folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Türkiye‘De Arkeoloji Mesleği İş Olanağı?

Türkiye‘De Arkeoloji Mesleği İş Olanağı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

S.a beyler Bu konuda bilgisi olanlara danışmak istedim Türkiyede arkeolog'luk mesleği iş olanağı nedir?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

uzak dur aç kalırsın. niyeti bozduysan aile zenginse yap. bulduklarını kaçırırsın iyi para var.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

puanları başka yeri tutmadığı için arkeoloji okuyan iki tane arkadaşım vardı , biri şu an turizm firmasında bilet kesiyor öteki bi ara dürümcü açtıydı sonra cafe yaptı sonra naaptı bilmiyorum. iş olanağı fln yok bildiğim kadarıyla , arkeolojik çalışmaları türkiyede define avcıları yürütüyor arkeoloji okuyup bilinçli define avcısı olacam diyorsan harbiden para kazanabilirsin yani olaya bilimsel yaklaşıp gömüt nerde olur şeklinde yaklaşırsan. başka bir arkadaşım kuzenleriyle define işine girdiydi bir yığın ok yay kılıç vb kalıntı buldu ama para etçek bişiye rastlamadılar bildiğim kadarıyla , biyığın alet ve titiz çalışma gerekiyor dedi eleman bide sabır ve zaman tabi. orta ve batı anadolu geçmiş medeniyetlerin hazineleriyle halen dolu , denk getirip bir kese bizans altını bulsan hayatın kurtulur valla 

herşeyin bir şeyi vardır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

üniversitede öğretim görevlisi olarak kalabilirmiyim

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Bahsettiğin bilim dalının antik şeyleri bul sat para kazan şeklinde çalıştığını sanmıyorum. Eğitim süresince çeşitli tarihi ve coğrafi bilgi birikimle donanıyorsun. Sonuç olarak sadece arkeolog adı altında birçok iş dalına el uzatıyorsun. Bu bilgi birikimle rehberlik yapabilirsin. Veya maceracı biriysen kafanın estiği heryeri dolaşır kitap yaparsın. Bu biraz eğlence ve hobi işi bana kalırsa. 2 gözün dolar şeklini almışsa boşver :)

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

aslnda bende biliyorum kulaktan duyma bu meslektekiler aç kalyo diye bi umut veren olur diye açtm konuyu :) öğretim görevlisi olabiliyrmu vs. şeyler ogrenmek istedim

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

SeyhSamil bunu yazdı:
    -----------------------------

aslnda bende biliyorum kulaktan duyma bu meslektekiler aç kalyo diye bi umut veren olur diye açtm konuyu :) öğretim görevlisi olabiliyrmu vs. şeyler ogrenmek istedim

-----------------------------

olmasına olursunda..

öğretim görevlisi vs.. olaca düşüncesiyle başlama çok canın yanar sonra..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek

konu geçmiş ama yinede söyleyeyim 5. yılım arkeoloji de okulu uzattım (sanki çok matah bölümmüş gibidersler acayip kazık) üstüne üstlük benimle birlikte okula başlayan ve onun öncesi devreden hiç mezun yok... hiç tavsiye etmem arkeolojiyi... git tarih oku, sosyal bilgiler oku daha iyi...

Ne Mutlu Türk Doğana..
Toplam Hit: 1515 Toplam Mesaj: 8