folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Türkiye'deki Bu Açgözlülük Nedir ?

Türkiye'deki Bu Açgözlülük Nedir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

http://eksisozluk.com/nazi-almanyasi--926198

Burada birşeye bakıyordum. Adam www.nazialmanyasi.com dan bahsetmiş ve sonrasında www.axishistory.com siteyide göstermiş. Yazılış yılı : 2005.

Şimdi ?

Sene 2013 ve Türk sitesi bitmişken, axishistory.com hala çalışıyor. Bir çok site maalesef böyle. Tahribat'ın amaçlarından biriside bilgi paylaşımı yapmak ve yaşlandığımızda çocuklarımıza "bak ben bunları yazmıştım" diye gösterebilmek yazıyor sitenin bir yerinde. Takdir ettiğim bir davranış. Umarım 30 sene sonra tahribat hala aktif olur. 

--

Yanlış anlamayın, Türkiye'deki açgözlü insanlara laf atmıyorum. Çünkü maalesef bir taneside benim. Sırf kendime ait 6-7 site açtım. Ve niye devam ettirmedim diye ciddi ciddi düşünüyorum. 1 sene içinde hevesim kaçıyordu. Belki çocuklukla alakalı birşeydi. Ufak tefek proje yaptığım 15 kadar dile bulaştım. HTML'den Python'a kadar. Aralarında qbasic , delphi gibi dillerde mevcut.

Niye ?? Tabi ki kattığı çok şey var. Geçen 30'lu yaşlarda biriyle konuşuyorduk. Sadece bu değil, genel hayatımdan bahsettim. Yüzme, basketbol, voleybol yaptığım 3 spor (bunların dışında salona falanda gittim). Bunların yanında dansla uğraştım, okçulukla uğraştım (Ciddi ciddi gittim) bunlarda yetmedi ; keman, bateri, gitar, borsa .....

O kadar çok şeyle uğraştım ki.... Saçmalık. Adam bisikletçi , senelerdir yapıyor. Adama dedim keşke bende birşey üzerinde senelerdir devam edebilseydim ; enerjimi farklı şeylere harcamaz, işimde sağlamlaşırdım. Adamda dedi ki ; keşke bende farklı bir sürü şey deneseydim.

---

Gerçekten saçma bir durum. Türkiye'de bir heves mevzusu var , sadece bende yaa az kişilerde değil; herkesde var. Bir dizi çıkıyor (Çocuklar Duymasın mesela) popüler oluyor ve birkaç yılda bitiyor. Çocuklar duymasın bir ara Harry Poter ile karşılaştırılıyordu. Başroldeki eleman büyüyormuş tabi filmde sorun. Çocuklar Duymasında ne olacak diye tartışılıyordu. Yani Harry Poter ile karşılaştırılabilen bir diziye bakın birde Harry Poter'a.

Sanırım 32. gün, Beyaz Show, Kurtlar Vadisi gibi programlar (izlemesem hatta Beyaz'ı ve Kurtlar Vadisi'ini sevmesem de) takdir edilmesi gereken diziler.

---

Kendimi değiştirmek için senelerdir uğraşıyorum ama bir kaç aydır çok uğraşıyorum. Zen ve meditasyon ile odaklanmaya uğraşıyorudm. Sonra kaligrafi (odaklama konusunda farklı birşeyi var) ve derken irade için 19 Mart'tan beri et yemiyorum ve yemeyide düşünmüyorum (ardında mistik yada birşey yok rade ile alakalı). Çok et yerdim, çok kola içerdim. Hepsinden uzaklaşıyorum. Facebook'a çok girerdim, ondan da uzaklaştım.

Şimdi 1 seneyi aşkın bir proje üzerinde çalışıyorum. Benim için büyük adım. Sadece mantık, analiz, iş planı ve arayüz ile 1 sene geçirdim. Bu projeyi en az 5 sene tutmaya çalışacağım (eminim gerisi gelecektir). 

Çünkü ayrox.org ve TarcanBot'u daha fazla devam ettirmedim diye kendime sürekli kızıyorum (ve yüzme).

-----------------

Sonuç olarak ;

Milletçe bir heves olayı yaşıyoruz. Cem Yılmaz'ın dediği gibi ; yeni cep telefonları, yeni kıyafetler, yeni birşeyler yeni yeni yeni... Ve telefonu aldıktan sonra (doğal olarak) mücevher ve kırılacak cam gibi koruyoruz. Sonrasında ise gözümüzdeki değeri gidiyor , yatağın üzerine fırlatmalar falan başlıyor. Spora başlıyoruz ve çabucak bırakıyoruz.

bu odaklanamama sıkıntısı, hevesi geçme nedir anlayamadım ???

Millet olarak niye bu hale geldik ? Tüketici olmanın nirvanasına ulaşmış bulunuyoruz. Çok berbat.

2001'de internet alemine girdiğimde hatırladığım bir çok site yok (savsak.com, sanalkorsan ile başlamıştım ve tahribat ile 2003 yada 2004 yılında tanışıp buradan devam etmiştim- yada şu editör açığı ne zamansa artık).

O zamandan bu zaman mynet, google [ (: ], tahribat gibi sayılı Türk siteleri açık kaldı ve giriyorum. Gerçekten ilginç bir durum. Yenilenme süremiz çok kısa. Geleneklere ve eskilere bağlı değiliz. Dünyada mütiş denge vardır. Yeni ve eskinin savaşı. Yeniler çok güçlü olursa, her önüne gelen yenilik tartılmadan kabul edilir ve ne kültür kalır nede bilinç, öz (tıpkı Türkiye gibi). Eğer eski çok güçlü olursa ; yeniliklere açık olmaz ve gelişemez.

Arada bir denge olması lazım. Bizim ülkede maalesef denge yok. Herşey avucumuzdan kayıp gidiyor.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek

hocam çok güzel yazmışsın. katılıyorum sana.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

Tam alakalı olmasa da kadınlar için böyle bir yazı var, çok hoşuma gitti bi göz atın derim.

http://eksisozluk.com/entry/33039706

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek
    Kutengri bunu yazdı

Tam alakalı olmasa da kadınlar için böyle bir yazı var, çok hoşuma gitti bi göz atın derim.

http://eksisozluk.com/entry/33039706

giriş yazısını okudum koptum amk bu ne lan :D

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    Tüket Tüket Tüket. işi, eşi, aşı, hobiyi, fobiyi, müziği, sinemayı herşeyi tüket ve tüketecek yeni şeyler bul. Buna programlandık hocam.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

aç gözlülük site açmak değildir hocam biz Türklerde ya tutarsa hesabı vardır hep..

asıl aç gözlülük - görmemişlik elinde iphone 4s varken onu ucuzdan elden atıp 5 i almaya çalışmak şuan bence

---- sadece 1. kısma kadar okudum oraya kadardır yorumum---

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    Senin durumun ac gozlulukten cok, bilgiye ac olma hali.
    Zihnin bir siniri yok ve surekli yeni seyler ogrenmek ister cunku bilir ki duraganlik cokusle es anlamlidir. Tek sorun bir alana odaklanmadan her seyi yapmak istememiz. Oyle 4-5 kola ayrilmaya calisanca da kayda deger bir urun elimizde olmuyor. Bu yuzden bende yaklasik 1 yildir sadece tek bir site ile ugrasiyorum, yoksa dunyayi kurtaracak projelerim var :)

vatandaşa kafam girsin!..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek

@yustang aradigin konu bu mu?

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
Toplam Hit: 1560 Toplam Mesaj: 8