folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türk İşaret Dili (TİD) Nasıl Öğrenilir ?

Türk İşaret Dili (TİD) Nasıl Öğrenilir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

İşaret dillerinden en eskisi olan tid Osmanlı zamanında padişahların kendilerine yollanan elçilerle konuştuğu ve bunun üzerine bazı fransız elçilerinde bu yöntemi kullanarak evrenselleştirdiği fakat her dil için ayrı olan bir "dil" olarak doğduğu bir iletişim şeklidir.

Genelde filmlerde kullanıldığını gördüğümüz bu lisanın çok insan üzerinde bıraktığı çok hoş bir etkisi vardır ya da bana öyle geliyor..Neyse,nette tid için bulunabilir kaynak oldukça az ve zaten netten edindiklerinizle bu dili öğrendim diyebilmenizin imkansız olduğuna kanaat getirdim...

Bursa'da ikamet ediyorum bir kaç defa tid kursu açılmış fakat kaçırmıştım şimdi nette yaptığım saatlik araştırmadan sonra kursun ne zaman nerde başlayacağına dair herhangi bir bilgiye ulaşabilmiş değilim gerçi derneğin telefon numarasını aldım yarın arayacağım ama yine de bu kurslar hakkında bilgisi olan (ücretli mi ücretsiz mi ?),kursa gerek kalmadan sadece bir işitme kayıplıdan da öğrenilebilip öğrenilemeyeceğini bilen,varsa çevresinde bu dili bilen bir işitme kayıplı/engelli ,bana bu konuda yardımcı olabilecek birisi,düzenli aralıklarla ayağına kadar gelip bu dili öğrenmek istiyorum.Cidden artık takmış durumdayım ne zamandan beri istiyordum ama artık istemekle olmadığını hatta kendi başına çalışmakla bile olmadığını/olamayacağını anladım.Kısacası bu konuda sunabileceğiniz en ufak bir bilgiye dahi ihtiyacım var bu dili öğrenicem arkadaş çok feci hırs yaptım ! Saygılar.

Troubles'll come & they'll pass
Toplam Hit: 1130 Toplam Mesaj: 1