Ubuntu 10.04: Sis 771/671 Mirage 3 Ekran Kartı Sürücü Problemi Çözümü
-
konuyla ilgili daha önce Z-CHAN bir döküman yazmıştı ancak biraz karmaşık olmasından ve xorg.conf.new dosyasını oluşturmakta özellikle güçlük çıkmasından ötürü Z-CHAN ile ubuntu forum daki çözümlerin birleşimi olan bir çözüm sunuyorum uygulaması daha basit bu çözzümşeklini nette bulamassınız çünkü bunu ben buldum :) tabi benzerlerinden yararlanarak
http://www.megaupload.com/?d=BWDFFI47-burdan dosyayı indirin
ondan sonra sağtıkla buraya aç bak şunla aç bunla aç değil buraya aç deyin klasörü açınca sıkıştırılmış olanı silsenizde olur
ardından uçbirim - "sudo cp sis671_drv.* /usr/lib/xorg/modules/drivers/" komutu-sorarsa parolanısı girin-uçbirimi açık bekletin
şunu indirin masa üstüne http://www.megaupload.com/?d=AK4BMTEG
uç birime şu komutu verin "sudo gedit /etc/X11/xorg.conf" dosyası açılınca içindekileri silin biraz önce indirdiğiniz xorg.conf dosyasının içindekileri kopyalayıp uçbirimle açtığınız dosyaya kaydedin
o komuttansonra diyelim xorg.conf dosyası açılmadı dikkat ettiyseniz biraz önce indirdiğiniz dosyada bu isimde budosyayı taşıycaz ama bunu komuttansonra dosya açılmasa yapın açılırsa değilsudo -s ile root olun
şu komutla onu olması gereken yere taşıyalım " cp Masaüstü/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf" dediğimgibi komuttansonra açıldıysa zaten bir xorg.conf dosyanız vardır başta sölediğim şekilde içini düzenleyin yoksa bu taşıma işini yapın
bu işlemlerden sonra yapacağınız basit sırasıyla şu komutları gir
sudo bash
echo blacklist vga16fb > /etc/modprobe.d/blacklist-vga16fb.conf
update-initramfs -u
sonrada pcyi baştan başlatın tercihler-ekranlar menüsünden enyüksek çözünürlülük ayarınıseçin ama en yüksek olanı seçin yoksa ii olmaz -
Wovvvv sugoi zeibiste!
Hoca ne yapmışın sen ya :)
Ya şu sıralar vaktim olsa varya hepinizle ilgilenecem nasıl da azimlisiniz ya imreniyorum size. Umarım elimdeki dökümanın çevirisini bitirebilirim de sizlere kazandırırım.
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------
Wovvvv sugoi zeibiste!
Hoca ne yapmışın sen ya :)
-----------------------------estağfurullah hocam senin dökümanı kaynak kullandım benim tek yappmış sayılacağım şey xorg dosyasını hazırlamak onuda iki farklı xorg dosyasını melezledim bir iki küçük değişiklik yaptım
edit: ilk dosyayı indirip açtıktan sonra "cd /home/Kullanıcı_adı/Masaüstü/açılan klasörün adı" komutunu vermeniz lazım onu unutmuşum kullanıcı adına kendi pcnizin kullanıcı adını yazın açılan klasörde indirip burya aç dediğiniz