Türkiyede Devlet İşleri Mi Kötü ? Türkiye Kötü Mü Birde Bunu Okuyun
-
Bir ay oldu kıbrıstayım.254 bin nüfuslu Türkiyenin 500 milyon euro yardım yaptığı bir yerdeyim.Türkiyede görmediğiniz arabalar mevcut nerdeyse herkes zengin.Büyük kısmı iş yapmıyor nerden kazanıyor mechul.Tabi zaman geçtikçe bunları öğreneceğim.Şimdilik nerdeyse kanka olduğum 2 taksici bana Türkiyenin baktığın söyledi ne kadar doğru bilmem.
Öte yandan yaz uygulamasında bankalar şu bu 8-2 normalde 9-3 mesai yapıyor.Asgari ücret 1.800 civarıymış.Polis 4 bin küsür ytl maaş alıyor.Bunlar bir kaç ekstra bilgi.Şimdi benim esas açıklayacğaım konu ise ;
Adamlar saat 1 de kapatıyorlarsa 12.45 te gidiyor, 2 de gelecekse 2.15ten sonra gelmeye başlıyor.Bu gün üniverstede muhacereti yaptırdım.Muhacerettekiler bilgisayarı daha zor zar kullanıyor.Düzen vs.. hiç değinmiyorum.ci mail dedim kız oraya geymail.com yazdı.Üstüne atlıyordum.
Buranın sevilecek yanı mı ? Sanıyorum insanları.NEresini onlar Türklerden nefret ediyor falan diye bilgi duymuş olabilirsiniz.FAkat magosada görüştüğüm herkes sıcak kanlı.Bir kaç tanıdıklada gördüştüm onlar %90 ı sever diyor.Onları geçtim bu yüzden sevecek değilim.Sevdiğim noktaları şudur:
KArşıdan karşıya geçiyorum yaya yolunda pat duruyorlar.Korna şu bu yok, trafikte saygılılar, kurallara uyuluyor.Türkiye gibi değil..
Yani uzun lafın kısası Türkiyede ttnete sövüyor muydunuz ?? gelin burda 25 kb ile dosya çekin iki saatte bi site yüklenemesin o zaman göreyim neyi kime şikayet ediyorsunuz internete kafanız mı giriyor bacağınız mı.
Türkiyede iken cidden fazla artislik yapmışız yok çin böyle rusya böyle diye..ARkadaşlar ülkemiz cennet.Kıbrısta kumarhane ve üniversteler olmasa buraya akıllı insan gelmez.Çevresi berbat her yeri berbat...
Türkiye ne mi?? Cennet.. Burdayken Türkiyeyi farklı bir yandan değerlendire bildim.Annemi ve ailemin ne demek olduğunu daha iyi anladım.Fakat genede memnunum.ORtam oldukça çevre kötü olsada alışıyor insan..
-
bildiğim kadarı ile kıbrıs savaşından sonra türk nüfusunu arttırmak için türkiyedeki işsizleri eski hükümlüleri ailece adaya göndermişler. konuşmalarıda bi acayip.
hem türkiye onlara bakıyor hemde bir kısmı türkiyeyi sevmiyor.
-
bugrahan45 bunu yazdı:
-----------------------------bildiğim kadarı ile kıbrıs savaşından sonra türk nüfusunu arttırmak için türkiyedeki işsizleri eski hükümlüleri ailece adaya göndermişler. konuşmalarıda bi acayip.
hem türkiye onlara bakıyor hemde bir kısmı türkiyeyi sevmiyor.
-----------------------------kanka aynen öyle..yemek, su, elektrik Türkiyeden miş :) zamanında diyor burdakiler eğer sağlam adamlar gelseymiş profesörler, iiş yapabilenler çok farklı olurdu diyorlar..
-
ayrıca şehirde su yok koca tankerlerle her evin deposuna su taşınıyor. o su da bırak çayı diş zor fırçalanıyor. adam gibi dükkan alışveriş merkezi yok heryer kumarhane.
insanları tam dediğin gibi benimde çok dikkatimi çekmişti. yola ayağını atar atmaz yol veriyorlar. -
kardeş 1 yılı aşkın bir süredir kıbrıstayım
Tamamen olmasada bir çok konuda hemfikiriz
-
ya bende 1 aydır burdayım kimbilir 3 ayda ne fikirlerim değişecek.
Ee sen ne diyorsun bu adamlar nasıl bu kadar zengin ???
-
Bide şöle bir durum var galiba bakkal vs ihtiyacları orda daha da pahalı Türkiyeden.
Örnek: Gazetenin üstünde Türkiyeye 500 ise KKTC ye 750 yazıyor.
Edit:O kadar kumarhaneler falan acmıslar insan bide bilişimi geliştirir orda cık cık cık :D