Turkix
-
Turkix Linux tabanlıdır.Her türlü masaüstü yeterliliğe sahiptir. Turkix ile diğer işletim sistemlerinde yapabildiğiniz herşeyi yapabilirsiniz. Ancak bu Turkix'in diğer işletim sistemleriyle tamamen uyumlu olduğu anlamına gelmez. Yani diyelim bir MS Windows programı Turkix'de ve diğer Linux türlerinde çalışmaz ancak Linux'ün de kendine has çok yeterlikli pekçok programı mevcuttur. Turkix (ve diğer Linux türleri) içinde barındırdığı OpenOffice programı sayesinde binlerce dolarlık ticari rakipleriyle eş ve hatta daha üstün ofis özellikleri sunar. Turkix'in ve Linux dünyasının buna benzer daha pekçok üstün özelliği vardır. Üstüne üstlük Linux işletim sistemi bedavadır. Turkix'in amacı size Linux dünyasına merhaba dedirtmektir. Bu amaçla, eski işletim sisteminizi kaldırmak zorunda kalmadan, ona hiç zarar vermeden, Linux deneyimi yaşamanız adına, kurulum gerektirmeyen bu canlı CD'yi oluşturduk.
Sıralayarak anlatacak olursak;
Turkix, Türkçe ve Azerice dillerinde yapılandırılmış, Mandrake tabanlı bir canlı Linux dağıtımıdır.
Turkix'in kullanımı çok kolaydır. Mandrake'nin sistem yönetimini kolaylaştıran tüm yazılımları Turkix'te toplanmıştır. Bu sayede, ne kadar yeni bir Linux kullanıcısı olursanız olun, kendi dilinizde profesyonel bir Linux deneyimi yaşamış olursunuz.
Turkix bir canlı CD olduğundan, sabit diskinize yüklenme gerektirmez. Yani diyelim bilgisayarınızda bir Microsoft Windows işletim sistemi yüklü, yine de Turkix'i çalıştırabileceksiniz. Hem de Windows'u silmeden, Windows'a dokunmadan... Bu sayede Linux dünyasına giriş yapabilir, ve beğenirseniz bir daha hep Linux ile devam edebilirsiniz.
Turkix size Linux'ü tanıma olanağını kolayca sağlamak üzere tasarlandı.
Nerden teminin edeceksiniz...
ftp://ftp.linux.org.tr/pub/mirrors/turkix/
iso formatında indirin nero veya benzeri bir prg. cd cekin..
TÜRKÇE LİNUX'ün Tadını çıkartın
Yerel websitesi: http://tr.turkix.org/
Not:Bu ücretsiz bir yazılımdır bazi siteler para ile satmak istiyorlar aldanmayın.Not : (c/p dir)
-
Aynı XP ye Benziyor baya iyi herkez kullansın
-
Gecenlerde denedim ben ama ne yazikki kurulum olmadi,
%100 doldu ve
ht li bilmem neyin yapilandirmasina bashladi. be bu isi 25 dk bekledim kurulum zaten 1 saat surdu.?
ne yapacagimi bilmiyorum sirf bu yuzden butun bilgilerimi sildim. ve karsima donan bir isletim sistemi çikti.
denemeye devam edicem.
turkix'ten notlar;
genel gorunumu cok hos, windows u arattirmiyor. / windows ta 800*600 den fazla sini desteklemeyen yadigar monitorum 1024 de calisiyor. kullanimi basit gibi gorunuyor... herseyi son derece acik yapmishlar.
256 mb ram i olan live cd sini calistirsin live cd sorun suz calisiyor. kurulumda 1 sorun yasadim ama umarim onu da asarim.. -
selam arkadşalar 4 bilgisaayrda aynı cd yi denedim üçünde sorunsuz çalıştı birinde ise şifre istiyor ama şifre istediginde yüklerken hata veriyor bu ne iştir anlamadım bilgisi olan varmı
-
ram ddr olacak ve 400mhz olacak yoksa kurulumda kilitlenmeler ve şifre sorunu cıkıyor( bir arkadasıma sordum senin icin). bu arada su live cd , ve kurulummu sırasıyla birisi anlatsın ayrıca direk shall expolit calışıyormu live cd de
