folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder Türkçe Romanlar "E-Book Olarak .Pdf Formatında"



Türkçe Romanlar "E-Book Olarak .Pdf Formatında"

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MitNickKevin
    MitNickKevin's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2004
    Erkek

    Arkadaşlar sizler için internetden indirdiğim türkçe romanları kendi host alanıma yükleyerek burda yayınlıyorum, indirip yükledikçe burda güncellemeleri yapacam, downloadsız - zipsiz - şifresiz iyi roman okumalar...


    Bir Laboratuvar Romansı
    Yazar: Adnan Kurt
    Tür: Deneme
    Bu bir roman değil fakat olaylar MIT Medya Laboratuvarında, İtalya’nın bir dağ köyünde ve Erikli’de geçiyor. Bu bir öykü seçkisi değil fakat kahramanları atom bombası yapıyor, görsel etkileşim teknolojisi üzerine çalışıyor. Bu bir şiir kitabı değil fakat rüya makinasının alfabesi anlatılıyor. Escher’in Büklüm Böcekleri, Adnan Kurt’un kitabının sayfalarını kemiriyor.


    Konuşmayan Adam Yaşamı Kapsamayan Bir Anlatı
    Yazar: Özge Baykan
    Tür: Anlatı
    Genç bir yazardan usta bir anlatı. Yaşamı kapsamayan bir anlatı. Uçlarını Oğuz Atay’ın tuttuğu kalenin burçlarına, zamanımızın yazarı kendi bayrağını dikiyor. “Yeni bir şey söylenebilir mi” sorusuna, yeni bir yanıtın peşinde yazar. Okuyucusunu sanat ve yaşamı sorgulamaya yönelten bir anlatı…


    Bal - Ayı
    Yazar: Ergun Kocabıyık
    Tür: Öykü
    Ergun Kocabıyık'tan okuru çoklu okumaya davet eden bir öykü kitabı. Kitabın adındaki çok anlamlılık da bunu anlatmıyor mu zaten?.. Yazar, sözlerini kimi zaman durgun bir anın kendi içindeki deviniminde, kimi zaman ansiklopedik bir bilginin şaşırtıcı yorumlarında kimi zaman da kendisine/okura ayna tuttuğu coğrafyalarda gezdiriyor. Hakkında uzun süre konuşulacak bir kitap…


    Günümüz Basınında Kadınlar
    Yazar: Leyla Şimşek
    Tür: İnceleme
    Günümüz Basınında Kadın(lar), gazete haberlerinde kadınların temsiline yönelik analitik bir çalışma. Geliştirdiği ilginç bakış açılarıyla düzeyli bir inceleme olarak, konuyla ilgili araştırmalara ve araştırmacılara katkıda bulunacak bir kitap.


    Kumcul
    Yazar: İbrahim Yıldırım
    Tür: Anlatı
    "Kumcul" üç bölümden oluşan bir anlatı. Yer değiştirme,yeni bir yer ve tufan... İbrahim Yıldırım'ın bu kısa ama yoğun anlatısı,okuduktan sonra zihinlerimizin kumları arasında savrulmaya devam edecek.


    Rüzgara Karşı II
    Yazar: Ömer Madra
    Tür: Deneme
    Madra 'Hayat'a bakar. Ama nereden? Kainatın mümkünse ve tercihan yüksek bir yerinden. İnsanın, insan diye anılıp insanca yaşayamayanların, hayvanların, bitkilerin, mikro ve makro organizmaların, çevre kirliliğinden mustarip olanların, dünya nimetlerinden haklı payını alamayanların, "olağan ve sahici" bir ömrü olamayanların hayatlarına bakar. Baktıkça onlar için çok üzülür ve oturup bir yazı yazar ancak... Elinden gelen budur.


    Çağdaş Tiyatroda Aydın Sorunu
    Yazar: Handan Salta
    Tür: İnceleme
    altKitap'tan, tiyatro alanında özellikle kuramsal açıdan Türkçe kaynakça azlığının yarattığı araştırma güçlüklerine bir yanıt. Handan Salta'nın, Havel'den Bond'a, Anday'dan Atay'a, Arayıcı'dan Ak'a "aydın" temasını inceleyen bu çalışması sadece tiyatroseverlerin değil, okuyan ve düşünen herkesin ilgisini çekecek önemli bir yapıt.


