Turknet Hat İle Yurtdışına Faks Gönderim? Faks Kullanan? Yeni Kurdum Denesek?
-
Arkadaşlar yazıcı tarayıcı faks özellikleri olan bir cihaz kullanıyorum (canon pixma E484)
bu zamana kadar faks özelliğini kullanmamıştım, yurtdışı ile fakslaşmalık işlerim oldu, kurulumu yaptım. (bu devirde neden insanlar hala faks kullanıyorsa artık..)
kendime hellofax denen siteden faks gönderdim yani yurtdışından gelen faksı sorunsuz alabiliyorum.
şimdi bir de ben faks gönderip, sorunsuz mu görmek istiyorum.
bu bağlamda yakınlarında faks makinesi olan birisi bana yardımcı olursa sevinirim.
Ayrıca bir hususu merak ediyorum, yurtdışına faks gönderebilmem için, kullandığım hat yurtdışı görüşmelere açık olmalı mı?
olmalı ise sanırım Türknet ile irtibata geçip yurtdışı aramayı açtırmam gerekecektir. (ofiste internet ve telefon hizmetini Turknet'ten alıyorum.)
bu noktada hem yurtdışında olup hem faks makinesi olan mürit varsa, en kral yardımcı o olur heralde, çok düşük ihtimalli bir şey mi istedim ne :D
-
Hocam tüm sabit hatlardan faks alıp, gönderebilirsin. Hatta ben direk modeme bağlı sabit hat kullanıyorum Kablonet ile ondada oluyor.
Türknet'te normalde yurtıdşını aramak verdikleri 1.000 dakikadan düşüyordu ama tüm ülkelerde geçerli değil. Sitelerinde bir ara listesi vardı ama şimdi bulamadım.
-
mkyb bunu yazdı
Hocam tüm sabit hatlardan faks alıp, gönderebilirsin. Hatta ben direk modeme bağlı sabit hat kullanıyorum Kablonet ile ondada oluyor.
Türknet'te normalde yurtıdşını aramak verdikleri 1.000 dakikadan düşüyordu ama tüm ülkelerde geçerli değil. Sitelerinde bir ara listesi vardı ama şimdi bulamadım.
hocam tüm sabit hatlardan faks alıp gönderebileceğimi biliyorum da, benim merak ettiğim husus, yurtdışına faks alıp faks göndermek.
bunun için sabit hattımın yurtdışına açık olması şart mı ki? şimdi düşündüm de, mantıken şart sanırım. çünkü görüşmede olduğu gibi bağlanıyor karşı tarafa..
öyleyse yeni bir soru, yurtdışına faksın da yurtdışını arama gibi ücretlendirmesi olur mu ki?
turknet'e de ticket açtım, hattım yurtdışına kapalıysa açın diye.. bilmem artık ne zaman dönerler..
en kötü ihtimal faksı dışardan çekip, gelen faksı ofisten bekleyeceğim..
yanınızda faks varsa size bir faks çekebilir miyim hocam =))
-
https://www.lifewire.com/free-fax-services-2378048
hocam böyle bi servisle yolla illa kendi hattından mı atacaksın?