Turkcell Abonelerini Fişliyor
-
Veri işleme izni diye bi bok çıkarmışlar.Ekşide okudum ve aynen yapıştırıyorum.
turkcell'in yan firması maya tarafından kişisel bilgilerin(aşağıda neler olabileceği sıralanmıştır) istatistiksel olarak saklanıp, reklam vermek isteyen firmalara satılması için istenen izindir.
- ad soyad
- adres
- telefon marka model
- arabanızın markası/modeli ve plakası
- gelir durumunuz
- eğitim kariyeriniz
- sık kullandığınız lokasyon bilgileri(sık kullandığınız rotalar)
- ev/iş/yazlık vb. adresleriniz
- sigara alkol ilişkiniz
- medeni durumunuz
- çocuklarınız, cinsiyetleri, yaşları
- doğum yeriniz
- kaç yıldır hangi operatörde olduğunuz
- ev telefonu kullanıp kullanmadığınız
- hangi turkcell hizmeti kullandığınız
...
..
.
sistem şu şekilde işler:
x firması istanbul'un kadıköy ilçesinde evi bulunan 18-24 yaş aralığındaki bekar erkeklere toplu sms gönderimi yapmak ister.
x firması bu amacı için turkcell'den lisanslı bir toplu sms firmasıyla(y) görüşür. y firması potansiyel alıcıların bilgilerini kesinlikle x firmasıyla paylaşmadan sms gönderimini sağlar.
önemli nokta:
sms'te "kampanyamız ile ilgileniyorsanız bu mesaja evet yazarak yanıt verin" gibi bir metin varsa ve alıcı "evet" vb. bir yanıt yolladığı vakit y firması tüm bilgilerinizi x firmasıyla paylaşacaktır.
ek: x firmasına yaklaşık maliyeti her 1000 alıcı için yaklaşık $3500'dır.https://www.turkcell.com.tr/tr/hakkimizda/duyurular/veribilgi-isleme-izni
İzninizi iptal etmek için IPTAL IZIN yazarak 2222’ye gönderebilirsiniz.
-
sigara alkol ilişkiniz ?
alkol e reklam atacak firma ? :D
gelir durumu da gözükmüyor sistemde
PanxeR tarafından 22/May/14 00:23 tarihinde düzenlenmiştir -
Verdiğin bilgiler yanlış.
Veri işleme izni verdiğinde bişgilerin paylaşılmaz.
Kişisel verilerim paylaşışsın diye bir seçenek var onu işaretlersen paylaşılır.
Veri işleme izni sana kampanya vs önermek için kullanılır.
Bu kampanyalar başka şirketin değil şirketin kendi kampanyalarıdır
-
Peki normalde günahını bile vermeyen Turkcell niye izin verenlere hediye internet ve sms paketi veriyor ?
-
Fişlemeyen varmı,
-
sapık gibi istiyor turkcell veri işleme iznini. günde 1 sms alıyorum. ve her istediginde farklı bişi teklif ediyor. 1 hafta sınırsız sms,1gb internet 1000 sms,100 dk her yöne bilmem kaç sms şeklinde
-
3,5 $ lık adamıyız lan bız
-
aynını avea'dan alıyorum. arıyo ipneler üstelik, ve aveanın ttnetle bilmm ne özel zırvalığına katılmak için... felan filan.
-
Adamlar angry birds gibi oyun diye baktigin seyle dunyanin a. Koydular fisleme olayinda, turkcell yapmis cok mu.
-
Sen izin vermezsen atamiyorlar , online islemlere girip lapatabilirsin.
Adamlar 1 sms icin 35 kr aliyor reklam icin