Türkiye Mezbahalarının Zulümü/The Brutality Of Turkish Slaughterhouses
-
Arkadaşlar merhaba,
"İzleyeceğiniz görüntüler, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çekilmiş olan ve mezbahalarda hayvanların nasıl öldürüldüğünü gösteren gizli çekim kayıtlarından oluşmaktadır. Tüm çekimler, İslami usule göre öldürülen hayvanlara aittir. Elde edilen gizli çekimlerin, büyük bir çoğunluğu kırpılmıştır. Bu video, biraz “izlenebilecek” olarak değerlendirilip kırpılan diğer görüntülerden geriye kalan çekimlerden oluşmaktadır. Bu görüntüler, biraz “katlanılabilecek” gibi ise mezbahalarda yaşanan zulmün boyutunu hayal etmenizi ve bu zulme ortak olup olmayacağınıza artık karar vermenizi diliyoruz. Bu videoyu lütfen elinizden geldiği kadar paylaşın ki rutin olarak şiddete maruz kalan hayvanların katledilirken bile yaşadığı zulmü bir nebze olsun teşhir edebilelim. Zulmü Görüntüle, 2011"
İzleyeceğiniz görüntülerin çocuklar için uygun olmadığını belirtmek istiyorum. Lütfen çocuklar var iken izlemeyiniz ve onlar ile paylaşmayınız.
“Zulmü Görüntüle!” ne bir suç duyuru kampanyası ne de bir ajanlık-muhbirlik teklifi. Aksine zulmü gerçekleştiren kurum ve şirketlere karşı “doğrudan eylemi” ve hayvanların ivedilikle kurtarılmasını teşvik eden bir kışkırtma girişimidir. Hayvanlara uygulanan zulmü sadece birkaç insanın zalimliği olarak yansıtan ve sorunu merhamet durumuna indirgeyen burjuva medyasının manipülatif haberlerine karşı, hayvanların gerçekten kurtuluşundan yana bir süreci örmek ve işin asıl sorumlusu olan kurumları, şirketleri ve insan-merkezci endüstriyel kapitalist uygarlığı hedef alan bir görüntüleme ve gerçeği açığa çıkarma girişimi zaruridir."
http://www.youtube.com/watch?v=Ws2BsCoyloA
Daha fazlası için:
-
bir defasında kurban bayramında mezbahaneye gitmiştim tam bir rezillik vardı. islami kuralların hiçbiri uygulanmıyordu. o görüntülerden sonra 1 yıl et yiyememiştim.
bundan sonra kurban keseceğim zaman asla mezbahaneye gitmeyeceğim kendim keseceğim dedim.
-
çok zalimce.. kurban bayramında kurban ettiğimiz hayvanı kendimiz kesiyoruz. islami usüllere göre.
ama işin içine rekabet girince adamlar ne usül tanıyorlar ne başka bişey. resmen katlediyorlar hayvanları. yazık...
-
izlediğim video da 2 yada 3 yerde tekbir getirildi keserken. çok üzücü hijyen konusuda tartışılır.. işkence edilmeden kesilemezmi bunlar :@ yazıktır günahtır..