Tyler Durden Hakkında..
-
fight club'ı hepiniz izlemişsinizdir.. filmdeki tyler'ın bir konuşması hakkında yorumlarınızı isteyecem..
"Our fathers were our models for God. if our fathers bailed what does that tell you abaut God? Listen to me. You have to consider the possibility that God doesn't like you. He never wanted you. in all probability, He hates you. This is not the worst thing that can happen. We don't need him. fuck damnation fuck redemption. We are God's unwanted children? So be it!!"
"Babalarımız bizim için Tanrı modeliydi. Babalarımız bizi terkettiyse Tanrı hakkında ne söylerdin?? dinle Tanrı'nın senden hoşlanmadığı ihtimalini düşünmelisin. O seni hiç istemedi hatta büyük ihtimalle senden nefret diyor.. Bu başına gelebilecek en kötü şey değil.. Ona ihtiyacımız yok!! Lanetlenmeyi ve affedilmeyi boş ver. Bizler Tanrı'nın istenmeyen çocuklarıyız? Öyle olsun!!"
Yorumlarınız??
Birde şunu diyor: "küçükken televizyonla büyürken milyoner film yıldızı ya da rock yıldızı olacağımıza inandık.. Ama olmayacağız.. Bunu yavaş yavaş öğreniyoruz ve çok çok kızgınız"
Sizde hiç film yıldızı ya da rock yıldızı olacağınızı düşündünüz mü?? ben böyle hayaller kuran birisi olabileceğine pek inanmıyorum.. zaten gerçekten böyle bişeye inanıyorsa peşinden gider ve olur.. insan isteyince her şeyi başarır..
-
bu konuşmada mantık aramak doğru olmaz.
çünkü tyler aslında konuştuğu adamın diğer kişiliğiydi ve bunları onu sertleştirmek,akllını çelmek , onu gaza getirmek için söylüyordu...
-
fight club vandalist bir filmdir. vandalizme göre sistem bizi hayaller kurdurur veya din yoluyla düzende tutmaya çalışır. bizler ise bunun boktan bişey olduğunun farkına varınca öfkeleniriz. bütün kalıplar yıkılmalıdır. bunun için her şeyi yıkmaya yönelik bir harekettir. yaratılan her şeye bir öfke vardır. ancak bu öfkenin sebebi acı bir hüzündür; ne yaparsan yap toprak olup gideceğiz amuğa goyuyum tarzı hüzündür ve bu bizim kafamızı yememize sebep olur; insanın hissettiği o boşluğu bu öfke doldurur. nihilizmde o boşluktur yani "hiç"çilik. ama vandalizmin amacı yıkmaktır nihilizmde o yoktur. anarşizm ise mevcut sistem içinde varolan insanların sistemi ortadan kaldırmak istemesidir kendi başına yapmasıdır. vandalizmde sistem onu rahat bıraksa bile yıkmayı amaçlar
vandalizm sadece yıkar yaratmaz, yıktıktan sora ne olacağını düşünmez. ama eğlencelidir bişeyi yıkmak uğruna çaba sarfetmek hoştur ve zafere de ulaşabilirsin ancak kendini bir kül yığını üstünde bulursun hiçbişey kalmaz. düzen gerekli bir şeydir. düzenin varoluşu da düzensizliği gerekli kılar.
-
Gief marla singer <3
-
benim hayatımdada ufak bi bosluk var.Orayı hep net hatırlıyorum ve silemiyorum.(Unutamıyorum)Bu kişiliğimin gelişmesinde büyük rol oynadı.Herşeyin ilerisini düşünüyorum.Şunu yaparsam şöle olur. yapmassam şöle olur.gibisinden ve çok sağlam adımlar atıorum.Her türlü ihtimali değenlendirip teknik davranıyorum.Bu bana faydalı oldu ama bu bosluğu unutamıyorum:S Piskologa gitsem deli diycek.Sonra ona bi kafa atcam pert olcak:DAcayip olgun düşünüyorum:SRisklere giremiyorm sanki bu olaydan tecrubem varmıs gibi:S Nese bi geliş amacım var demekki bu ilerde görücem:)
-
o boşluk hep var, olacakta
-
Tyler Durden karakteri dağınık şizofrendi zaten =)