folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Turkcell Müşteri Bilgilerini Satıyor Olabilir(Mi?)



Turkcell Müşteri Bilgilerini Satıyor Olabilir(Mi?)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oqqanoo
    oqqanoo's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Nisan/2007
    Erkek

    Muridler kredi kartı ekstremi incelerken, bilgim dışında 10 Mayıs 2015 tarihinde 1 adet 10 tl ve 1 adet 30 tl Turkcell 3d data yükleme adı altında kredi kartımdan toplamda 40 tl para çekilmiş olduğunu farkettim. 

    Yaklaşık 1 yıl önce turkcell hat almıştım. Ve buna www.turkcell.com.tr resmi web sitesinden kredi kartımla 40 tl internet paketi yüklemiştim. Daha sonra bir daha hattıda kullanmamıştım. öylece cüzdanımda duruyordu. Acaba dedimki turkcell benden haberisz kendi kendine tarife yenilemesi yapmışmıdır diye şüphelendim. 

    Şikayetvar' dan turkcell benden habersiz kredi kartımdan para çekti diye şikayette bulundum.

    1 gün sonra Turkcell müşteri hizmetlerinden bir bayan beni aradı. Benden yaşadığım olayı mail atmamı istedi. Bende gerekli bilgileri vererek mail attım. Bana tekrar dönüş yapıldı başvurunuz inceleme ekibimize iletilmiştir diye.

    Hafta sonuna denk geldiği için 2 gün sonra turkcell den arandım. Yapılan incelemeler sonucu kredi kartımdan hangi numaralara yükleme yapıldığına dair bilgi verdiler. 

    Bende olayı fazla büyütmemek için en azından bu işlemin nasıl gerçekleştiğini ortaya çıkarmak için öncelikle bu numaralardan birine ulaştım 45-50 yaşlarında birisi çıktı. Uzun uzun  konuştuk.(açıkcası bu kişinin böyle birşey yapacağına inanmadım. dolandıracak olsaydı 30 tl dolandıracak hali yok diye düşündüm) Bana böyle birşey olamayacağından bahsetti. Bende buyrun turkcell i arayın bana geri dönün numaranızı onlar verdi diye görüşmeyi sonlandırdım.

    Yaklaşık 15 dk sonra o kişi beni aradı, turkcell ile görüştüğünü 9 Mayıs 2015 tarihinde kendi hattına, benim kredi kartımla 30 tl nar paketi yüklenildiği bilgisi verilmiş( 9 Mayıs 2015 tarihini bana vermesi turkcelli aradığına kanıt olarak düşündüm. Çünkü olay 9 Mayıs 2015 te olmuş, kredi kartıma 10 Mayıs 2015 olarak yansımıştı). Fakat kendisi kesinlikle böyle birşey olamayacağını kontör yüklemesi yaptırdığı bayiye gidip durumu sorgulayıp beni tekrar arayacağını söyledi.

    Aradan 30-40 dk geçti, beni tekrar aradı. "Ben turkcell bayisinden attırmıştım kontörü şimdi buraya geldim o tarihte yani  9 Mayıs 2015 te ben peşin parayla kontör attırmışım dedi. Bana buranın çalışanları böyle bilgi verdi dedi". Fiş istemiş vermemişler. Neyse amca dedim olan olmuş. Ben 30 tl sinde değilim olayı araştırmak için sizi aradım dedim. Kendisi bana isterse 30 tl kontör göndermeyi bile teklif etti. Ben kabul etmedim. (kendisi beni aradı en az 10 dk görüştük)

    Sanırım bu dolandırıcılık işini yapan Turkcell bayisi çalışanlarından birisi. Amca geldi bunlara, parasını peşin verdi. Kontör yükleyen çalışanlardan biri benim kart bilgilerimi girerek turkcell.com.tr den yükleme yaptı. 30 tl yide cebine attı.

    Zaten turkcell.com.tr den yükleme yapılırken 3d secure olmadığı için kartsız alışveriş yaparken cep telefonuna sms onayı gelmiyor, dolayısıyla yapılan alışverişten bilginiz olmuyor. Benimde olayı geç farketmemin sebebi bundan oldu.

    Bir musibet bin nasihattan iyidir diyerekten internetten kartsız alışverişi kapattım hemen sanal kart oluşturdum tedbirimi aldım.

    Kafama tek takılan şey şu. Benim kredi kartı bilgilerim bu insanlar eline nasıl geçmiş olabilir.  (12 yıldır farklı kartlarımla internetten alışveriş yapıyorum genede büyük söylemiyeyim ama henüz 1 krş dolandırılmadım.) İlk defa başıma geldi. 

    Şikayetvar da arama yapınca benim gibi bir çok kişinin mağdur edildiğini gördüm. 

    Acaba turkcell.com.tr yi kullanırken girdiğimiz kredi kartı bilgileri, bayilerine satıyor olabilir mi? Veya bu işi Turkcell kendisimi yapıyor ? Olaya ters bakarsak belki Turkcell bayi bile bu işi yapmamış olabilir. Başka fikri olan var mı ?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2011
    Homo

    Türkcell böyle birşey yapacağını düşünmüyorum ancak sistemde açık bulan birisi varsa bilgilerinizi alabilir. 3d secure yoksa bankaya bu işlem benim değil deyin geri iadesi yapılır ücretin. Türkcell müşteri hizmetlerini daha önceden arayıp söylemiştim 3d secure sistemine geçin diye demekki sallayan olmamış hala :D


    Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
Toplam Hit: 939 Toplam Mesaj: 2
turkcell dolandırıcılık