Turksat Kablo Web TV Silverlight Sorunu
-
Kablonet, Tivibu benzeri bir servis çıkarmış. Kablonet kullanıcılarına şuan için ücretsiz. Dedim kullanayım arada film falan izlerim. Google Chrome tarayıcı ile giriş yaptım ve sonuç bu :

Neyse yükledim ama yine aynı şekilde üstteki hatayı verdi. Firefox ile denedim oda olmadı.
Bir forumda Internet Explorer (Edge değil) ile deneyin açılır demişler ve cidden açılıyor ama önce şu hata çıkıyor evet demediğim sürece açmıyor. Her kanal değiştirdiğimde bu hata çıkıyor ve bezdirici oluyor.

Şimdi ben Chrome veya Firefox ile buradan nasıl yayın izleyebilirim ?
mkyb tarafından 29/Oca/18 20:53 tarihinde düzenlenmiştir -
İzleyemezsin abi (: yok öyle bir dünya. Chrome ve ff güvenlik gerekçesiyle desteklemiyor silverlight ı zaten Microsoft da desteğini çekti geliştirmesi durdu (:
-
FF'nin 52 sürümü vardı, onu dener misin? https://download.mozilla.org/?product=firefox-esr-latest-ssl&os=win&lang=tr
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all/
-
Süleyman hocam evet haklıymışsın. Adobe Flash Player gibi Silverlight'ta ölmüş.
YeniHarman hocam dediğin Firefox sürümünü denedim telefon numarasını girdiğim halde hala tel no girin diyor. :)
Silverlight gibi ölü bir teknoloji ile adamlar servis yapmış. Türk Telekom'un Tivibu'su varsa bizde bu var diyerek. Pratikte evet var ama işleyişte fos. Yıllar sonra İnternet Explorer kullandım sayelerinde. Bu arada ayarlarını kurcaladım ve Karışık içerik görüntülensin mi ? hatasını çözdüm.
- Sağ Üst Köşedeki
dişli ayarlar kısmına giriyoruz. - İnternet Seçenekleri kısmına giriyoruz.
- Güvenlik Sekmesine geliyoruz.
- İnternet > Özel Düzey Bölümünü seçiyoruz.
- Karışık içerik Görüntüle yazan alt kısımdaki işareti Etkinleştiriyoruz.
Bu şekilde Güvenlik içeri Görüntüleniyor içeri göremeyeceksiniz.
Ancak gelgelim bu seferde Internet Explorer şifreyi kaydetmiyor. Tarayıcıyı her kapatıp açışta her sefer telefon numarası ve şifre girmek gerekli. Tarayıcının ayarlarını kurcaladım belki elle kayıt ederim diye ama cık olmuyor. Adamlar resmen kullanılmasın diye uğraşmışlar.
Evde arkaplanda ses olsun diye National Geographic falan izlerim diyordumda aslanların çiftleşmesini izleyeceğim diye atomu parçalamaya gerek yok.
- Sağ Üst Köşedeki
-
Şifre konusunda şöyle bir şey var. İnternet exp. şifreyi kaydetmek istiyor ama silverlight ın kaynaklarına ulaşamadığı için kaydedemiyor (:
o uygulamayı yazan amcanın koyması gerekliydi o özelliği :D
eski iş yerinde silverlight kullanarak yazdığımız bir uygulama vardı, kaldırdık apar topar. Uygulama geliştirmesi eğlenceli ama, çalışması zor bir ortam.
-
mkyb bunu yazdı
... Adobe Flash Player gibi Silverlight'ta ölmüş....
En basit ve sorunsuz streaming teknolojisi diyebilirim WMS+SL için. Sadece windows server lisansı ödeyip, her şeyi yapıyorsunuz:)
-
Sorun düzeldi. Sonunda Silverlight'tan vazgeçtiler. Chrome tarayıcı ile sorunsuz izleniyor. Kablonet kullanıcılarına öneririm. Güzel film arşivi var.
-
lisede 2 sene silverlight ögrendik 3. sene desteği kesti haberi çıktı hocada daha 2 sene derse girmedi halbuki çok güzeldi oyun falan bile yapıyorduk
-
mkyb bunu yazdı
Sorun düzeldi. Sonunda Silverlight'tan vazgeçtiler. Chrome tarayıcı ile sorunsuz izleniyor. Kablonet kullanıcılarına öneririm. Güzel film arşivi var.
Lafımı geri alıyorum. Bu seferde tarayıcıyı her kapatıp açmada şifre ve müşteri numarası girmemi istiyor. Abi çok mu zor beni hatırla seçeneği koymak ?