Ubuntu 10.04 Ve Java Sorunu...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Ubuntu nun 10.04 versiyonunu yüklediyseniz Jawa problemi yaşarsınız benim gibi.Ubuntu forumundan nefret ediyorum Ukalalık diz boyu bi sıkıntını anlatmak istesen diyalektik sorunu var bencil olmayayım ama başka insanlara bile anlatım veya yaklaşımlarda kesin olmasa bile insanların yaklaşımları herşeydir.Neyse geçen hafta son sürüme yükselttim ubuntumu.Open Jdk yı koymuş bu sürümde ubuntu kurunca öğrendim.yeni bir uygulama olduğu için istediğinizi alamıyorsunuz bende bu ne dedim 9.10 daki sun jawa ya ne oldu gibi filan.sonradan ubuntu forumundan öğrendim sun jawa partner deposuna taşınmış.şimdi ubuntu da varsayılan jawa olarak open jdk olacakmış vs.Benim meselem de özellikle bu jawalar.Ubuntu yazılım merkezinden open jdk yı buldum kaldırdım.terminale sudo update dedim open jdk yı kurabiliriz filan dedi hayır dedim.Yazılım kaynakları diğer yazılımlarda ne varsa işaretleyip seçtim banamısın demedi sun jawa yı kuramadım.partner deposuna gidemedim oradan veya başka kaynaktan sistemime sun jawa yı nasıl kurabilirim benim meselem bu bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ubuntu 10.04 LTS (Lucid Lynx) ve 9.10 (Karmic Koala) İçin Java ve Diğer Kısıtlı İlaveler

ubuntu-restricted-extras Paketini Yüklemek İçin Burayı Tıkla Hocam

Eğer başka bir Ubuntu versiyonu kullanıyorsan, alttaki linkleri dene:

Eğer böyle yüklenmezse şu komutla yüklemeyi dene:

sudo apt-get install sun-java6-jre sun-java6-bin sun-java6-plugin

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Bunları kurduğum gün yaptım Z-CHAN

mustafa@mustafa-desktop:~$ sudo apt-get install  sun-java6-plugin

[sudo] password for mustafa: 

Paket listeleri okunuyor... Bitti

Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       

Durum bilgisi okunuyor... Bitti       

E: sun-java6-plugin paketi bulunamadı

mustafa@mustafa-desktop:~$ sudo apt-get install sun-java6-jre sun-java6-bin sun-java6-plugin

Paket listeleri okunuyor... Bitti

Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       

Durum bilgisi okunuyor... Bitti       

sun-java6-jre paketi mevcut değil, ancak başka paket içerisinden işaret edilmiş.

Bunun anlamı paket kayıp, eskimiş olabilir ya da 

başka bir yazılım kaynağında mevcut olabilir.

E: sun-java6-jre paketinin kurulum adayı yok

mustafa@mustafa-desktop:~$ ^C

mustafa@mustafa-desktop:~$ 

yazılım kaynakları diğer yazılımlar ortaklar partnerler ne varsa okeyledim yok sadece daha etkin bir internet bağlantısınıa ihtiyacınız var dedim bilmiyorum Almanya ve amerika Sun jawa larından bi tane çektim kurmayı denedim kuramadım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    haci ubuntu bu tur konularda sorun cikarabiliyor. ubuntu dan daha cok kullanici dostu olan, modifiye ubuntu diyebilecegimiz linux mint kurarsan java, codecler vs. kurulu geliyor. linux mint kur hepsi kurulu geliyor. hele dvd versiyonunda lazim olabilecek hemen hemen her program kurulu gelir. daha dogrusu cd icinde kuruluma hazir gelir. kurulum esnasinda otomatik kurar. linux minti swviyorum

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam bu sorununa yanıt vereceğim ama şu an elimde süper bir döküman var onu tamamlamaya uğraşıyorum.

Fakat tamamlanınca Ubuntu ve Yazılımlar ile alakalı başvuru niteliğinde bir kaynak olacak. Senin sorununu da kapsayacak.

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

ilgin için saol hocam.bende karıştırıyorum.bu sistemde sun jawa olacak.şu an buradayım.http://sites.google.com/site/easylinuxtipsproject/java#TOC-Install-JRE-32-bit-

Toplam Hit: 1644 Toplam Mesaj: 6