Turkceisimtescil.Com/ HAKKINDA Yardım
-
http://www.turkceisimtescil.com/
Arkadaşlar bu site hakkında bılgı ıstıyorum ... Daha dogrusu sorum şu :Mesela bızım firmamız : www.siskomyemek.com dıye gecıyor ... Bu adresten (http://www.turkceisimtescil.com/hakkimizda.asp)isim hakkı alan Yanı Domaın alan adam direkt olarak www.şişkomyemek.com olarak Domaın aldıgında öncelık kımde olacak? Yanı siskom mu şişkom mu geçen daha makbule gecer?
Bi yardım edın akıl verın lutfen ... (ŞİŞKOM YEMEK sadece bir örnek ...) -
tabikide öncelik siskoyemek.com domaininde olacak. Türkçe alan adlarını tarayıcıya yazıp entere bastığında hedef siteye gider. Fakat url kısmı aynı kalmaz. Yani sen tarayıcıya www.şişkoyemek.com şeklinde yazdığında tarayıcı o adrese gider fakat tarayıcıdaki ismi www.xn-fkdlk.com/asfasfa şeklinde değişir. (adresleri örnek olarak verdim) o yüzden o adamın siskoyemek.com kelimesinde öncelikli sıraya çıkabilmesi için birincisi senin sitenin çok kötü olması gerek. Bir diğeride adamın seoda çok çok iyi olması gerek. Bilmem anlatabildimmi..
öncelikten bahsettiğin nedir benim anlattığım arama motorları için. Hea sen tarayıcıya yazınca dersen siskomyemek.com yazarsa senin sitene gider şişkomyemek.com yazarsa onun sitesine gider öncelik falan yoktur yani. Ama her zaman için siskomyemek.com daha avantajlıdır şişkomyemek.com'a göre..
-
alan adı tescili yapıyosun marka tescili farklı bir durum bildigim kadarıyla
-
Anladım hocam teşekkur ederım ... Kurnazlık yapıp türkçe karakter almanın anlamı yok yanı :D
-
suhatuna bunu yazdı:
-----------------------------Anladım hocam teşekkur ederım ... Kurnazlık yapıp türkçe karakter almanın anlamı yok yanı :D
-----------------------------kesinlikle yok. :)
-
CEO bunu yazdı:
-----------------------------suhatuna bunu yazdı:
-----------------------------Anladım hocam teşekkur ederım ... Kurnazlık yapıp türkçe karakter almanın anlamı yok yanı :D
-----------------------------kesinlikle yok. :)
-----------------------------:=)
-
tr karakterli domainlerin popületesi yok
-
hocam google a " nasıl yapılır" yaz ilk sıralarda çıkanlar tr karakterli mi değil mi gör :). Bunlar kafanı karıştırabilir. Daha önce benimde karıştırmıştı :D