folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Twitter Kullanımı Hakkında Detaylı Bilgi

Twitter Kullanımı Hakkında Detaylı Bilgi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

Twitter Kullanımı Hakkında Detaylı Bilgi

Günümüzde sosyal platformların yeri tartışılmayacak derecede büyük.Bunlardan biride Twitter.Twitter diğer sosyal platformlara göre kolay gibi gözüksede sanırım kendi içerisinde en fazla terime sahip olan sitelerden biri.Bugün bu dökümanda bu terimlerden,twitter kullanımından ve özelliklerinden bahsetmeye  çalışıcam.

Tweet atmak

Normalde 1 tweetiniz maksimum 140 karakterden oluşabiliyor.Eğer tweetinize link eklerseniz http linklerden 22,https linklerden 23 karakter ödün vermek zorundasınız.

1-      Tweets : Profilinizdeki attığınız toplam tweet sayısı.

2-      Following : Takip ettiğiniz kişi sayısı.

3-      Follower: Sizi takip eden kişi sayısı.

Takipçi  nedir ?

Twitterda takipçi  takip ettiği kişinin anlık olarak attığı tweetleri ,favorilerine eklediği tweetleri,Mentionladığı tweetleri yayın akışında görmesini sağlayan bir olaydır.

Mention  Nedir ? ,Neden kullanılır ?

Mention dediğimiz olay tweetinizde  bir kişiden bahsediyorsanız ve o kişininde haberi olsun istiyorsanız mention kullanırız.Mentionladığımız kişi üst menüdeki Connect bölümünden etkileşimlerinde mentionladığınız tweeti görebilir ve aynı şekilde yanıt vermek isterse oda size mention kanalıyla tweet atabilir.

Kullanımı :   @kullanıcıadı  şeklinde bir kullanımı vardır. Örneğin  : “@TahribatCom  Tshirtler nezaman çıkacak? Yaz bitiyor ...”

Hashtag kavramı nedir?
    Hashtagin bir çok kullanımı vardır.Yeri gelir bir slogan olur,yeri gelir yazdığınız tweetin neyle ilgili olduğu olur kısaca tweetinizi etiketlemede kullanılır. Etiket kullanımının amacı aramalarda daha fazla kitleye hitap etmek ve etiketlerin normal kelimelere göre trend topic olma şansıın fazla olması.

Kullanımı :  #etiket şeklindedir.  Örneğin : “#Direngeziparki “ veya “#tahribat” gibi ..

Retweet nedir ? 

Başkasının attığı tweetini kendi profilinizde paylaşmaya yarar.Bu sayede sizi followlayan kişiler paylaştığınız bu tweeti görebilir.

Trend Topics Nedir ?
    Trend topic twitterda seçtiginiz ülkeye göre  en popüler olan,twitterda en fazla konusulan konulardır.

Bu resimde gördüğünüz trend topicler Türkiye içindir. Ayrıca hashtag kullanımını  burdada görüyoruz.

Aklıma gelen başlıca anakonular bunlardı.Müritler arasında tweeterı aktif olarak kullanmak isteyen fakat alışamayanlar vardı onun için hazırlamak istedim. Bunların haricinde sorunuz varsa sorabilirsiniz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Güzel konu, sevdim.

Ama harbiden ısınamıyorum bir türlü tweet'e çok fazla text'in düzensiz bir biçimde sıralandığı gözüme çarpıyor büyüklü küçüklü yazılar yazı arası linkler tag'ler vs.

Pek alışa gelmiş bir şey değil bana belki bilmiyorum.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

eline saglık yararlı bi konu olmus ama konunu tarihi eski mi diye baktım gayet yeniymiş, biraz 2009 - 2010 konusu gibi duruyor içerik bakımından

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

siktir et api'leri hakkında json hakkında bilgi vermek lazım olm bunu google'a yazınca da cıkıyor :D

bi ara sosyal medya da nasıl uygulama hazırlanır falan diye bi döküman yazmam lazım.

[22817//kaanabak]
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

güzel konu eline sağlık.

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek
    nurk bunu yazdı

siktir et api'leri hakkında json hakkında bilgi vermek lazım olm bunu google'a yazınca da cıkıyor :D

bi ara sosyal medya da nasıl uygulama hazırlanır falan diye bi döküman yazmam lazım.

aynen asıl aklımda o konu varda fırsat bulamıyorum bu sitede bulunsun diye ekledim..

bide v1 apilerde direk json döndürebiliyorduk v1.1 de galiba authetication zorunluluğu gelmiş. Neden öyle bişi var olayı anlamadım. bilgin varmı ?  olay sadece bu işten para kazananlardan belli bir boyuttan sonra komisyon almak mı ?  

Toplam Hit: 1525 Toplam Mesaj: 6