folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Turkcell Kullanıcı Verilerini Reklam Amaçlı Satıyor

Turkcell Kullanıcı Verilerini Reklam Amaçlı Satıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

https://medium.com/turkce/turkcell-verilerimi-zaten-kullan%C4%B1yordu-%C5%9Fimdi-de-en-%C3%A7irkin-%C5%9Fekilde-sat%C4%B1yor-nas%C4%B1l-m%C4%B1-cc8cdf1d74a5#.ls6at4aqz

Çok ciddi ithamlar var yazıda. Olayın aslını bilen var mıdır dostlar ?

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tereke34
    tereke34's avatar
    Erkek

şaşırdık mı ? Tabiki de hayır.

Nova Vida !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

biraz okudum, mantıklı geliyor açıkçası.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankol
    cankol's avatar
    Erkek

Şaşılacak birşey yok. zaten var olan birşeydi ki bunu sadece turkcell değil bir çok şirket yapıyor. garanti bankasının kredi reklamı da aynı şekilde çıkıyor, turkcell kampanyasıda.

Ayrıca adam burada veriyi satmıyor, reklam pazarlamada hedef kitleyi daraltmak için elindeki veriyi kullanıyor, turkcell bu altyapıyı kullandıkları için ücret alıyor.  tıpkı istanbul'da fatih sınırlarına girildiğinde belediyeden fatih belediyesine hoşgeldiniz veya herhangi bir avmye girdiğiniz de falanca mağaza da indirim var mesajı almak gibidir bu. Adamlarda bunu facebook'un reklam potansiyeli ile birleştirerek daha fazla kıstasa sahip olabiliyorlar. Hani al kardeşim ahmetin konumu bu, mahmutun kontörü bu kadar vs. gibi verileri verdiğinde veri satışı olur.

Ha bu tür şeylerde kısmen kontrol müşteri elinde (veri işleme izni) ,  tamamını almak isteyen gider mahkemeye kazanır da. Ama konu veri satışı falan değil.

Veri satışına bakılırsa esas veriler büyük firmaların gecikme dosyalarını paravan çağrı merkezlerine vermesi sonrasında dışarıya kara borsada satışa çıkıyor.

imza.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

yeni bir reklam modeli daha öğrenmiş oldum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

he facebook google satmıyor da turkcell satıyor bi avea vodafone satıyor.

kullandığınız tüm teknoloji ile azıcık alakası olan firmalar ve kuruluşlar tabiki kullanıcı verilerini satıyor ve ordan para kazanıyor yoksa doğru reklam veren ile müşteriyi nasıl buluşturacak ?

ha turkcell de çalistiğim için mi yazıyorum bunu hayır öncedende bildiğimiz birşeydi şimdide aynı farkında olmamanız garip zaten.

google da netflix arattım 1 defa 3 ay her youtube videosundan önce netflix trailer i geldi 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

he facebook google satmıyor da turkcell satıyor bi avea vodafone satıyor.

kullandığınız tüm teknoloji ile azıcık alakası olan firmalar ve kuruluşlar tabiki kullanıcı verilerini satıyor ve ordan para kazanıyor yoksa doğru reklam veren ile müşteriyi nasıl buluşturacak ?

ha turkcell de çalistiğim için mi yazıyorum bunu hayır öncedende bildiğimiz birşeydi şimdide aynı farkında olmamanız garip zaten.

google da netflix arattım 1 defa 3 ay her youtube videosundan önce netflix trailer i geldi 

Aradaki ince fark : Google ve Facebook ücretsiz.

Ben ise Turkcell'e her ay fatura ödüyorum. Hem paramı alıp hem benim bilgilerimi kullanmak ? Böyle veziyetin içine soxum.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

O bedava kaptığınız internet paketleri, dakikalar, bilmem ne burger menüleri var ya.

Hah, onların karşılığı bu tip şeylere onay vermek işte.

Adamlar kara kaşınıza ödül vermiyor. :)

Az sonra Cem Yılmaz esprisi gelecek, hazır olun.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    tereke34 bunu yazdı

++++

Hayatımda bırak önünden geçmeyi adını bile duymadığım şirket, marka, kuruluş Vs. Vs. telefonumu nereden bulup da beni arıyor ki.. İşte böyle yürüyor bu işler... Aq mahallenin halıcısı bile toplu mesaj atıyor, 1 halı yıkatana 2. Bedava diye...

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    elcondor bunu yazdı
    tereke34 bunu yazdı

++++

Hayatımda bırak önünden geçmeyi adını bile duymadığım şirket, marka, kuruluş Vs. Vs. telefonumu nereden bulup da beni arıyor ki.. İşte böyle yürüyor bu işler... Aq mahallenin halıcısı bile toplu mesaj atıyor, 1 halı yıkatana 2. Bedava diye...

Devlet kurumları bile özel şirketlere verilerimizi satıyor ne diyorsunuz siz...

Böyle birşey dünyada başka yerde görülmemiştir herhalde. Devlet kendi vatandaşının bilgilerini satar mı ?

Üniversiteyi bitirdikten sonra açıköğretimden başka bir bölüme yerleştim ertesi gün adını hatırlamadığım ama daha önce de hiç duymadığım bir dersaneden aradılar.

Konuşma şöyle:

b: ben, d:dersane

d- iyi günler dadasadam ile mi görüşüyorum ?

b- evet buyrun ?

d- ben x dersanesinden arıyorum, öncelikle hayırlı olsun x bölümünü kazanmışsınız. hem derslerinizi iyileştirmeye hem de kpssye yönelik kurslarımız mevcut, fiyatları şöyle şöyle, düşünür müsünüz ?

b- (şaştım kaldım tabi benden başka kimseye söylememiştim o bölüme yerleştiğimi) siz nereden biliyorsunuz benim o bölüme yerleştiğimi ? ben o bölümde okumuyorum.

d- (ters psikoloji oyununa getirdim sazanı) hayır beyefendi daha geçen sene x bölümüne yerleşmişsiniz ama vazgeçtiniz herhalde bu sene xx bölümünde kaydınız gözüküyor.

b- (evet geçen sene örgün öğretimde başka bir bölüm kazanmıştım ama gitmeye vaktim olmadığı için bıraktım) siz bunları nereden biliyorsunuz arkadaşım içeride adamınız mı var ? hem dersaneniz hem de bu bilgileri aldığınız kimse suç işliyorsunuz...

bla bla saydırdım mahkemeye vericem falan dedim bu korktu tabi geri vites yaptı özür diledi biz sizi düşünüyoruz, sizin iyiliğiniz için falan saçmaladı kapattım suratına pezevengin.

Bu dersane fetullahın dersaneleri kapandıktan sonra açılmıştı galiba. Hükümetin adamları açmış olmalı ki bilgilerimiz satılıp müşteri toplanmaya başlanmış hemen.

Devlet vatandaşın bilgilerini satıyor devlet...

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
Toplam Hit: 1108 Toplam Mesaj: 10
turkcell