Türkiye‘De Arkeoloji Mesleği İş Olanağı?
-
S.a beyler Bu konuda bilgisi olanlara danışmak istedim Türkiyede arkeolog'luk mesleği iş olanağı nedir?
-
uzak dur aç kalırsın. niyeti bozduysan aile zenginse yap. bulduklarını kaçırırsın iyi para var.
-
puanları başka yeri tutmadığı için arkeoloji okuyan iki tane arkadaşım vardı , biri şu an turizm firmasında bilet kesiyor öteki bi ara dürümcü açtıydı sonra cafe yaptı sonra naaptı bilmiyorum. iş olanağı fln yok bildiğim kadarıyla , arkeolojik çalışmaları türkiyede define avcıları yürütüyor arkeoloji okuyup bilinçli define avcısı olacam diyorsan harbiden para kazanabilirsin yani olaya bilimsel yaklaşıp gömüt nerde olur şeklinde yaklaşırsan. başka bir arkadaşım kuzenleriyle define işine girdiydi bir yığın ok yay kılıç vb kalıntı buldu ama para etçek bişiye rastlamadılar bildiğim kadarıyla , biyığın alet ve titiz çalışma gerekiyor dedi eleman bide sabır ve zaman tabi. orta ve batı anadolu geçmiş medeniyetlerin hazineleriyle halen dolu , denk getirip bir kese bizans altını bulsan hayatın kurtulur valla
-
üniversitede öğretim görevlisi olarak kalabilirmiyim
-
Bahsettiğin bilim dalının antik şeyleri bul sat para kazan şeklinde çalıştığını sanmıyorum. Eğitim süresince çeşitli tarihi ve coğrafi bilgi birikimle donanıyorsun. Sonuç olarak sadece arkeolog adı altında birçok iş dalına el uzatıyorsun. Bu bilgi birikimle rehberlik yapabilirsin. Veya maceracı biriysen kafanın estiği heryeri dolaşır kitap yaparsın. Bu biraz eğlence ve hobi işi bana kalırsa. 2 gözün dolar şeklini almışsa boşver :)
-
aslnda bende biliyorum kulaktan duyma bu meslektekiler aç kalyo diye bi umut veren olur diye açtm konuyu :) öğretim görevlisi olabiliyrmu vs. şeyler ogrenmek istedim
-
SeyhSamil bunu yazdı:
-----------------------------
aslnda bende biliyorum kulaktan duyma bu meslektekiler aç kalyo diye bi umut veren olur diye açtm konuyu :) öğretim görevlisi olabiliyrmu vs. şeyler ogrenmek istedim
-----------------------------olmasına olursunda..
öğretim görevlisi vs.. olaca düşüncesiyle başlama çok canın yanar sonra..
-
konu geçmiş ama yinede söyleyeyim 5. yılım arkeoloji de okulu uzattım (sanki çok matah bölümmüş gibidersler acayip kazık) üstüne üstlük benimle birlikte okula başlayan ve onun öncesi devreden hiç mezun yok... hiç tavsiye etmem arkeolojiyi... git tarih oku, sosyal bilgiler oku daha iyi...