Türkiyede Alınan Diplomalar Yurtdışında Geçerlimi
-
Merhaba arkadaşlar.
Türkiyede alınan diplomalar yurtdışında geçerlimi? Mesela ben adnan menderes 2 yıllık makine-resim konstrüksiyon diplomam var tekniker olarak. aof den işletme alacağım bunların geçerlilik durumu nedir. Mesela isviçre ve irlanda için soruyorum.
Yada denkliği ne oluyor bunların.
-
Yarım yamalak bildiğimi söyleyeyim.
Avrupa normalde bizim diplomaları zikine takmıyor. Ama bu bologno süreci ile ECTS si kanıtlanmış, diploma ekli olanlar sanırım kabul görüyor.
-
üniversitenin ve bölümünün çeşitli uluslarası kuruluşlardan akreditasyonu varsa ve o akreditasyonu tanıyan ülkelerde geçerlidir. mesela RIBA uluslararası mimarlık kurumudur, tanınmayan ülke yok neredeyse benim mezun olduğum bölüm buna akredite idi dolayısıyla ben ingiltere, amerika vs gibi ülkelerin hepsinde çalışma yetkisine sahibim.
-
Free_Mans bunu yazdı
üniversitenin ve bölümünün çeşitli uluslarası kuruluşlardan akreditasyonu varsa ve o akreditasyonu tanıyan ülkelerde geçerlidir. mesela RIBA uluslararası mimarlık kurumudur, tanınmayan ülke yok neredeyse benim mezun olduğum bölüm buna akredite idi dolayısıyla ben ingiltere, amerika vs gibi ülkelerin hepsinde çalışma yetkisine sahibim.
sen şanlısın o zaman hocam. ama bunu yapan biri varmı acaba merak ediyorum.
hocam aynen öyle takmıyorda taktırmak lazım. benim diplomada sadece türkçe ve ingilizce düzenlenmiş.
-
archair23 bunu yazdıFree_Mans bunu yazdı
hocam aynen öyle takmıyorda taktırmak lazım. benim diplomada sadece türkçe ve ingilizce düzenlenmiş.
sadece derken başka ne dilde duzenliycekler ki hocam ?
-
Bazı üniversiteler avrupa birliği denklink belgesi veriyor diplomanın yanında onlar geçierli
-
piradomim bunu yazdıarchair23 bunu yazdıFree_Mans bunu yazdı
sadece derken başka ne dilde duzenliycekler ki hocam ?
yani başka bir ibare yok uluslararası geçerli filan demek istedim arkadaşın dediği gibi yani ek bir belgemde yok. sadece derken bunları kastettim.
Bazı üniversiteler avrupa birliği denklink belgesi veriyor diplomanın yanında onlar geçerli
-
Diğer ülkeleri bilmem ama İngiltere'de denklik için NARIC denen bir kuruluş var.
-
Bunu en iyi öğrenci işlerine danışarak öğrenebilirsin. Diploma konusuna gelince, ODTÜ'de her bölüm akreditedir ve internette bulduğum bir diploma örneğini incelediğimde hiçbir ibare göremedim konuyla alakalı.
uLtRaLoVeR tarafından 07/Oca/15 15:37 tarihinde düzenlenmiştir
-
Bugün öğrenci işlerini aradım onlarda bilmio yöke sorun diyor
-
Merhaba,
Gidecegin ulkede ikamete basladiktan sonra eric-naric ile baglanti kuruyorsun, diploman ve not transcriptlerini buraya gonderiyorsun, onlarda sana ilgili ulkenin denk diplomasini gonderiyorlar. Sana verilen bu denklik belgesini diploma gibi kullanabiliyorsun, bahsettigim islemleri Fransada yaptim.
http://www.enic-naric.net/