Türk Ve Azeri İlişkileri
-
başlıkta da belirttiğim gibi. türk ve azeri ilişkilerini merak ediyorum.
azerbaycan bir devlet türkiyenin sadece komşusu ve dostu olduğunu biliyorum.
azerbaycan ve türkiyenin yani bizlerin örf ve adetleri birbirine çok yakın. konuştukları ise azeri türkçesi imiş.
ve kendilerini türkiyenin kardeşi biliyorlar. biz türkiyeyle tek devletiz diyebiliyorlar. ama diyorlarki bizim dilimiz azeri türkçesi .
bu konuda bilgisi olanlar yazabilirlermi arkadaşlar
tarih bilgisi iyi olanlar.
-
azeri türkçesini şive olarakta alabiliriz. tabi değil ama..
yine halk içinde farklı bir dil konuşmaktan iyidir çünkü türkçe konuşuluyor değilmi ?
onlarıda ayırmaya gerek yok konuyada gerek yok hatta. azerbaycanı farklı bir şehrimiz olarak düşünelim.
-
aynı soydan geliyoruz sonuçta dil konusundada bizimde dilimiz türkiye türkçesi...
-
ya biz şuanda ülke olarak İstanbul şivesini benimsemişiz zamanında onlar farklı bi şive belirlemiş ulusal bi dil olarak ondan böle bişi var yani dil aynı dil sonuçta...
ilişki meselesine gelince bn daha sağlam ilişkilerin olması gerektiği kanaatindeyim..
-
Baküde okuyorum.
Dilleri azeri türkçesi evet ama saf azerice konuşan azeri görmek imkansız gibi muhakkak araya rusça kelimeler sokuyolar eskiden kalma alışkanlık.
Normal konuşma dillerini zamanla çok rahat anlayabilirsin.fakat iş terimlere geldiğinde yarısından fazlası tamamı ile rusçadır.
Turan-mete nickiyle bi kullanıcı arkadaşımız var burda gerekli bilgileri ondan alabilirsin.(azeridir kendisi)