folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkçe Dünyada 5. Dil

Türkçe Dünyada 5. Dil

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musty28
    musty28's avatar
    Erkek

Türkler, dillerini adım attıkları her bölgeye taşımış. Türkçe dünyada en çok konuşulan 5.dil.

Türkler, dillerini adım attıkları her bölgeye taşımış. Dünya nüfusunun yüzde 3'ü dilimizi konuşuyor. Türkçe dünya dilleri arasında 5. sırada yer alıyor.

TÜRKÇE’YE SAHİP ÇIKALIM

Yani dünyada 220 milyon kişinin Türkçe konuşuyor. Bu da dünya nüfusunun ortalama yüzde 3’üne denk geliyor. Türkçe toplam 6 gruba ayrılıyor ve bu 6 grup içinde 39 dil bulunuyor. Haluk Akalın, Türkiye Türkçesinin 12 milyon kilometrekarelik bir alanda çeşitli kollarıyla, lehçeleriyle, şiveleriyle kullanılmakta olan Türk Dili ailesinin en büyük kolu olduğunu belirtiyor. Akalın , “Türkçe sadece Türkiye sınırları içinde kullanılmıyor. Örneğin Rusya’da Tofa Türkçe’sini sadece 30 kişi konuşuyor. Ve dillerini korumaya çalışıyorlar. Oysa bizde son yıllarda bir yozlaşma var. Örneğin iş yeri adlarının yabancı yazımı konusunda belediyeler çalışıyor. Eskiden Türkçe Fransızca’nın etkisindeydi. Şimdi İngilizce. Dilimizi korumaya çalışmıyoruz. Aksine elimizden akıp gidiyor" dedi.

ÇİNCE İLK SIRADA

Akalın en çok konuşulan dilleri ise şöyle sıraladı: 1 milyar 30 milyon kişi Çince konuşuyor. İngilizce ise ikinci sırada. Onu İspanyolca, Hintçe  ve Türkçe izliyor.

Ses Etme Hallederiz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    biz taşımışızda aynı oranda kendimizede taşımışız. (:

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek
    türkçemi kaldı anasını satıyım.. niklerimize bakıyomda ben dahil yarısının gavurca. cafe adlarından tut şirket adları bile gavurca adam mayhoş yazmıyorda myhosh yazıyor kodğmn özentisi yeniçeri yazmıyorda jannissary yazıyor.. biride bana koysun :|

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Erkek

jannissary bunu yazdı:
    -----------------------------
    türkçemi kaldı anasını satıyım.. niklerimize bakıyomda ben dahil yarısının gavurca. cafe adlarından tut şirket adları bile gavurca adam mayhoş yazmıyorda myhosh yazıyor kodğmn özentisi yeniçeri yazmıyorda jannissary yazıyor.. biride bana koysun :|
    koymak için adayım :)

valla ben daha evrensel bir dil kullanıyorum nick için matematik  :)

Dur be kadınnnn....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    doğru düzgün türkçe konuşanların sayısı kaç?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Erkek
    hiç diyebiliriz helede net üzerinde bende buna dahilim

Dur be kadınnnn....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

hp32 bunu yazdı:
    doğru düzgün türkçe konuşanların sayısı kaç?
    bu msn'i kullanmadığımız sürece sayı çoğalır. yada msn'e toplu bi mail atalım. yazılan kelimelerin türkçeye uygun olup olmadığını kontrol etsin.

2 seçenekten başka pek çare yok gibi. [biraz fazla uçuk ama idare edin :) ]

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
Toplam Hit: 666 Toplam Mesaj: 7