folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkiyede Alınan Diplomalar Yurtdışında Geçerlimi

Türkiyede Alınan Diplomalar Yurtdışında Geçerlimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar.

Türkiyede alınan diplomalar yurtdışında geçerlimi? Mesela ben adnan menderes 2 yıllık makine-resim konstrüksiyon diplomam var tekniker olarak. aof den işletme alacağım bunların geçerlilik durumu nedir. Mesela isviçre ve irlanda için soruyorum. 

Yada denkliği ne oluyor bunların. 

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Yarım yamalak bildiğimi söyleyeyim.

Avrupa normalde bizim diplomaları zikine takmıyor. Ama bu bologno süreci ile ECTS si kanıtlanmış, diploma ekli olanlar sanırım kabul görüyor.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

üniversitenin ve bölümünün çeşitli uluslarası kuruluşlardan akreditasyonu varsa ve o akreditasyonu tanıyan ülkelerde geçerlidir. mesela RIBA uluslararası mimarlık kurumudur, tanınmayan ülke yok neredeyse benim mezun olduğum bölüm buna akredite idi dolayısıyla ben ingiltere, amerika vs gibi ülkelerin hepsinde çalışma yetkisine sahibim.

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek
    Free_Mans bunu yazdı

üniversitenin ve bölümünün çeşitli uluslarası kuruluşlardan akreditasyonu varsa ve o akreditasyonu tanıyan ülkelerde geçerlidir. mesela RIBA uluslararası mimarlık kurumudur, tanınmayan ülke yok neredeyse benim mezun olduğum bölüm buna akredite idi dolayısıyla ben ingiltere, amerika vs gibi ülkelerin hepsinde çalışma yetkisine sahibim.

sen şanlısın o zaman hocam. ama bunu yapan biri varmı acaba merak ediyorum. 

DrKill

hocam aynen öyle takmıyorda taktırmak lazım. benim diplomada sadece türkçe ve ingilizce düzenlenmiş.

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek
    archair23 bunu yazdı
    Free_Mans bunu yazdı

DrKill

hocam aynen öyle takmıyorda taktırmak lazım. benim diplomada sadece türkçe ve ingilizce düzenlenmiş.

sadece derken başka ne dilde duzenliycekler ki hocam ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRE955
    EMRE955's avatar
    Erkek

Bazı üniversiteler avrupa birliği denklink belgesi veriyor diplomanın yanında onlar geçierli

xxx
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek
    piradomim bunu yazdı
    archair23 bunu yazdı
    Free_Mans bunu yazdı

DrKill

sadece derken başka ne dilde duzenliycekler ki hocam ?

yani başka bir ibare yok uluslararası geçerli filan demek istedim arkadaşın dediği gibi yani ek bir belgemde yok. sadece derken bunları kastettim.

Bazı üniversiteler avrupa birliği denklink belgesi veriyor diplomanın yanında onlar geçerli 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Diğer ülkeleri bilmem ama İngiltere'de denklik için NARIC denen bir kuruluş var.

vatandaşa kafam girsin!..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Bunu en iyi öğrenci işlerine danışarak öğrenebilirsin. Diploma konusuna gelince, ODTÜ'de her bölüm akreditedir ve internette bulduğum bir diploma örneğini incelediğimde hiçbir ibare göremedim konuyla alakalı.

uLtRaLoVeR tarafından 07/Oca/15 15:37 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

Bugün öğrenci işlerini aradım onlarda bilmio yöke sorun diyor

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexelebek
    alexelebek's avatar
    Erkek

Merhaba,

Gidecegin ulkede ikamete basladiktan sonra eric-naric ile baglanti kuruyorsun, diploman ve not transcriptlerini buraya gonderiyorsun, onlarda sana ilgili ulkenin denk diplomasini gonderiyorlar. Sana verilen bu denklik belgesini diploma gibi kullanabiliyorsun, bahsettigim islemleri Fransada yaptim.

http://www.enic-naric.net/

Another day another death another sorrow another breath...
Toplam Hit: 5603 Toplam Mesaj: 11