folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Türkiye'de Sanal Pos İşi Nasıl Yürüyor?

Türkiye'de Sanal Pos İşi Nasıl Yürüyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

Gördüğüm kadarıyla genelde hazır alışveriş sitelerinin çoğu Payu diye bir sistem kullanıyor. (http://www.payu.com.tr/) adamlar belli oranlarda komisyon alıyorlar ona göre 7 bankanın sanal pos'unu sunuyorlar.

Bunun dışında EST (http://www.asseco-see.com.tr/index.asp) var sanırım bunda da gene benzer birşey var ama ortak ödeme sayfası falan yok. Payu uluslararası bir şirket olmasından olsa gerek API'leri github'da var ama EST'nin kendi resmi hesabı yok internetten birşey paylaştığı ve mail atınca da dönmüyor adamlar niyeyse.

Merak ettiğim bu komisyon oranları meselesinin falan nasıl işlediği ve en karlısının hangi seçenek olduğu. EST'de de taksit olayı var ama komisyonları bilmiyorum. kullanıcıya bir banka için taksit imkanı sunmak için o bankada hesabım olması gerekli mi Payu kullanmazsam, ayrı ayrı bankalarla birebir anlaşmam mı gerekli yoksa EST ile de ortak bir çözüm var mı?

Diyelim Payu kullanmak istedim ve kullanıcılarıma vade farksız taksit imkanı gibi bir kıyak yapmak istedim, bunun için ne yapmam lazım gene belli bir banka ile anlaşabilir miyim yoksa Payu kullanamaz mıyım biraz açıklayabilirseniz veya kaynak verebilirseniz sevinirim.

. . .. . ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

PayU turkiyede sadece ortak sanal pos uygulamasi yapiyor. Oranlari nedir bilmiyorum. Bizim projede destek veremediler teknik aksakliklar yuzunden biraktik.

Eger bir bankanin kredikartina taksik yapacak isen o bankadan pos cihazi alman lazim di sanal pos sisteminde degisiklik yapilmadi henuz. Ama yakin bir tarihte onlarda degisecek (yazar kasa pos mantiginda fatura sistematiginde gib'e ait tsm den gecip oyle bankaya gidecek sabit bir format olacak vs. vs.) 

EST nasil bir firmadir bilmiom ama bir baktindim dogrusu bana pek calismak isteyecegim bir firma gibi gozukmedi. Ben suan GOSAS'in butun urunlerini destekledigi icin Garanti sanal pos cihazini aktif olarak kullaniyorum kullaniyorum. cokta memnunum. Sagolsunlar bir telefonda her turlu sorunun hakkida yardim alabiliyorum. {e ticaret degil proje}

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

est'nin adam gibi dökümantasyonu yok cevap vermeye de tenezzül etmiyorlar ama taşeron olarak çalıştığımız firma est kullanmış ona göre araştıracağım bakalım en karlı yöntem hangisi diye.

payu'nun dökümantasyonu var bir tane iyi gibi ama refund olaylarına dair herhangi birşey yok nedense. kullanıcıların payu hesaplarına girip işlem gerçekleştirmelerini bekliyorlar sanırım. pek iyi olmadı bu. (http://www.payu.com.tr/dokumanlar)

bu sabit format dediğin olay nasıl olacak hocam bir kaynak falan var mı bakayım ona göre bekleyeyim eğer yakın tarihteyse?

. . .. . ... .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

öncelikle bi bankadan sanl pos alman için bir posunun olması lazım genel de durum budur önce normal pos cihazını işyerine taktırırsın sonrasında  sanal pos  için başvuruda bulunabilirmisin. snal pos için ücret ve komisyonlar bankadan bankaya değişir Örn Finansbank   taki bir müşterim için  herhangi bir ücret almadı ama aynı sanal pos iin Denizbank  100 dolar civari bir şey istedi.. Garanti de bu miktar  çok daha fazladir. komisyon u tüm bankalar alır .kanaatim komisyona takılma sonucta ticaretinin yapmadıgın  bir şeyin komisyonu olmaz anlatabilirmuyum...Payu güzel bir sistem lakin şuana kadar hiç ihtiyaç sahibi olmadım..  ikisi arasında payu başvuru koşulları arasında payu ya kabul edilme  olasılığın daha yüksektir .Başlangıç olarak Tek banka ile çalış...taksit işlerini banka ile görüşeceksin  Taksiti banka belirler sen uygularsın..Evt Bankada Hesabın mutlaka olmalı  bu yetmez  uzun süreli sağlam müşteri olmalısın tanıdık olursa süper olur....

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

Peki diyelim ben denizbank ile anlastim hocam, worldcardi olan birisi taksit yapabilir mi? Yapabilirse komisyon oranini kim ayarlar benim bankam mi yoksa benim bankamla worlcardin anlasmasina gore worldcard mi?

. . .. . ... .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

öncelikle est bankalara 3d altyapısını sunan bir firma. kendisi komisyonculuk yapmıyor.

tek 3d kodu yazarak 5-6 farklı est altyapısını kullanan bankadan 3d secure olarak ödeme alabilirsiniz.

bunun dışında garanti ve yapı kredi est alt yapısını kullanmıadığı için eğer 3d secure ile ödeme alacaksanız. garanti ve ykb ye özel kod yazmak zorundasınız.

eğer bir bankanın sanal posuna sahipseniz sadece o bankanın kredi kartlarından taksitli satış yaparsınız. diğer bütün bankaların kredi kartlarından tek çekim satış yapabilisiniz.

tek çekim oranı bellidir. ürünlere ona göre fiyat eklenmesi lazım.

sorun yanıtlayayım :)

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
Toplam Hit: 1009 Toplam Mesaj: 6