Türkiye‘Nin İlk Çip Fabrikası Kuruluyor
-
ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi ortaklığında kurulacak Türkiye'nin ilk çip fabrikasının temeli 23 Aralık 2014 Salı günü düzenlenecek törenle atılacak.
Türkiye, bu tesiste üretilecek GaN temelli çipler sayesinde savunma radarı, elektrikli araba, yüksek hızlı tren ve 4G/5G cep telefonu sistemleri gibi stratejik teknolojiler üretebilen dünyanın 4. ülkesi konumuna yükselecek.
http://www.ntv.com.tr/teknoloji/turkiyenin-ilk-cip-fabrikasi-kuruluyor,QBUEPHAqwUaISS0t3Ph9Kw
güzel bir gelişme olarak paylaşmak istedim umarım yarım kalmaz devamı gelir.
-
Çipi de bize yerleştirirler kardesim hiç umudum yok.
-
zaten önümüzde ki 10 yıl içerisinde vücudumuzda 4 tane çip le geziyor olacağız.
-
ruhii bunu yazdı
zaten önümüzde ki 10 yıl içerisinde vücudumuzda 4 tane çip le geziyor olacağız.
Neden, neye göre 4 merak ettim.
-
ben çok merak ediyorum nerede kullanacaklar bunları bu iş motor üretmeyip araba üretmeye benzemezse iyi, ticari merkez diyorlar nasıl oluyormuş nanoteknoloji araştırma merkezi olmadan ticari çip fabrikası kuruyorlar, piyasada, üniversitelerde elektrikli araba çalışan yok, malzeme sentezi yapan yok kalkmış ticari çip fabrikası diyorsun, hangi kafayla yazıyorlar bu haberleri anlamıyorum
-
Beni bilen bilir Vestel ve Turkcell'e zamanında "yerli malı telefon" demeleri yüzünden iyi saydırmıştım. Fakat bir yerdende başlamak lazım. Bakın mesala Çin'e adamlar 4-5 sene önce siktiri boktan dandik televizyonlu telefonlar yapıyorlardı adamlar dandik yapa yapa kendilerini geliştirdiler. Yürümeye başlamadan, koşamazsınız.
mkyb tarafından 21/Ara/14 18:34 tarihinde düzenlenmiştir -
tebrik ve takdir ediyorum. bir de VLSI fabrikasi kursalar da kendi yagimizda kavrulabilsek artik.
-
işte böyle
biri başlayacak ,
birileri ordan feyz alacak ders alacak staj yapacak amelelik yapacak mühendislik yapacak sonra bişeyler çoğalacak.
-
Şişirme haber, öyle basit bir olay değil çip imalatı, milyar dolarlık yatırımlar gerekli.
Tabi ki başlamak lazım biryerden ama yüksekten uçmadan..
Direnç, diyot, led, 555, 4017 tarzı basit şeyler yapmadan başlanmaz doğrudan,
Parayı basıp adamların fabrikasını, mühendislerini alırsın, know-how'ı kaparsın orası başka, başka da yolu yok yetişmenin.
-
Kaan bunu yazdı
Şişirme haber, öyle basit bir olay değil çip imalatı, milyar dolarlık yatırımlar gerekli.
Tabi ki başlamak lazım biryerden ama yüksekten uçmadan..
Direnç, diyot, led, 555, 4017 tarzı basit şeyler yapmadan başlanmaz doğrudan,
Parayı basıp adamların fabrikasını, mühendislerini alırsın, know-how'ı kaparsın orası başka, başka da yolu yok yetişmenin.
FNSS dışında, Türkiye'deki savunma sanayi şirketlerini pek ciddiye alamıyorum nedense.