folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türk Gençlerin Robotuna Ödül

Türk Gençlerin Robotuna Ödül

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    İstanbul Lisesi'nden iki gencin geliştirdiği robot tasarımı, bin 500 öğrencinin katıldığı yarışmada üçüncü oldu.

İstanbul Lisesi'nden iki Türk gencinin geliştirdiği robotlar, Intel-ISEF'in ABD'de düzenlediği ve 56 ülkeden bin 563 öğrencinin katıldığı ''Uluslararası Gençler Bilim ve Mühendislik Yarışmasında'' üçüncülük ödülüne layık görüldü.

ABD'nin Reno kentinde 9–15 Mayıs 2009 tarihleri arasında düzenlenen yarışmada Türkiye'den katılan ekipte yer alan Erdem Başeğmez, küçük robot tasarımlarında genelde elektrik motorlarının kullanıldığını, ancak bu motorların çok ağır ve büyük hacimli olduğunu ve tasarladıkları üç ayrı robotun da hareketlerini yalnızca nikel ve titanyum tel kullanarak geliştirdiklerini bildirdi.

Nikel ve titanyumun ısıtıldığında daha küçük yapı haline geldiğini ve ortaya bir kuvvet çıktığını belirten Başeğmez, bu kuvveti robotların hareketini sağlamada kullandıklarını belirterek, ''Bu özelliği ile nikel ve titanyum alaşımının mikro ölçeklerde kullanılmaya en uygun aktivatör olduğunu iddia ettik'' diye konuştu.

https://t.me/pump_upp
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

Heheyt bilim kurulunda ne feci anlattılar bu projeyi iki öğrenci,vallahi gözlerim doldu onları dinlerken...

Ama artık robot yapmasın öğrenciler,farklı şeylere yönlendirilmeye ihtiyaç var...

Lakin benim projemi gündeme getirmemelerine sitemliyim,ödülü verirken öyle demiyorlardı ama :@ :P

Her neyse,tebrik etmeli;çalışkan insana saygım var =)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Lakin benim projemi gündeme getirmemelerine sitemliyim,ödülü verirken öyle demiyorlardı ama :@ :P

Derken? 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qwer
    qwer's avatar
    Erkek
    hala çocuklara bizde yaparız belki bir gün
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi
    Musket bunu yazdı:
    -----------------------------

Derken? 

Kendi ülkemizde yapılan bir sürü yarışma ve ödül almaya hak kazanan bir sürü de ödül var demek istiyorum =)))

Gençlerin önünü açın uleaan :P

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
    Musket bunu yazdı:

Derken? 

Kendi ülkemizde yapılan bir sürü yarışma ve ödül almaya hak kazanan bir sürü de ödül var demek istiyorum =)))

Gençlerin önünü açın uleaan :P

evet abla açtılar :P 

bknz : meslek lisesi sorunu.

edit :  meslek liseslerini tanıyabiliriz :) 

http://nedir.net/meslek+lisesi.html

Boş İşler Uzmanı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snooper
    snooper's avatar
    Erkek

elinde köprü (link) olan varmı ??????????

sana çirkin dediler düşmanı oldum güzelin...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Fikir işlek sanırım, Yapay kas gibi bişeymi yapmışlar nedir, Tam anlamadım sanırım.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

titanyum ve nikel kullanmaları titreştirme filan sonucu...

bakınız robot ödülüne layık görüldüler filan bana saçma geliyor. eğer benim elimde 50 milyar kaynağım olsun robotun alasını yaparım.ki zaman robot yapma zamanı değil. bu sadece bir yarışma sonucu alınan ödül. haketmişler eyvallah. eğitimde teknolojide kaynaksız hiçbir şey gerçekleştirilemez.Devlet meslek liselerine MYO lara kaynak aktarmadığı için mezun olan gençlerimizin çoğu amele amele yaşıyorlar.benim hayalimdeki : para sıkıntısı çekmesek. herkes dilediği gibi proje paylaşımında zenginleşmiş fikirler ve bilgiler ve elindeki proje parçaları olsa...veyahut bunlar ucuz olsa...gelişerek herkes öğrense..tasarımcı düşüncelere sahip olan bireysel toplum olsak..çünkü akıl ve mantıkla çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur..

hani bilirsiniz geçen sene çinde olimpiyat yarışmaları oldu. ordaki örnek durumu düşünürsek  diğerlerinde;

10 yıl geriden takip ediyoruz teknolojiyi.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hep tasarım hep tasarım, gerçekleştirseler şaşarım

eminimki gerçekleştirmediler,kağıtta kaldı tüm varsayım

bende eyledim tasar'ü dünya'da ödül vermediler garip'ül kula 

kolay olsa senelerden robotik'e gönül vurur

ardındanda derd'ül sefa'ı bastırır

güneş bir gül kurur 

emre t.