Türk Kültürü Nasıl Tanıtılır (Anılarımız)
-
iyi akşamlar müridler..
bir arkadaşım türk kültürü hakkında bilgi almak istiyorda aklıma bi türlü çok bişi gelmedi.şunun gibi bir örnek olabilir;mesela komşunuz size bi yemek yada tatlı vs bişi gönderdiği zaman tabakta, sizde o tabağı geri götürürken boş vermezsiniz sizde bişiler yapar geri verirsiniz.yada hic olmadı o tabagı temizler öyle verirsiniz.
bana bu tarz kültürel bilgiler gerekiyor..yabancı gelinleri olanlar daha iyi bilirler.mesela şöle olabilir; amerikalılar böyle yapıyor ama bizde şöyle yapıyoruz gibi...
mesela benim kuzen amerikada evlendiğinde yeni komsuları için kek yapıp götürmüş tanışmaya.komşusu kapıyı açmıs slm vermiş keki alıp kapıyı kapatmıs.bizde olsa misafir içeri buyur edilir fln.yada aksam yemegine cagırılır.bide tabagıda geri vermemişler :D
şimdiden teşekürler..
-
amerikalı ülkesine turist tanıdığı gittiğinde ülkesinin tarihi/kültürel/turistlik yerlerini gezdirir amerikan yemeklerinden yedirir içkilerinden içirir mutlaka görmesi gereken yerleri gösterir v.s,
türk ülkesine turist tanıdığı geldiğinde ülkesinin en büyük alışveriş merkezine götürüp fastfood zincirlerinden birinde yemek yedirir -
türk çok misafirperverdir gelen misafiri gezdirir tozdurur fakat bunda da bir çıkarı vardır. özellikle ailesiyle, arkadaşlarıyla tanıştırır ki bu sayede yurtdışında arkadaşları olan kalibreli bir adam olduğunu cümle aleme ilan etmiş olur. sonra tanıştığı her yeni insana bir şekilde konusunu açıp yurtdışından gelen arkadaşlarını anlatır bu sayede önemli biri olduğu intibası uyandırdığına inanır ki işin garip olan tarafı gerçekten de uyandırır.
Fatih tarafından 14/Ağu/12 00:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Ekerci bunu yazdı
mesela benim kuzen amerikada evlendiğinde yeni komsuları için kek yapıp götürmüş tanışmaya.komşusu kapıyı açmıs slm vermiş keki alıp kapıyı kapatmıs.bizde olsa misafir içeri buyur edilir fln.yada aksam yemegine cagırılır.bide tabagıda geri vermemişler :D
amerikada mahallede yeni taşınana kek götürüp tanışma var hocam emin misin?
-
nedense aklıma bu geldi çok fazla alakası olmasada =I
-
şimdi aklıma gelmedi ama konu güzel.
-
endonezyalı arkadaş gelmişti istanbulu gezdirdim ona onun ilgisini çekenleri anlatıyorum :
- normal yolda hızlıca dönen şöförler vs çok garip gelmişti
- mobese yi çok ütopik bişey olarak görmüştü
- hayır için yapılan çeşmelere çok şaşırmıştı
- köprülerin ortada direk olmadan havada durmasını garipsemişti
- halkımız endonlardan daha canayakınmış bide
tam olarak sorduğun şey değil ama izlenimlerim bunlar
zaten başkada yurtdışından misafirim olmadı.anca endonezyalı amnk :( gerçi çok şaşırdım endonezyada havaalanı olmasına falan ama neyse
-
lalada bunu yazdı
endonezyalı arkadaş gelmişti istanbulu gezdirdim ona onun ilgisini çekenleri anlatıyorum :
- normal yolda hızlıca dönen şöförler vs çok garip gelmişti
- mobese yi çok ütopik bişey olarak görmüştü
- hayır için yapılan çeşmelere çok şaşırmıştı
- köprülerin ortada direk olmadan havada durmasını garipsemişti
- halkımız endonlardan daha canayakınmış bide
tam olarak sorduğun şey değil ama izlenimlerim bunlar
zaten başkada yurtdışından misafirim olmadı.anca endonezyalı amnk :( gerçi çok şaşırdım endonezyada havaalanı olmasına falan ama neyse
sen ne diyorsun hocam son yıllarda birçok elektronik malda "made in china" misali "made in indonesia" görülmeye başlandı. türkiyede olmayan üretim kapasitesi var yani adamlarda.
-
Kadınlarımız 5 çayı diye toplanırlar, pastalar çörekler yaparlar, fok balığı gibi yerler, sonra göbek atarlar.
Women, he collected five tea, makes cakes buns, places like seal, after belly throw.