folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Türkiyede Datacenter‘Larda Bir Artışmı Var ?

Türkiyede Datacenter‘Larda Bir Artışmı Var ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

Sanki çoğu şirkette birleşerek bi datacenter kurma projesi var gibi.Radore ve DGN gibi büyük datacenter'ların olması gelecek 5 yıl içinde bir sürü datacenter açılacağına işaretmidir sizce ? 5 10 yıl içinde acayip derecelerde para bayılma gibi bi durumumuz olmayacakmı acaba ? bizde uygun fiyatlara server kiralayabilicekmiyiz ? yoksa hep bi para bayılma durumu olucakmı yüksek seviyelerde ? sizde bu konuda bi gelişme gördünüzmü yoksa ben hayalmi görüyorum..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

evet

çoğu hosting firması artık Türk datacenterlarla çalışıyo

hatta ünlü birtanesi hdd yaktı :D türk işi böyle a.q

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek

Hasatyım bu işe zaten gezerken bunları buldum dahda hasta oldum :D

http://www.unixnewbie.org/beautiful-web-hosting-datacenter-images/

Yol Güzeldir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

Hacı baktıkça böyle ağzımın suyu akıyor yaa... Bizde istiyoruz böyle sağlam şeyler!... Bizde uçalım artık...

sanırım niobeweb Fujitsu Blade Serverlar ile telekom lisansı alıp datacenter kurma çalışmaları yapıyordu altyapı babında. Fiber falan çekiyorlardı ya enson neoldu bilmiyorum...

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

zamazingo bunu yazdı:
    -----------------------------

Hasatyım bu işe zaten gezerken bunları buldum dahda hasta oldum :D

http://www.unixnewbie.org/beautiful-web-hosting-datacenter-images/

Harbiden iyimiş :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

mescarine bunu yazdı:

Hacı baktıkça böyle ağzımın suyu akıyor yaa... Bizde istiyoruz böyle sağlam şeyler!... Bizde uçalım artık...

sanırım niobeweb Fujitsu Blade Serverlar ile telekom lisansı alıp datacenter kurma çalışmaları yapıyordu altyapı babında. Fiber falan çekiyorlardı ya enson neoldu bilmiyorum...

Niobe Bilisim Backbone diye bi datacenterları varmış.

dediğin gibi Fujitsu Blade serverlarda barınıyorda fiyatları pahalı.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

şuan fiyatlar geçen yıllara göre çok daha iyi durumda. Çok hızlı bir şekilde ilerliyor bu piyasa

Zamanında 1mbiti 35-40$ gibi bir fiyata alırken şimdi 1mbiti 10-25 TL arasında rahatlıkla alabiliyorsunuz.

Misal 50mbit üstü bir hat kullanıyorsanız direk DGN den 1 mbit birim fiyatını 15 liradan alabilirsiniz. Hatırladığım kadarı ilede 200 yada 300mbit te ücretsiz firewall hizmetide sağlıyorlar.

Yine Türkiyenin en büyük DC lerinden biri olan MARS(sadece hosting) den 100mbit hat 3 tb trafik ile paylaşımsız(her ne kadar paylaşımsız densede büyük ihtimal overselling) hat alıp sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz.

170,200 + kdv ye cok uygun fiyatlara kiralama yapabilmekteler.

http://www.ofisfoto.com/sadecehosting/

Radoreden uygun fiyata r210,r310,r410,r510 gibi dell harikası makineler kiralayabilirsiniz vs vs vs

5-10 yıl içerisinde piyasa çok büyük değişiklikler olur gibime geliyor, hatta 5 yıla bile kalmadan büyük değişiklikler olabilir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

niyeyse datacenter lara feci bir ilgim var...Güzel bir kız güzeldir çekici olmaya bilir.Fakat bir kadın vardır güzel olmasada çekicidir.İşte datacenterlarda benim için öyle.Nedenini bilmiyorum ama hoşuma gidiyor.Google'!ın ilk serverını görüp bende server yapıcam, kendi dosya sistemimi yazıcam falan diye atlmaıştım.

Bilgisayar tarlaları gerçekten hoş :) Şu resimlere baktıkça yine aşkım tutuştu..

Toplam Hit: 1477 Toplam Mesaj: 8