulunda ne feci anlattılar bu projeyi iki öğrenci,vallahi gözlerim doldu onları dinlerken...
Ama artık robot yapmasın öğrenciler,farklı şeylere yönlendirilmeye ihtiyaç var...
Lakin benim projemi gündeme getirmemelerine sitemliyim,ödülü verirken öyle demiyorlardı ama :@ :P
Her neyse,tebrik etmeli;çalışkan insana saygım var =)
-
Lakin benim projemi gündeme getirmemelerine sitemliyim,ödülü verirken öyle demiyorlardı ama :@ :P
Derken?
-
hala çocuklara bizde yaparız belki bir gün
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Lakin benim projemi gündeme getirmemelerine sitemliyim,ödülü verirken öyle demiyorlardı ama :@ :P
Derken?
-----------------------------
Kendi ülkemizde yapılan bir sürü yarışma ve ödül almaya hak kazanan bir sürü de ödül var demek istiyorum =)))Gençlerin önünü açın uleaan :P
-
Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Lakin benim projemi gündeme getirmemelerine sitemliyim,ödülü verirken öyle demiyorlardı ama :@ :P
Derken?
Kendi ülkemizde yapılan bir sürü yarışma ve ödül almaya hak kazanan bir sürü de ödül var demek istiyorum =)))Gençlerin önünü açın uleaan :P
-----------------------------evet abla açtılar :P
bknz : meslek lisesi sorunu.
edit : meslek liseslerini tanıyabiliriz :)
http://nedir.net/meslek+lisesi.html
-
elinde köprü (link) olan varmı ??????????
-
Fikir işlek sanırım, Yapay kas gibi bişeymi yapmışlar nedir, Tam anlamadım sanırım.
-
titanyum ve nikel kullanmaları titreştirme filan sonucu...
bakınız robot ödülüne layık görüldüler filan bana saçma geliyor. eğer benim elimde 50 milyar kaynağım olsun robotun alasını yaparım.ki zaman robot yapma zamanı değil. bu sadece bir yarışma sonucu alınan ödül. haketmişler eyvallah. eğitimde teknolojide kaynaksız hiçbir şey gerçekleştirilemez.Devlet meslek liselerine MYO lara kaynak aktarmadığı için mezun olan gençlerimizin çoğu amele amele yaşıyorlar.benim hayalimdeki : para sıkıntısı çekmesek. herkes dilediği gibi proje paylaşımında zenginleşmiş fikirler ve bilgiler ve elindeki proje parçaları olsa...veyahut bunlar ucuz olsa...gelişerek herkes öğrense..tasarımcı düşüncelere sahip olan bireysel toplum olsak..çünkü akıl ve mantıkla çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur..
hani bilirsiniz geçen sene çinde olimpiyat yarışmaları oldu. ordaki örnek durumu düşünürsek diğerlerinde;
10 yıl geriden takip ediyoruz teknolojiyi.
-
hep tasarım hep tasarım, gerçekleştirseler şaşarım
eminimki gerçekleştirmediler,kağıtta kaldı tüm varsayım
bende eyledim tasar'ü dünya'da ödül vermediler garip'ül kula
kolay olsa senelerden robotik'e gönül vurur
ardındanda derd'ül sefa'ı bastırır
güneş bir gül kurur
emre t.