Türkçe Dersinde Geometri Düşünmek...
-
bugün türkçe dersinde aklıma geldi...
a + b nin karesi...
dersten dolayı bu ifadeyi kenar uzunluğu a + b olan bi kare olarak düşündüm ve hakkaten de okunduğu kadar varmış formul cıktı aynen :)
eminim hoşunuza gidecek...
resim :

-
hocam bir matematikçi olarak moralini bozmak istemem ama sen zaten olan birşeyi bulmuşsun :)
-
lazussak bunu yazdı:
-----------------------------hocam bir matematikçi olarak moralini bozmak istemem ama sen zaten olan birşeyi bulmuşsun :)
-----------------------------var veya yok demedim bilmiyordum hakkaten varlığını :) önemli olan ezberden daha hoş bi yol olduğunun farkına varmak :)
-
bu vardı hocam yaf :) ama bunu bilmeden bulman ayrı bi başarı tabi...
-
Böylece a+b+c nin karesini ezberlemek gibi bir problem ortadan kalkıyor. Çünkü o da aynı mantıktan çıkıyor. Gerçi ne ezberlemesi yaw. Hatta ne formülü. Bildiğin toplamanın çarpa üzerine dağılma özelliğini kullanacan.
(a+b)(a+b)= a.a + a.b + b.a + b.b Haksız mıyım? Fazla kafa takmaya gerek yok. Ayrıca sonsuz çarpı 0 kaç eder? Sen buna cevap ver. Bence -1 eder. Buna kafa yor bakem :D
-
Bundan 3000 sene önce filan Tales'in müridleri tarafından cebri açılım geometrik olarak bu şekilde ispatlanmıştı :\
İlerle lan 3000 yıl geriden geliyorsun. Modern matematiğe bak artık :\
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
Bundan 3000 sene önce filan Tales'in müridleri tarafından cebri açılım geometrik olarak bu şekilde ispatlanmıştı :\
-----------------------------hahah süper ya :D:D
az kalsın sen bulcakmışın ha biraz sabretselermiş :)
-
Çok güzel ya daha bir somutlaştı yani o formül kafamda şimdi.
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------eğer holy 3000 yıl önce doğsaydı, talesin müritlerinden önce bizim müritler bulurdu kesin :D