Ubuntu 10.10 İçin Super OS Deposu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2009
    Erkek

    Super OS 10.10, modifiye edilmiş bir ubuntu versiyonudur. Daha öncesinde 10.04 için deposu bulunan Super OS'nin bugün itibariyle Ubuntunun 10.10 sürümü için de depoları çıkmış durumda.

    Super OS'den bilgisayarınıza yüklemeden sadece kendisine ait depoyu kullanarak direkt olarak Ubuntu üzerinde faydalanabilirsiniz. Sadece bir depoyu eklemekle birçok programa erişim imkanı yakalayacaksınız. Super OS'nin deposundaki programlardan bazıları: Amazon MP3 Downloader, Adobe AIR, Flash ve Reader, Boxee, FrostWire, Dropbox, IBM Lotus Symphony (Office takımı), Google Chrome, Google Desktop, Google Earth (Google Earth, Ubuntu 10.10 da Medibuntu depolarından silinmişti.), GoogleCL, Hulu Desktop, Nero Linux, Opera, PeaZip, Google Picasa, Real Player (Bu program da Medibuntu depolarından silimişti.), Remastersys, Skype, SpiderOak, TeamViewer, TrueCrypt, UCK, VirtualBox (ücretli) ve daha bir sürü program. Hepsi tek bir depo içinde. Yani bu programları kullanabilmek için tüm depoları tek tek eklemek zorunda kalmayacaksınız. Super OS deposundaki tüm programların listesine bu linkten ulaşabilirsiniz.

    Super OS deposunu Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat'a ekleyelim:

    Ubuntunuzdaki sources.list dosyanıza Super OS'nin deposunu eklemek için bu .deb dosyasını indirip kurun. Depolar kendiliğinden eklenecektir hatta anahtarları da kendisi ekleyecektir. Ondan sonra da terminalde(son birim) aşağıdaki kodu yazarak yazılım kaynağınızı güncelleyin:

    sudo apt-get update

    Şu konuda uyarmamız gerekir ki, bu deponun kullanılmasının güvenli olduğuna dair bir garanti yoktur. Ama sonuçta PPA'larla beraber verilmiştir.

    Eğer Ubuntu 10.10 yerine direkt olarak Super OS yüklemek istiyorsanız bu linkten ulaşabilirsiniz.

    Kaynak: http://www.webupd8.org/2010/10/easily-install-google-earth-teamviewer.html

    Çeviri: diamonique


    Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    Akşam bi uğraşıyım bakalım nasıl birşey..


    Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    linux depolarına bakınca diyorum ki windows un gözünü seveyim , linux ile uyumlu şeyleri bile depodan siliyorlar ne güszel zihniyet bu
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    knuckleduster
    knuckleduster's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Ekim/2008
    Erkek

    depodan kastınız 'update sources' mı?


    yüzyıllık "knuckleduster" teriminin, türkiye`de "muşta" olarak adlandırılarak piç edilmesine dur diyenlerin sesiyim. ayrıca elleri 7/24 terleyen şahısların, efsanevi fakat malesef paslanmaz çelikten yapılmamış "knuckleduster" cisimlerini 7/24 ellerinde taşıyarak adeta "58 yıllık, tamamı gümüş renginden ve paslanmaz çelikten oluşan bir seiko saate 7/24 bok kokan(çünkü boktan) uyduruk deri kayış takılması" ifadesindeki betimleme imgesine uygun bir faaliyet içinde olmaları da hoşuma gidiyor değil.
Toplam Hit: 1576 Toplam Mesaj: 4