    Cazname I
    Yazar: Tunçel Gülsoy
    Tür: Deneme
    Tunçel Gülsoy “Cazname 1”de, bizim insanlarımızı okurla tanıştırıyor. Türkiye'de cazın gelişimine büyük katkı sağlamış bu insanlar, ülkemizde cazın konumu ve geleceği adına son derece ufuk açıcı tesbitlerde bulunuyor. Cazın binbir renkten müzikle kesiştiği bu coğrafyadan yetişmiş müzisyenlerin, içtenlikle, Tunçel Gülsoy'un sözleriyle "büyük bir sevgi ve saygı"yla kendilerini anlattıkları "Cazname" portreleri, cazseverler başta olmak üzere, bütün kitapseverler için keyifli bir okumaya kapı açıyor.


    Sivil Toplum
    Yazar: Ayşenur Akpınar Gönenç
    Tür: İnceleme
    Ayşenur Akpınar Gönenç'in bilimsel yöntemle kaleme aldığı ve Türk Sosyal Bilimler literatürüne önemli katkıda bulunacağına inandığımız bu çalışması, sıklıkla gündeme getirilen "Sivil Toplum" kavramı konusunda gerçek bir kaynak kitap.


    Bir Hasta Sahibinin Hastane Günlüğü
    Yazar: Doğan Pazarcıklı
    Tür: Anlatı
    Bu kitap, aslında kamu ve özel sektörde otuz yılı aşkın bir idarecilik deneyimine sahip bir Valimizin, Doğan Pazarcıklı'nın bir tür idari günlüğünün küçük ama bir o kadar da etkili bir parçası. Bu kez, aksaklıklarından şikayet edip durduğumuz bir sistemin içinden gelen biri, bir yurttaş olarak kendi gözlemlerini, eleştirilerini iletiyor. Eşini kaybettiği acılı bir süreci, akıl gözünü hiç kapamadan kaydedip, çözümlüyor.


    Yeryüzü : Cehennem
    Yazar: Enis Batur
    Tür: Deneme
    Enis Batur, 1999-2000 dönemecinde, bir binyıl kavşağında, bu köprü üzerinde kafa yorduğu bir dizi metin üretti. Yaradılış-Tufan-Kıyamet üçgeni içinde sıkışan, sıkıştırılmak istenen Zaman'ın ademoğlunda doğurduğu korku formatları hakkında bir zincirleme-kitap doğdu oradan. Ve işte “Yeryüzü: Cehennem” altkitap’ta...


    Son Antlaşma
    Yazar: Can Eryümlü
    Tür: Roman
    Can Eryümlü’nün kurgu-bilime yaklaşan, hatta fantastik edebiyatın diğer alt türleri ile de temasta bulunan romanı “Son Antlaşma” okuyanı yolculuğa çıkmaya davet ediyor. Zamanda ve mekanda yol alacağınız; tarihi, uygarlıkları ve bizzat “insan”ı alışılmışın dışında bir pencereden seyredip tüm bunlar üzerine yeniden düşünmek zorunda kalacağınız farklı bir yolculuk.


    Tiyatro Metinlerinde Alımlama ve Metin Stratejileri
    Yazar: Fakiye Özsoysal
    Tür: İnceleme
    Fakiye Özsoysal okuyucu-metin ilişkisine yeni bir boyut getiriyor. Bu kapsamlı inceleme, başta oyun yazarı, dramaturg, yönetmen, eleştirmen olmak üzere tüm profesyonel okuyuculara seslendiği gibi tiyatroyu seven ve tiyatro üzerinde düşünmek isteyen herkesi okumaya davet ediyor...


    Cazname II
    Yazar: Tunçel Gülsoy
    Tür: Deneme
    Tunçel Gülsoy, caz diyarındaki yolculuğuna "Cazname II" ile devam ediyor. Bu coğrafyanın müzisyenleri büyük bir içtenlikle kendilerini, müziği, cazı anlatıyor. Sadece caz dinleyicilerinin değil, bütün okurların ilgisini çekecek, her biri büyüleyici portreler...


    Ömür Diyorlar Buna
    Yazar: Ayfer Tunç
    Tür: Yaşantı
    Ayfer Tunç, hayata dair "büyük bilgi" karşısında kafasını her zaman meşgul eden bir soruyu 'Beni şu kocaman hayatta ilgilendiren ne?' sorusunun yanıtını, tanıklıklarla arıyor ve okurlarla paylaşıyor: 'Hayat ve biraz da ölüm...' İşte o hayat, Ayfer Tunç'un incelikli, duygu dolu ve içten büyütecinin altında ve "Ömür Diyorlar Buna"nın satırlarında hepimize biraz daha yaklaşıyor.


    Denedim
    Yazar: Pınar Türen
    Tür: Deneme
    Büyürken, yaşarken, severken, koşarken, öfkelenirken, gezerken, sıkılırken neler bizi etkiliyor? Duyularımız, kavrayışımız, şeylere bakışımız nasıl şekilleniyor? “Denedim” ile bir başkasının bu sorulara nasıl yanıt aradığını, nasıl gördüğünü, hayata ilişkin bazı dertleri nasıl edindiğini okuyacaksınız. Pınar Türen’den keyifle okunacak bir denemeler bütünü: “Denedim”


    Septik Zamanlar
    Yazar: Selçuk Gürkan
    Tür: Anlatı
    Selçuk Gürkan, kaleminin ucunu sivriltip doğum-varlık- ölüm üçgeninin içinden geçen bir zaman çizgisi çekiyor. Peki kuşku bu üçgenin içinde mi duruyor, dışında mı? Bakmanın, görmenin ve paylaşmanın tam zamanı... “Septik Zamanlar” okuru farklı bir okuma yolculuğuna davet ediyor...


    Konumlandırmalar
    Yazar: Ahmet Önel
    Tür: Anlatı
    Yaşamdan ayrıntılar ve gri yansımalar... Küçük ayrıntılar, yaşamın sepya fotoğraflarıdır. Siyaha teslim olmayan, beyaz kadar da masum görünmeyen gri ise yaratıcı, baştan çıkarıcı ve acı vericidir. Ahmet Önel Konumlandırmalar’da kısacık metinlerle gündelik sıkıntılara, sıradan yaşamlara ve özellikle kadın-erkek ilişkilerine mercek tutuyor. Her bir metin ele alındığında bu mercek, güneş ışınlarını odaklayıp “yakacak”.


    Havada Bulut
    Yazar: Ayfer Tunç
    Tür: Senaryo
    altKitap'ta bir senaryo... Ayfer Tunç'un, Sait Faik Abasıyanık hikayelerinden derleyerek oluşturduğu "Havada Bulut" televizyon dizisinin senaryosu tümüyle ve çekim fotoğraflarıyla altKitap'ta... İyi seyirler, iyi okumalar...


    Gölgeler Ordusu
    Yazar: Engin Türkgeldi
    Tür: Öykü
    Engin Türkgeldi’den yazı haritasındaki farklı coğrafyaların arasında özgürce yolculuk edecek ve kendi bayrağını dikmek isteyecek kadar cesur metinler. “Gölgeler Ordusu”ndaki öyküler, okurlara kendi okuma yolculuklarına çıkarken yanlarına almaları gereken teçhizatın listesini, fısıltıyla kopya veriyor.


    Bir Kitabın Eşiğinde
    Yazar: 22 yazar 
    Tür: Deneme
    altKitap’tan yirmi iki yazarlı bir çalışma… Önce söylenen, eşikte bekleyen metinler… Keyfî seçilmiş kitaplar için yayınlanmamış önsözler… Cem Akaş, Feridun Andaç, Nurdan Beşergil, Simten Coşar, Çiğdem Çalkılıç, Özlem Denli, Nursel Duruel, Can Eryümlü, Levent Gönenç, Murat Gülsoy, Ömer İzgeç, Adnan Kurt, Hande Öğüt, Nazlı Ökten, Çağkan Sayın, Akın Sevinç, Ilgın Sönmez, Ayfer Tunç, Pınar Türen, Sibel K. Türker, Engin Türkgeldi ve Buket Türkmen’in metinleriyle yirmi iki kitaba yapılan bir yolculuk…


    Müşteki Aşklar Kitabı Müsameretname'nin Muharriri Emin Nihad Bey Kimdir?
    Yazar:  İbrahim Yıldırım
    Tür: Anlatı
    İbrahim Yıldırım'dan özel bir eser üstüne özel bir çalışma… Emin Nihat'ın, edebiyat tarihi eserlerinin çoğunda Türk kısa hikâyesinin öncülerinden sayılan ve 1871-1875 arasında cüzler halinde yayımlanan çalışması Müsâmeretnâme… Türkçe öğretmeni Ali Nuri'nin hiçbir yerde yayımlanmamış edebi vazifesi… Ve İbrahim Yıldırım'ın satırları… Edebiyat yolculuğu başka nasıl tanımlanır ki?..


    Netizen
    Yazar: Atıf Ünaldı
    Tür: Roman
    altKitap’tan bir sözlük… İnternet vatandaşları yani Netizen’ler için internette yaşama kılavuzu. Atıf Ünaldı’nın bu çalışması sayesinde bilgisayar ve internet kullanıcıları, tanımlara ve kurallara çok daha kolay ulaşacak, sayısal dünyadaki yolculuklarında yönlerini daha kolay bulacaklar.


    Sen Daha Çocuktun
    Yazar: Turan Parlak
    Tür: Roman
    Turan Parlak’ın “Sen Daha Çocuktun” adlı romanı seksen sonrasında tutuklanıp idama mahkum edilen bir gencin yaşamından ayrıntılı kesitler sunarken hapisane, askerlik ve aile kurumlarını mercek altına alıyor. Yirminci yüzyılın son yıllarında bu coğrafyada muhalif bir gencin sancılı büyüme sürecine tanık olurken ister istemez yaşamın ne kadar dönemeçli olduğunu fark ediyorsunuz. Kesintisiz bir macera olarak okunabilen bu romanda anlatılanlar o karanlık miladı günümüze ustaca taşıyor ve kendimize bazı şeyleri yeniden sormamızı sağlıyor.


    Kayıp Bahçenin Çocukları
    Yazar: Jan Devrim
    Tür: Öykü
    İnsanlar, şehirler, gerçekler, rüyalar... Görünenler, görünenlerin ardındakiler... Jan Devrim “Kayıp Bahçenin Çocukları”nda sayısız kapıyı açmaktan çekinmeyen kalemiyle, okuru öykülerinin içten ve sıcak evrenine davet ediyor...


    Filmlerle Seyrüsefer
    Yazar: Şükran Yücel
    Tür: Sinema
    Şükran Yücel "Günümüzün parçalanmış insanının bir örneği olarak edebiyat, sinema ve tiyatro arasında mekik dokuyan ve ne yardan ne de serden geçebilen birisi olarak yazdım bu sinema yazılarını," diyor ve 'Filmlerle Seyrüsefer'de usta kalemiyle gümüş perdeye sözlerden bir harita çiziyor. altKitap'tan sadece sinemayla, sanatla değil, yaşadığı günle hesaplaşan tüm okurlara bir yolculuk davetiyesi. Ve unutmamalı: Kendinizden başladığınız her seyrüsefer kendinizde biter...


    Daha Önce Tanışmış mıydık?
    Yazar: Yekta Kopan
    Tür: Öykü
    "Bir Sarı Yolculuk", Amcamın Yaşama Çabası, Daha önce tanışmış mıydık?, Şerbetçi, Güneşi Son Olarak Phra Keo'da Gördüm, Giriş Cümlesi adlı öykülerden oluşan yeni kitabında Yekta Kopan aşk, korku, yalnızlık, varoluş gibi temel insanlık meselelerini şaşırtıcı kurgularla okurlarına sunuyor.


    Bilgi ceza, Bilgi suç ve Taşımak ağır. Unutmak ise öğrenmekten daha çok zaman alır...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CTG
    CTG's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2003
    Erkek
    ben de roman sandım çoğu deneme türü.. yine de sağol. Bizim memleket e-book işinde çok geride daha. Ecnebi ülkelerinde nerdeyse bütün kitapların e-bookları varken bizde tek tük.

    :|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    isimsizadam
    isimsizadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mart/2005
    Erkek
    teşekkürler çok güzel bir arşiv olmuş...

    http://www.evarkadasim.co http://www.civardabul.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    reomel
    reomel's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    bizim yazarlarımız korkuyorlar. çünkü hemen korsanı çıkıyor birde internete girse. o zaman bırak yazarı korsanlar bile kitap satamaz. herkes internetten free indirir.

    Aslında buraya yazi yazmasini hic sevmiyorum ama insanın içi durmuyorki illaki buraya birşeyler yazası geliyor. eee sonra ne oluyor gelip birisi bunları okuyor. eline birşey geçiyormu hayır bu kadar şeyi okuyacağına aç forumdan bir döküman oku en azından bilgine bilgi kat gelmiş burda boyle bos bos yazilari okuyosun. bak hala da devam ediyor okumayin kardesim belki ozel birşeyler yazacam. tamam vazgeçtim yazmıyorum.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DiKeyEy
    DiKeyEy's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2010
    Erkek

    bu linkler ölmüş ya :(


    haklı öğüt egoyu öfkelendirir.
Toplam Hit: 8888 Toplam Mesaj: 5